Urmează să devii mireasă, iar prietenele tale pun deja la cale detalii despre locul în care veți organiza petrecerea de burlăcițe? Dacă încă vă aflați la capitolul cercetare, mai mult ca sigur știți deja că există o multitudine de destinații în Europa, din ce în ce mai accesibile, care să poată găzdui cele mai memorabile petreceri de burlăcițe!

Un aspect important în ceea ce privește organizarea petrecerii de burlăcițe îl reprezintă obiectivele acestei mini-vacanțe. Vă doriți să vizitați locuri superbe, să vă plimbați mult și să vă îmbogățiți bagajul cultural sau doriți să vă distrați la maximum la petrecerea de burlăcițe? Nu uitați să trasați din timp care sunt așteptările de la această vacanță, prioritare fiind, evident, dorințele miresei. Dacă petrecerea este una surpriză, iar mireasa nu va afla detalii prea multe despre plecare, este bine ca prietenele cele mai bune ale acesteia să se consulte și să țină cont de gusturile ei. Până la urmă, mireasa este în centrul atenției, nu-i așa?

V-am pregătit mai jos un top 7 al celor mai potrivite locații din Europa pentru petrecerea de burlăcițe. 

Barcelona, Spania 

De departe unul dintre cele mai potrivite orașe pentru o excursie de fete și o petrecere de neuitat, Barcelona este o adevărată bijuterie arhitecturală a Europei și un mic vulcan la capitolul distracție de noapte.

În cazul în care doriți să vizitați câteva dintre obiectivele turistice de neratat ale acestui mirific oraș, locuri precum Sagrada Familia, Parcul Guell, Montserat sau Casa Milà nu ar trebui să lipsească din programul vostru, iar în cazul în care planificați și o sesiune de shopping, bulevardul Las Ramblas este una dintre cele mai potrivite alegeri.

Viața de noapte este unul dintre motivele principale pentru care Barcelona atrage turiștii tineri, iar multitudinea de cluburi regăsite aici nu are cum să vă dezamăgească.

Petrecerea de burlăcițe în Praga, Cehia 

Praga este o locație foarte potrivită pentru amatoarele de istorie și vizitat, însă stă bine și la capitolul distracție. Deși nu la fel de explozivă precum Barcelona spre exemplu, Praga are și ea viață de noapte, iar dacă tu și prietenele tale obișnuiți să vă mai răsfățați din când în când cu o bere…Praga va fi locul vostru preferat!

Printre obiectivele turistice prioritare se numără Castelul Praga, Strada de aur, Podul Carol, Casa care dansează, Ceasul astronomic și, neapărat, centrul vechi al orașului! Dacă sunteți iubitoare de animale, grădina zoologică din Praga este una dintre cele mai spectaculoase din Europa.

Paris, Franța

Parisul…numai bun pentru o gașcă de romantice incurabile! Ce poate fi mai frumos decât o excursie în orașul dragostei, chiar înaintea nunții tale, pentru petrecerea de burlăcițe? Bagajul cultural cu care se laudă Parisul este unul deloc de neglijat, iar viața de noapte, dar și bistro-urile, terasele cochete și restaurantele elegante fac din Paris locul ideal pentru o mini-vacanță cu fetele.

Printre activitățile care merită atenția voastră la Paris se numără plimbările cu vaporașul pe Sena, o vizită la Luvru, Turnul Eiffel, Musée d’Orsay sau chiar Palatul Versailles dacă doriți să faceți o scurtă excursie în afara orașului, la aproximativ 20 de kilometri distanță.

Plimbările la ceas de seară pe Champs Elysee, printre magazine luxoase și cafenele, nu au cum să nu vă încânte, iar cluburile din Paris sau evenimentele muzicale sunt nelipsite!

Petrecerea de burlăcițe în Milano, Italia

Mulți o consideră adevărata capitală a modei, însă Milano e cu mult mai mult de atât. Este un mix ideal de istorie, artă, lux și eleganță, răsfăț culinar și un oraș extrem de tentant atunci când vine vorba de shopping. Așadar, dacă gașca voastră adoră colindatul prin magazine, dar și obiectivele turistice încântătoare, Milano este locul pe care nu trebuie să-l ratați.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește partea culinară, nu are rost să vă spunem cât de răsfățate veți fi, iar dacă doriți să ieșiți din oraș, o scurtă plimbare cu trenul vă poate duce într-unul dintre cele mai superbe locuri din vecinătate: împrejurimile lacului Como.

Lisabona, Portugalia

Superba și colorata Lisabona vine la pachet cu unele dintre cele mai tari experiențe turistice, iar viața de noapte în acest oraș este extrem de diversă și efervescentă. Indiferent de preferințele muzicale sau de buget, Lisabona le are pe toate, iar localurile cu muzică tradițională portugheză reprezintă cu adevărat o experiență de neuitat pentru petrecerea de burlăcițe.

Printre obiectivele de neratat se numără Catedrala Sf. Maria Maggiore, Muzeul Fado, Panteonul Național Santa Engracia și Castelul Sao Jorge. Nu uitați să vă plimbați și prin îndrăgitul cartier Alfama, care reușește să păstreze vii tradițiile locale și clădiri extrem de vechi.

Petrecerea de burlăcițe în Berlin, Germania 

Ce poți face în Berlin? Cam tot ce-ți dorește inima, în principiu…tocmai pentru că orașul este unul dintre cele mai surprinzătoare, multicuturale și ofertante din întreaga Europă. La categoria obiective turistice, de vizitat sunt Poarta Brandenburg, cupola Reichstag, Piata Gendarmenmarkt, Catedrala din Berlin și spectaculosul parc Tiergarten, alături de multe altele.

În ceea ce privește viața de noapte și distracția, sunteți exact unde trebuie pentru că Berlinul oferă tot în materie de muzică. De la rock, electro, pop, indie, hip-hop, există cluburi pe toate gusturile, iar petrecerile țin până dimineața!

Vama Veche, Romania 

Dacă tu și fetele din gașca ta sunteți genul de amatoare de petreceri până la răsărit, totul combinat cu muzică bună și distracție la malul mării, Vama Veche este una dintre locațiile emblematice din România care vă poate oferi toate aceste lucruri într-un singur pachet pentru petrecerea de burlăcițe. Mai ales dacă vă gândiți să nu plecați prea departe de casă sau sunteți presate de timp, litoralul românesc rămâne una dintre soluțiile perfecte pentru organizarea unei petreceri de burlăcițe, iar Vama Veche este locația care le îmbină perfect pe toate. Țineți cont de faptul că toate cluburile și restaurantele sunt deschise, de regulă, în sezonul cald, așadar petrecerea voastră ar trebui să fie organizată vara.

Și pentru că vorbim de perioade cât se poate de aglomerate, este bine ca rezervările pentru cazare să fie făcute din timp, tocmai pentru a vă putea asigura o ședere plăcută. Într-un final…cine poate uita vreodată nopțile petrecute în Vamă?

PONT: Nu uita de site-urile cu vacanțe tip do it yourself și nu ezita să te abonezi la newslettere trimise de companiile aeriene, cu oferte tentante pentru biletele de avion. Vei fi surprinsă de prețurile extrem de mici sau de deal-uri de nerefuzat, care însă trebuie achiziționate într-un interval de timp destul de scurt de la publicare, tocmai pentru că sunt scoase la vânzare într-un număr limitat.

Te-ai gândit deja unde îți faci petrecerea de burlăcite? Sau îți lași prietenele să decidă pentru tine? Lasă-ne răspunsul în comentarii.