CULORI: BEJ, ROZ PAL, BLEU  
TEMA: CĂLĂTORII  
 BUCUREȘTI  
FURNIZORI 

Georgiana & Adrian:

Sfatul nostru pentru cei care-și organizează nunta? Să iasă din tipare cât pot de mult. Să își pună amprenta asupra evenimentului. Să îl facă așa cum le place, nu cum trebuie. Să pună accent pe om, adică să își cunoască întâi furnizorii, să formeze o legătură cu ei și apoi să încheie contract. Să meargă pe recomandari de la persoane care împărtășesc cu ei aceleași gusturi. Iar dacă ei vor fi prezenți și entuziaști în acea zi, nu are cum să nu iasă un eveniment reușit. 🙂

FURNIZORI:

Fotograf: Lupascu Photography (Alexander Lupascu)
-> vezi site-ul

Alex a fost pe lista scurtă de la început. Nu exagerez dacă spun că am văzut zeci de portofolii în câteva luni. Mi-a atras însă atenția stilul său aparte. După ce am cerut cotațiile de preț și deliberam intens cu soțul meu, Alex ne-a dat mail o zi mai târziu să ne întrebe dacă vrem să discutăm mai în amănunt, pentru că are încă o solicitare pentru ziua aleasă de noi. Cum noi am fost primii, dorea să se asigure că întâi clarifică cu noi. Ne-a plăcut foarte mult acest lucru și i-am zis că venim la Sibiu să îl cunoaștem. Câteva zile mai târziu ne-am întâlnit, am discutat vreo trei ore despre vrute și nevrute și am bătut palma. Și ce mână bună am avut… și noi și el. 🙂

Impresiile noastre post-eveniment întăresc ideea că Alex este un fotograf de excepție și un profesionist. A ‘muncit’ la nunta noastră: a fost mereu pe fază, a venit cu idei, a fost răbdător și a comunicat cu noi. A fost o colaborare tare frumoasă și noi suntem foarte încântați de produsul final. Îmi place să spun despre fotografiile lui că au acel iz romantic și autentic ce „înrămează” atât de perfect emoțiile și amintirile acelor clipe. Mă felicit și acum de alegerea făcută.

MOMENTE EMOȚIONANTE

Credeam că o să fiu copleșită de emoții și că o să fiu teleghidată toată ziua. Dar nu s-a întâmplat așa. Am fost foarte prezentă pe tot parcursul zilei, încât am pe retină și acum tot firul nunții. Țin minte, cred, 90% din tot ce s-a întâmplat în acea zi. Atât de multe amănunte și senzații.

Cel mai emoționant moment pentru mine a fost acela când așteptam în fața altarului, cu Adi de mână, să înceapă slujba. M-a ‘lovit’ un moment din acela de conștientizare a clipei prezente, când mi-am dat seama că ce urmează e ceva unic. Iar când a început corul să cânte, emoțiile și-au intrat în drepturi și am avut ochii în lacrimi toată slujba. Părintele, tânăr și foarte carismatic, venea mereu la mine și îmi întindea de sub sutană câte un șervețel. Nici acum nu îmi vine să cred că m-am lăsat copleșită de emoții, eu care o făceam pe curajoasa înainte și râdeam de mamele noastre că sigur or să plângă la biserică.

Pentru Adi, cel mai emoționant moment a fost când am coborât scările, îmbrăcată în rochie. În relația noastră, el este romanticul, așa că știam că ăsta va fi momentul de impact pentru el. L-am urmărit din capul scărilor cum făcea drumuri dus-întors, cu buchetul în mână și cu câțiva prieteni care încercau să îi țină de urât fără succes. A fost un moment tare stângaci pentru amândoi pentru că emoțiile ne făceau să ne comportăm ca la prima întâlnire, nu ca după o relație de 2000 de zile de stat împreună (+- vreo câteva zile).

Melodia primului dans

Am avut un colaj de melodii: am început cu dans liber pe melodia Easy (Faith no more) ca să inducem în eroare invitații 🙂 apoi am încercat o coregrafie special compusă pentru trei melodii diferite (una arăbească, una latino și una disco), iar în final am încheiat cu melodia The second Waltz a lui Andre Rieu.

Videograf: CSA Video

Amândoi eram puțin speriați de ideea filmării. Nu ne simțim confortabil în fața camerei prin urmare nu știam de unde să începem. Inspirația m-a făcut să îl întreb pe Alex dacă ne recomandă vreun videograf. Și restul e istorie. 🙂 Suntem foarte mulțumiti de alegerea făcută. Filmarea a fost foarte reușită. Au filmat doar momentele cheie și nu au fost invazivi, ci din contra, ne-am simțit foarte bine în prezența lor.

Wedding planner: N/A

Nu am avut wedding planner, deși ne-am întâlnit cu două persoane, ca să vedem despre ce este vorba. Ne-am dat seama însă că vrem să ne implicăm noi în organizarea nunții și să ne punem amprenta pentru că nunta este de fapt evenimentul nostru și o părticică din sufletul nostru. Așa că ne-am apucat de treabă singurei.

Am deraiat puțin de la planul initial și am avut mult de colindat. Poate dacă aveam wedding planner aveam mai multe lucruri puse la punct, însă satisfacția că am venit cu niște idei faine și că am reușit să le punem în practică, merită. Ne mândrim că am făcut cum ne-a plăcut, că s-au legat toate foarte frumos în final și că au fost apreciate eforturile noastre de către oaspeți.

Locație și meniuri: Scala Events (Pipera, București – petrecere) | Vila Paris (îmbrăcatul mirilor)

Am vrut ca ziua să o încep într-o atmosferă intima, dar deosebită. Am căutat zile în șir o locație potrivită până am dat de Vila Paris, o vila boutique de pe Dorobanți care face toți banii! Amenajarea este deosebită (unii invitați ne-au spus că s-au simțit ca la o nuntă regală), iar personalul a fost extrem de atent și de ospitalier.

În privința localului am mers pe recomandări. Niciodata nu am dat greș procedând așa, prin urmare și alegerea localului a fost una înțeleaptă. Ne-a plăcut maxim de managerul locației, un tânar foarte relaxat și sincer, care făcea de plăcere organizare de evenimente și nu a încercat niciun minut să ne vândă locația. Ne-a plăcut cum a purtat discuția, ne-a plăcut abordarea care nu era axată pe bani ci pe lucrul bine făcut. Ne-a plăcut localul, extrem de elegant în simplitatea sa, prin urmare decizia de a face nunta acolo a fost extrem de ușoară.

Mai mult de atât, impresiile noastre de acum sunt mai presus de așteptări. Ne așteptam să fie totul ok și a fost mai bine. Ne-a surprins profesionalismul ospătarilor care erau angajații locației, nu angajați doar pentru evenimentul nostru. Astfel că, după eveniment, mulți prieteni ne-au spus că nu au mai fost serviți așa niciodată. Șeful de sală a fost mereu cu ochii pe noi: avea grijă să ne hidratăm, ne încălzea mâncarea când întârziam la masă, colabora cu părinții noștri ca să se asigure că totul este ok cu programul și cu invitații. Nimic de reproșat, ci doar de mulțumit.

Rochie mireasă: Divine Atelier

Alesul rochiei a fost un stres. Pentru că am vrut să fie deosebită, dar totuși nu mă convingea nimic din ce probam. Am ajuns la Divine Atelier iarăși printr-o recomandare. Destul de târziu, dar cu noroc. Nu aveau stilul pe care îl aveam în minte, dar totuși mă atrăgeau multe modele. După ce am ales rochia mi-a venit ideea de a-i face o tăietură pe piciorul drept, iar acest lucru i-a conferit și mai multă eleganță.

Acum nu știu cât impact a avut în realitate, dar am primit multe complimente. Ce-i drept, a stat și foarte bine pe mine. 🙂 Cât despre Divine Atelier, i-am recomandat la rândul meu pentru că s-au mișcat foarte repede. Au lucrat foarte bine și prețul este unul extrem de bun comparativ cu calitatea materialelor și a lucrăturii.

Cosumul mirelui: Apaca

Văzusem modelul în magazinul Unirea din București la un preț destul de mare însă, tot la recomandarea unei rude, am nimerit direct fabrica unde se făcea costumul ochit de noi. L-am luat bineînțeles, și la un preț extrem de bun.

Hair-Stylist / Coafor: Livia Berceanu & Ana Cucuta (cununia civilă) | Marius Ciortescu & Alexandru Sassu (cununia religioasă)

Cununia civilă am făcut-o cu accente populare pentru că amândoi iubim foarte mult tradiția românească, hainele populare și locurile minunate din țara asta. Ne-am înțeles din priviri că așa vrem să petrecem ziua cununiei civile, prin urmare știam exact ce și unde să căutăm, mai puțin partea de machiaj și coafură unde aveam emoții. Nu voiam un machiaj strident, ci unul fresh și natural, iar părul îl doream lejer și potrivit pentru coroniță. Mai trebuie să spun că am găsit persoanele potrivite cu trei zile înainte de cununie și că a ieșit absolut genial? Au fost ambele tipe atât de potrivite și pe sufletul meu, încât la Trash the dress tot la ele m-am dus.

La cununia religioasă, trei luni mai târziu, nu am putut să colaborez tot cu fetele pentru că nu aveau disponibil (era de așteptat). Însă, cineva acolo sus a presărat iar câțiva stropi de magie și un like pe facebook mi-a câștigat o ședință gratuită de machiaj la Alex Sassu. Cu o poveste foarte frumoasa în spate și cu mult talent, Alex m-a convins că el era ce căutam iar ca bonus mi-a făcut rost și de un hairstylist la fel de fain ca el. Cine mai era ca mine în dimineața nunții, cu șase băieți în cameră? Doi fotografi, doi videografi și doi artiști în ale frumuseții? Eu!

Impresiile noastre după nuntă: perfect, ambele echipe. Locația fetelor a fost genială, iar machiajul impecabil. Băieții au fost atât de drăguți și cu mână bună, că eram cea mai relaxată din tot alaiul. 🙂

Entertainment: Trupa Rall’s, acompaniament (dansul mirilor) | Verdini (magician) | Scala Events (DJ) | Joli Bartha și Raluca Ocneanu (muzica)

DJ-ul și magicianul au fost recomandați de Scala Events. Trupa de dans am căutat-o pentru că nu suntem mari dansatori și am zis că dacă am dansa cu o trupă de copii, nu s-ar vedea așa rău că dăm cu stângul în dreptul și ar ieși și ceva spectacol. Cântăreții de muzică ușoară și populară îi știam și ne-am gândit că ar face atmosferă pentru invitații mai în vârstă.

Impresiile noastre după nuntă: DJ-ul a dus tot greul, dar s-a descurcat admirabil. A pus numai muzică bună, dansantă, aducea lumea pe ring și îi trimitea la mese când veneau felurile de mâncare.

Magicianul a făcut toți banii! A fost atracția serii. A făcut show cu noi pe scenă și apoi a întreținut oaspeții la mese. Dansul nostru a fost iarăși un punct culminant. Trupa de dans, coordonată de antrenoarea Raluca Cristina Petrica, a fost extraordinară. A ieșit foarte bine și am râs cu gura până la urechi tot dansul.

Aranjamente florale: Monette Flowers

I-am ales pentru că mi-au plăcut pozele de pe facebook. Am comunicat pe chat și mi-a plăcut entuziasmul Monicăi și faptul că rezona cu ideile mele.

Buchetul și coronița pentru cununia civilă au fost geniale! Nu mă așteptam să iasă atât de faine. La cununia religioasă deja știam la ce să mă aștept și ‘șocul’ nu a mai fost atât de mare. Au lucrat foarte frumos și cu multă atenție tot. Au găsit soluții pentru tot ce mi-am dorit, deci nu am nimic de reproșat.

Decorațiuni: Georgiana și Adrian Petre (adică noi) 🙂

Cum spuneam și mai sus, am vrut să fie un eveniment personalizat. Să ne implicăm și să iasă ceva făcut de mâna noastră. Toată lumea ne știe ca fiind plimbăreți irecuperabili, cu o colecție de aproape 200 de magneți pe frigider. Prin urmare, tematica de călatorii a fost prima în mintea noastră: ne-a venit ideea de a folosi puzzle-urile noastre 3D cu clădiri emblematice din diferite orașe ale lumii ca decorațiune centrală pe mese și diverse suveniruri adunate de prin concediile noastre. Am făcut invitație și mărturie sub formă de geamantan, am decorat sala cu cărți poștale, aparate de fotografiat personale, cutie poștală, binoclu, busolă, mașini și avioane de hârtie și de lemn, globuri pământești și valize vintage.

Fetele cu florile au avut grijă să pună în valoare fiecare obiect cu ajutorul florilor și în final a ieșit de minune totul. Invitații au fost suprinși și nu le venea să creadă că toate obiectele sunt ale noastre.

Tort și candy-bar: Scala Events

Nu avea rost să îl luăm din altă parte. Am avut încredere că o să le iasă bine. Noi le-am dat doar o poză cum ne-ar face plăcere să arate și dacă vă uitați în poze, o să vi se pară tare apetisant. Ciocolată, multă ciocolată.

Invitații, mărturii, placecard-uri etc: Monette Flowers

Verighete: Coriolan

Inelul de logodnă este tot de la ei și având în vedere că este absolut minunat, prima vizită pe care am făcut-o a fost la Coriolan. Am găsit un model de verighete turnat parcă special pentru noi: verighetă lui Adi simplă, subțire, cu tăietură foarte elegantă, iar verigheta mea același model, însă cu nouă diamante încrustate, care se potrivește perfect cu inelul de logodnă. Unde mai pui că în momentul în care Alex ni le-a ceut să le facă poză s-au potrivit atât de bine în mâna lui încât i-a venit și o idee genială de poză: inelul meu de logodnă intră la milimetru în verigheta lui Adi, iar verigheta lui se sprijinea perfect în verigheta mea. De unde concluzia că atunci când totul se leagă și se potrivește, înseamnă că așa a fost să fie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.