Te-ai ocupat de organizarea nunții tale în cel mai serios mod, iar acum că ai rezolvat cu tot ce ține de restaurant, aranjamente florale, meniu, candy bar, slujba religioasă, rochie și toate detaliile importante, pari să nu-ți găsești liniștea pentru că ai senzația în mod constant că mai ai ceva de făcut? Iată ce trucuri pentru ziua nunții poți pune în aplicare.

Nu te stresa, mai toate miresele experimentează astfel de stări. Cu siguranță nunta ta va fi așa cum ai visat, iar neliniștea de dinainte se va dovedi a fi inutilă, însă dacă tot te sâcâie faptul că ai mai avea ceva de rezolvat, ți-am pregătit mai jos câteva idei care te-ar putea ajuta să-ți iei toate măsurile de precauție și să reușești, într-un final, să te relaxezi:

  1. Trucuri pentru ziua nunții. Asigură-te că vei avea la tine kitul de ajutor

Trusa cu toate obiectele de care ai putea avea nevoie în ziua nunții trebuie să fie pregătită și așezată eventual în mașina cu care vei merge. De acolo nu ar trebui să lipsească acele de siguranță, o pereche de pantofi mai confortabili, produse de machiaj pentru eventualele retușuri, șervețele demachiante, plasturi pentru bătături, câteva medicamente în caz de nevoie (dureri de cap, alergii, greață, dureri de stomac, etc.)

  1. Confirmă încă o dată orele pentru slujba religioasă și restaurant, la fiecare dintre cele două locații 

Dacă vrei să mai reduci din agitația de dinaintea nunții, poți să confirmi din nou orele pentru cele două locații. Astfel, nu vei mai sta stresată că poate s-a înțeles ceva greșit sau s-a decalat ceva in program. Crede-ne, te va ajuta să dormi mai bine în nopțile de dinaintea acestui eveniment important din viața ta.  Unul dintre cele mai bune trucuri pentru ziua nunții.

  1. Trucuri pentru ziua nunții. Uită-te încă o dată peste tot programul

Nu numai orele de la biserică și de la restaurant ar trebui verificate. Asigură-te că echipa foto-video știe orele la care trebuie să se prezinte în locațiile respective, că make-up artistul tău e corect informat asupra orei la care va avea loc ședința de machiaj, că șoferul care vă va conduce la biserică și la restaurant știe când trebuie să fie la tine acasă. Tot în această categorie de verificari, mai poți da un mail de ultimă confirmare și formației care va cânta la nunta ta și altor furnizori de servicii precum cabina-foto, dj, etc. De trecut pe lista de trucuri pentru ziua nunții.

  1. Vorbește la restaurant pentru câteva porții extra, de rezervă.

Deși în cele mai multe dintre cazuri, nu ai avea motive să-ți faci griji că nu vor exista porții extra în cazul în care la nunta ta își fac apariția și alți invitați care nu au apucat să-ți confirme, este recomandat să lămurești acest aspect cu managementul locației în care va avea loc petrecerea.

Mai mult ca sigur se va găsi o soluție ca toată lumea să fie așezată la masă și să se simtă bine, în cazul în care apar și astfel de situații.

  1. Trucuri pentru ziua nunții. În cazul unei nunți organizate afară, asigură-te încă o dată că aveți acoperire în caz de ploaie.

Oricât de mult ai studiat prognoza meteo pentru ziua nunții tale, trebuie să accepți că vremea poate fi imprevizibilă și că pot apărea și astfel de „surprize”. În acest sens, îți recomandăm încă o dată să te asiguri că veți fi „acoperiți” în caz de nevoie. Unul dintre cele mai bune trucuri pentru ziua nunții.

Mai mult, nu uita să pui lângă trusa de ajutor pentru ziua nunții și o umbrelă mai mare. Le vei avea în mașină, la îndemână, în caz de nevoie.

  1. Anticipează faptul că o parte dintre invitații tăi vor dori să petreacă până târziu – așadar, așteaptă-te la o noapte lungă. 

E foarte important să te odihnești în serile de dinaintea nunții. Oricât de entuziasmant și mult așteptat este acest eveniment, va fi totodată și unul destul de solicitant. Programul poate să se întindă până dimineață, mai ales în cazul în care îți vei face nunta într-o perioadă fără restricții, deoarece, mai ales după experiența pandemiei, cine nu vrea să se distreze?

Ai grijă să dormi măcar 8 ore în noaptea de dinaintea nunții, să eviți cafelele, alcoolul sau băuturile energizante cu 1-2 zile înainte și să pui accent, pe cât posibil, pe relaxare.

  1. Trucuri pentru ziua nunții. Rugăminți, cereri speciale către o parte dintre invitați

Dacă ai pe cineva drag care vrea să susțină un discurs, căruia vrei să-i încredințezi telefonul pe timpul nunții, care va avea grijă poate de copilul tău în timpul evenimentului, poate o parte dintre invitații care și-au manifestat deja intenția de a „fura mireasa” atunci când tu nu prea agreezi acest obicei – indiferent ce solicitări ai avea de făcut, este de preferat să te asiguri că le faci înaintea evenimentului.

Ziua nunții va fi plină de trăiri intense și se va derula conform unui program bine stabilit, motiv pentru care e posibil să uiți să mai transmiți și astfel de mesaje. De trecut pe lista de trucuri pentru ziua nunții.

  1. Pune accent pe hidratare în ziua nunții. 

Fiind o zi destul de solicitantă atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere emoțional, te sfătuim să nu uiți să te hidratezi corespunzător. Vei avea destul de puțin timp la dispoziție ca să mănânci cum trebuie și, mai ales dacă evenimentul tău are loc pe timp de vară, când temperaturile sunt mai ridicate, este indicat să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă.

Înaintea ședințelor de make-up și hairstyle, înaintea ședinței foto, înaintea slujbei de la biserică, nu uita să bei câteva guri de apă, pentru că hidratarea va preveni anumite stări de disconfort. Totodată, ai grijă cu cantitatea de alcool consumată în ziua nunții. Se poate întâmpla, fără să vrei sau să-ți dai seama, să bei dintr-un pahar de șampanie mai mult decât ți-ar face bine, mai ales în prima parte a evenimentului, când fiecare invitat vine să-ți ureze noroc și să ciocniți paharele. Câteodată, este suficient și să mimezi gestul.

  1. Trucuri pentru ziua nunții. Concentrează-te să fii prezentă și să uiți de griji în ziua marelui eveniment. 

Știm, este dificil, mai ales atunci când te-ai stresat atât de tare ca totul să iasă perfect. Vei observa că vei avea tendința de a urmări dacă fiecare detaliu este la locul lui, dacă fiecare invitat se simte în largul său, dacă fiecare fel de mâncare este servit la timp, dacă florile arată cum trebuie, însă, în definitiv, trebuie să realizezi că trăiești o zi unică în viața ta.

Așadar, încearcă să te relaxezi, să fii acolo pentru fiecare emoție, bucurie, trăire și să faci abstracție cât mai mult posibil de partea de organizare, pe parcursul desfășurării evenimentului tău.

Tu ce trucuri pentru ziua nunții știi? Lasă-ne răspunsul în comentarii.