Anul 2024 se apropie cu pași repezi, iar bucuria ta cea mai mare este faptul că-ți vei face nunta cât de curând? Tendințele pentru nunțile anului 2024 sunt printre cele mai îndrăznețe și cele mai speciale, iar dacă ai în plan să te lași ghidată și de ce spun specialiștii, ți-am pregătit mai jos o serie de particularități ale următorului sezon.

Nunțile anului 2024. Petrecerile de nuntă care se întind pe parcursul unui weekend întreg

Poate părea surprinzător, însă din ce în ce mai mulți miri se îndreaptă către o nuntă a cărei petrecere va ține ca în basme – minimum 3 zile. 

Sunt locații care pot fi închiriate pe un weekend întreg și care, pe lângă ziua cea mare a nunții, mai pot găzdui și alte mici evenimente organizate înaintea sau după desfășurarea petrecerii principale. 

De exemplu, pentru nunțile anului 2024 oaspeții pot fi invitați să se acomodeze cu locația și pot participa la diferite activități relaxante și distractive cu o zi înaintea nunții, în timp ce după eveniment, se pot recupera și odihni la spa. 

Locațiile extravagante, la mare căutare pentru petrecerile de nuntă 

Sunt din ce în ce mai multe cupluri care caută castele istorice, conace, grădini luxuriante sau cadre asemănătoare pentru desfășurarea unei petreceri de nuntă. 

„De vină”, am putea spune noi, sunt și serialele precum „Bridgerton” sau „The Gilded Age”, care au inspirat încă de la momentul apariției industria organizării de evenimente și a designului de interior. 

Rostirea jurămintelor în mijlocul grandorii unui castel sau dansul mirilor într-o grădină care abundă în trandafiri și alți arbușți înfloriți sunt printre dorințele pentru nunțile anului 2024, iar țara noastră stă destul de bine la capitolul locații extravagante pentru nunți. Multe castele au fost recent renovate și deschise publicului pentru cazare și pentru organizarea evenimentelor private. 

Nunțile anului 2024. Apropierea față de natură 

Dacă nu vorbim totuși despre locații extravagante, ia în calcul că dorința de a rămâne cât mai aproape de natură, de spațiile deschise, de curți și de grădini, se păstrează în continuare la mare căutare. 

Această tendința a început să capete amploare odată cu perioada pandemiei, când cu toții am fost privați de ieșirile afară și de întâlnirile cu prieteni. 

Prin urmare, și pentru nunțile anului 2024 mulți dintre viitorii miri vor căuta să-și organizeze nunta la exterior, înconjurați de aerul proaspăt, de pomii înfloriți, de verdeață și de o atmosferă boemă.

Rochiile de mireasă cu părți detașabile sau formate din două piese 

Versatilitatea pare să fie cuvântul de ordine atunci când facem referire la ținutele mireselor din 2024. Prin urmare, nu ar trebui să te mire dacă vezi în colecțiile bridal ale designerilor rochii cu mâneci detașabile, cu trenă detașabilă sau chiar și cu fustă care se poate scurta. 

Ele definesc mireasa anului 2024, care are nevoie să fie atât elegantă, cât și foarte comodă pe întreaga durată a unuia dintre cele mai importante evenimente din viața sa. 

Capele/pelerinele detașabile se regăsesc, de asemenea, în tendințele lui 2024 în materie de nunți.  

Nunțile anului 2024. Voalul miresei, înapoi în tendințe

Dacă în anii trecuți miresele nu mai obișnuiau să poarte neapărat voal, piesa fiind percepută mai mult ca un accesoriu tradițional, iată că voalul reapare în tendințe și poate fi purtat cu foarte multă eleganță în cadrul nunților din 2024. 

Se pare că mai mult succes vor avea voalurile scurte sau cele montate pe diferite accesorii de păr, care pot fi date jos rapid după ceremonia religioasă. 

Decor, ținute și accesorii în nuanțe vibrante, îndrăznețe 

Atunci când vine vorba despre culorile anului 2024 în materie de nunți, vom observa prezența unor nuanțe cât se poate de spectaculoase.

Acestea nu vor reprezenta neapărat notele de bază într-un decor, ci vor fi încorporate cu succes alături de tonurile neutre și de nuanțele pământii, care rămân în tendințe. 

Verdele în nuanțe de smarald, albastrul regal, movul aprins și portocaliul se numără printre culorile pe care le vom remarca în aranjamentele florale ale nunților ce urmează, dar și în cazul buchetelor de mireasă sau al rochiilor pentru domnișoarele de onoare pentru nunțile anului 2024.

Reapar și elementele metalice, fie că vorbim despre nuanțele de argintiu, auriu, nuanțe de cupru sau de aur roz. 

Totodată, se va remarca și folosirea mai frecventă a aranjamentelor monocromatice, utilizându-se diferite nuanțe ale unei culori. Paletele monocromatice au acest efect deosebit de sofisticat, cât se poate de potrivit în cadrul unei nunți elegante, rafinate. 

Petreceri de nuntă cu dress-code sau cu tematică 

Din ce în ce mai mulți viitori miri optează pentru petrecerile cu tematică în 2024. În general, dress code-ul va fi anunțat prin intermediul invitației de nuntă, iar oaspeții trebuie să se îmbrace conform tematicii sau stilului de petrecere. 

Vor exista și multe petreceri de nuntă cu dress code foarte elegant – black tie și chiar white tie pentru nunțile anului 2024.

Nunțile anului 2024. Muzica de saxofon, la mare căutare pentru nunțile lui 2024

Un element de entertainment folosit și în anii trecuți va căpăta o cerere ceva mai ridicată în 2024: se pare că saxofoniștii vor fi solicitați la maximum, deoarece această muzică deosebit de elegantă poate antrena oaspeții sosiți la o petrecere de nuntă. 

Uneori, este posibil chiar ca saxofonistul să înlocuiască band-ul sau să cânte melodia pentru dansul mirilor. 

Piramidele de șampanie 

Îți aduci aminte de acele piramide de șampanie pe care le găseai pe masa de la intrare în restaurant? Și acelea vor fi la mare căutare în anul ce vine și pot fi folosite în două momente-cheie ale petrecerii: primirea invitaților și tăierea tortului. 

Sustenabilitate, produse și practici eco-friendly 

Rămân în tendințe și toate alegerile sustenabile atunci când vine vorba despre elementele de decor, despre mărturii și chiar despre meniul de nuntă. 

Mulți dintre miri vor opta în continuare pentru nunțile anului 2024 pentru micii producători locali atunci când își aleg furnizorii și vor selecta alimente și flori de sezon. 

Totodată, ținutele pre-owned (second hand) și implicit cele închiriate, se află în tendințele nunților din anii următori. 

Tips and tricks pentru Nunțile anului 2024

Consultă revistele și publicațiile online de profil atunci când te apuci de organizarea nunții. Te vei putea inspira din unele dintre cele mai noi tendințe și vei știi ce se poartă și ce nu. 

  • apelează și la rețelele sociale și caută cuvinte cheie, hashtag-uri cu #nunta2024, #weddingtrends2024, #theknot2024, #weddinginspiration2024 și altele. 
  • nu-ți fie frică să folosești culori îndrăznețe. Observă paletele de culori pentru nunțile anului viitor și lasă-te surprinsă de cele mai tari și de succes combinații de nuanțe. 
  • nu considera că ai o problemă dacă-ți doreșți să te simți comod la propria nuntă. Așa cum am mai spus, versatilitatea este cuvântul de bază pentru mireasa anului 2024, iar confortul tău este cel mai de preț lucru de care te-ai putea bucura în ziua cea mare. 
  • ascultă-ți inima. Lăsând deoparte tendințele nunților din 2024, alege ce-ți place și ce ți-ai dorit dintotdeauna pentru că nunta ta este în primul rând despre tine și despre partenerul tău.