Vă prezentăm în imagini și cuvinte o nuntă cu tematică festival cu și despre iubire, unde îi vom cunoaște pe Olivia și Alex.

Categoria Nunti Reale spune povestea de dragoste a mirilor din România.

***

Locație și meniuriPensiunea CattaleyafotografTimewriters PhotographyvideografAndrei Brînzărochia de mireasăRhea Costa, costumul mireluiGentlemen’s Tailoring Exclusivehair-stylist, coafor și make-up artistLaboratorul de Culoare, trupa/band și DJCompania 7aranjamente florale și decorațiuniMugur de ZoftortDulce Acrișorcandy-barCasa DiDulciverigheteSabioninvitațiiCristina Mureșan-Toth, servicii de barSAO Bar

 Povestea mirilor & detalii furnizori

Culorile nunții: LAVANDA, VERDE OLIV

Culorile principale au pornit de la combinația de lavandă, o floare cu parfum de amintiri, și frunze de oliv, care s-au regăsit în decor și buchetul miresei. La fel am ornat și tortul, și mesele, unde am avut ghivece de lavandă care să poată fi replantate după. Am lucrat cu mov și verde oliv în nuanțe pastel, pe lângă care am avut multe accente de culori vii.

Tematica nunții: festival

Ne-am dorit o nuntă ca un festival, așa că tematica a devenit… LoveFest. A fost important pentru noi ca invitații să fie relaxați și să putem sărbători împreună o zi cu și despre iubire. De la casa de bilete, brățări de acces, tatuaje temporare și până la numele meselor care au fost inspirate de cântece, totul a fost gândit să sugereze o atmosferă de petrecere de vară.

Melodia primului dans:

Am ales să dansăm pe un colaj de melodii, pentru că muzica este o pasiune comună și am vrut să învățăm cât mai multe stiluri de dans ca să fie un moment aparte. Introducerea a fost în pași de vals pe Nina Simone – Feeling Good, după care am trecut la ceva mai contemporan de la Imagine Dragons – Born to be yours, și la final am introdus puțină autoironie referitor la obiceiul ‘plicului’ prin Rihanna cu Better Have My Money.

LoveFest, o nuntă-festival cu și despre iubire

LoveFest a fost ocazia de a ne pune împreună pasiunile și de a împărți rezultatul cu cei dragi. De asta, am pus mare accent pe detaliile care au întregit decorul de festival și ne-au ajutat să facem nunta să fie într-adevăr a noastră. Spre exemplu, am meșterit niște dreamcatchere în formă de triunghi, pentru care am folosit mileurile croșetate de bunica. Din stilul macrame m-am inspirat și pentru ținuta de la cununia civilă. O parte din covoarele din spațiul amenajat afară au fost țesute de cealaltă bunică.

În loc de gătitul miresei am propus să facem un atelier/șezătoare în care să lucrăm la buchetele de flori de câmp împreună cu domnișoarele de onoare.

Așezarea la mese am scris-o pe un afiș de festival, unde fiecare masă a primit un nume de cântec, în funcție de ce ne-au inspirat cei dragi. Invitații au fost întâmpinați cu brățări de festival, pe care le-am împărțit de la o casă de bilete din lemn. În loc de cutie pentru dar, am propus ca fiecare să pună plicul într-unul din cei 6 saci de bani pregătiți pentru facturi, casă, alocație copil, mașină, concerte sau lună de miere, ca să fie un moment amuzant pentru toți și să vedem spre ce se alocă cele mai multe fonduri. Pentru mărturii am ales să oferim săruri de baie cu arome, numai bune pentru relaxare după o zi de petrecut. Printre ele am strecurat și flori uscate, pe care am început să le strâng din perioada logodnei.

***

Întreaga zi a fost o mare emoție, însă cele mai intense au fost la începutul pregătirilor, dimineața, când am văzut în sfârșit cum se conturează totul, apoi la cununia civilă și cea religioasă, unde timpul s-a oprit puțin în loc și inima a luat-o mai repede înainte, culminând cu momentul primului dans ca soț și soție. Chiar dacă povestea acestei zile am scris-o și rescris-o în mintea noastră, ne-am propus ca atunci când o trăim să ne detașăm de cum se așează lucrurile și să ne concentrăm doar pe a ne simți bine alături de cei pe care-i iubim.

SFATUL NOSTRU PENTRU CEI CE-ȘI VOR ORGANIZA NUNTA

Sfaturi am primit și noi la rândul nostru, însă unele lecții nu le înveți până nu treci prin ele pe cont propriu. Așa că în loc să spunem ‘Nu vă stresați prea mult, totul va fi bine!’, o să încurajăm viitorii miri să gândească o zi pe placul lor, care să-i reprezinte, pentru că dacă ei se simt bine, și ceilalți se vor molipsi. Apoi, pe cât posibil, să profite de orice moment din zi, pentru că trece foarte repede.

Despre furnizorii noștri:

Locație și meniuri: Pensiunea Cattaleya

Am vrut un spațiu cât mai aproape de natură, ușor de personalizat, unde să petrecem în aer liber o nuntă de duminică pe timp de zi. Terasa a fost folosită pentru cununia civilă și apoi a devenit zona de relaxare în timpul petrecerii. De acolo s-a putut admira priveliștea de la poalele pădurii și un apus superb.

Fotograf: Timewriters Photography

Am lucrat cu Timewriters pentru că ne-a plăcut mult stilul lor natural, relaxat, fără momente regizate. Așa au ieșit poze în care zâmbetul chiar era al nostru. Le mulțumim că au reușit să surprindă atmosfera momentului și emoțiile tuturor.

Videograf: Andrei Brînză

Când am descoperit portofoliul lui Andrei Brînză, ne-a atras faptul că este versatil, creativ și pune accent pe poveste. Suntem foarte încântați de materialul video și de stilul în care l-a editat.

Alex & Olivia – Feeling Good (The Dance) from Andrei Brinza on Vimeo.

Rochia de mireasă: Rhea Costa

După multe probe, am mers la Rhea Costa, unde am fost fascinată de o rochie neagră vaporoasă, care avea spatele gol și mâneci supradimensionate. Am probat-o și mi-am amintit de croiul iilor noastre tradiționale. A fost nevoie de puțină imaginație să mi-o închipui pe alb, dar echipa atelierului mi-a dat multă încredere și a fost receptivă la toate schimbările propuse. Pentru sandale am lucrat cu Iutta, de la care am ales o pereche cu toc brodat.

Costumul mirelui: Gentlemen’s Tailoring Exclusive

Alex și-a lucrat un costum din trei piese la Gentlemen’s Tailoring Exclusive, unde a făcut pe comandă o vestă cu model de festival, în ton cu tematica.

Hair-stylist, coafor și make-up artist: Laboratorul de Culoare

Am lucrat cu Diana de la Laboratorul de Culoare. E o bună prietenă din mâinile căreia ies nuanțe minunate. Ea a avut răbdarea să-mi găsească o coafură lejeră, care să nu fie prea încărcată, dar să reziste până a doua zi. Tot la Laboratorul de Culoare am avut programare la Ștefania Beatrice pentru machiaj.

Trupa/band și DJ: Compania 7

Am petrecut cu cei de la Compania 7, cărora le mulțumim din suflet pentru cheful cu care au cântat și modul în care au întreținut atmosfera prin veselie și momentele speciale pregătite. Cu ei, ne-am simțit în familie și nu am părăsit zona de dans.

Aranjamente florale și decorațiuni: Mugur de Zof

O știam pe Iulia de la Mugur de Zof de când și-a deschis afacerea și mi-am dorit să lucrăm împreună pentru creativitatea și bunul gust cu care aduce la viață o tematică.

Tort: Dulce Acrișor

Am mâncat acum 10 ani un tort de ciocolată cu vișine de la Dulce Acrișor și amândoi am rămas cu el în gând de atunci. Are o textură foarte potrivită pentru vară, iar fructele echilibrează gustul intens de ciocolată.

Candy-bar: Casa DiDulci

Am avut o selecție de dulciuri adaptate temperaturilor de afară de la Casa DiDulci. Vedete au fost eclerele, care au avut scris LoveFest pe ele, dar și choix, macaroons și alte tarte în culori pastelate, cu ingrediente proaspete și locale.

Verighete: Sabion

La Sabion am găsit flexibilitatea de a ne face verighete dreptunghiulare și le-am comandat din aur alb. Pe una am gravat Love, pe cealaltă Fest.

Invitații: Cristina Mureșan-Toth

Invitația era primul contact al oamenilor cu ideea de LoveFest, așa că am folosit o grafică personalizată de Cristina Mureșan-Toth, în care ne-a desenat pe noi doi și a introdus elemente de festival, ținând cont de culorile tematicii. Invitația am îmbrăcat-o în hârtie de mătase și carton kraft, apoi am legat-o cu șnur împletit. De restul materialelor ne-am ocupat noi cu ajutorul unui prieten grafician.

Servicii de bar: SAO Bar

SAO Bar ne-au oferit un mare ajutor pe partea de băuturi. Am avut un meniu în care am inclus cocktailurile noastre preferate precum Whiskey Sour și Gin Tonic cu lavandă, dar s-au adaptat și la cererile invitaților.