Ai primit invitație la petrecerea unui cuplu care se va cununa civil și vrei să te pui la curent cu unele dintre cele mai inspirate idei de cadouri pentru o astfel de ocazie? 

Știm că nu este ușor să faci astfel de alegeri (de exemplu, în SUA există acel sistem de registru pentru cadourile de nuntă), însă nu este neapărat nevoie să iei în calcul cine știe ce investiție pentru un cadou frumos și unic, mai ales dacă acesta se află în sfera darurilor care-i vor ajuta pe miri să creeze amintiri frumoase împreună. 

Iată așadar câteva idei de cadouri pentru petrecerea cununiei civile:

Un coș de picnic 

În cazul în care știi că proaspeții însurăței sunt obișnuiți cu ieșirile în natură și abia așteaptă noi oportunități și zile libere pentru a se relaxa la iarbă verde, pe lista de idei de cadouri poate fi chiar un coș de picnic, dotat cu toate accesoriile de rigoare. Pe piață există diferite variante de coșuri pentru picnic, iar prețurile diferă în funcție de calitate sau brand și accesoriile cu care sunt echipate respectivele coșuri. 

În general, nu ar trebui să lipsească din coș tacâmurile, vesela, șervetele, paharele, un compartiment termoizolant, iar toate aceste lucruri ar trebui să aibă și un sistem de prindere de bună calitate. 

Idei de cadouri. Un aparat foto care printează pozele instant

În cazul în care cei doi miri au o întreagă colecție de poze și amintiri de prin diferite locuri în care au fost, un astfel de aparat foto instant s-ar putea să fie fix ce le lipsește. Găsești variante ale unor branduri bune, la prețuri sub 100 euro, iar ideea în sine este foarte potrivită pentru cei care vor să imortalizeze momentele frumoase. 

Mai mult, fiind un aparat compact și micuț, poate fi luat oriunde. De trecut pe lista de idei de cadouri.

Un jurnal pentru doi 

Pare surprinzător, însă există jurnale și pentru două persoane, pentru acele cupluri care vor să-și organizeze ideile și planurile împreună, pentru cei care obișnuiesc să-și aștearnă sentimentele pe hârtie, pentru cei mai boemi sau cu talent în această sferă. 

Sigur, în cazul în care știi că aceștia adoră să călătorească, poți alege și un jurnal de călătorie sau orice alt tip de notebook personalizat. 

Idei de cadouri. O cină romantică la restaurantul lor preferat

Cei doi povestesc des despre cele mai noi preparate încercate sau despre restaurantul lor preferat? Nu poate fi o idee rea nici să le organizezi o cină în acel loc special sau într-un altul, cu recomandări bune și cu un meniu mai special. 

S-ar putea să existe varianta în care poți opta pentru o dată flexibilă în acest sens, mai ales dacă nu știi detalii despre plecările și disponibilitatea celor doi însurăței în viitorul apropiat. De trecut pe lista de idei de cadouri.

O vizită la o cramă de vinuri 

Sunt numeroase agenții de turism care organizează și astfel de experiențe. Dacă preferi ca această scurtă călătorie să aibă loc cât mai aproape de casă, poți opta pentru una dintre cramele autohtone, iar dacă preferi să-i trimiți pe cei doi undeva peste hotare, în funcție bineînțeles și de bugetul de care dispui, te poți orienta către destinații precum Franța (Bordeaux, Champagne, Valea Ronului), Italia (Toscana, Piedmont) sau chiar Portugalia (Alentejo, Valea Douro). 

Idei de cadouri. O ședință de echitație 

Dacă ai auzit că își doresc să încerce și o astfel de experiență sau chiar au mai fost în trecut la echitație și le-a plăcut, poți opta și pentru un cadou de acest fel. 

Există astfel de centre chiar și în București și în imediata apropiere, dar și tururi de 2-3 zile, în zonele de deal și de munte ale României. Și în acest caz, alegerea depinde într-o mare măsură de buget și de disponibilitatea mirilor. De trecut pe lista de idei de cadouri.

Bilete la un concert sau la un festival 

Acesta este un alt gen de cadou tip experiență, care va rămâne bine ancorat în memoria celor doi îndrăgostiți. Desigur, trebuie să te interesezi cumva dacă proaspeții însurăței vor fi în țară sau în oraș în ziua concertului. 

Evident, rămân ca opțiuni și concertele peste hotare (în destinații poate mai apropiate de casă), care se pot materializa într-un cadou de tip city break, însă și la acest capitol, decizia este luată în funcție de buget. 

Bilete la mai multe experiențe culturale

Dacă preferi varianta achiziționării mai multor experiențe în orașul natal al celor doi miri, poți alege și un combo de tipul bilete la teatru + bilete la operă + bilete la o galerie de artă. În cazul în care știi că le place să iasă în oraș și să participe la astfel de evenimente, decizia va fi mai mult decât inspirată.

Idei de cadouri. Un board game 

Există pe piață o mulțime de jocuri de societate, unele chiar potrivite adulților (cu întrebări ceva mai îndrăznețe, mai amuzante), altele clasice (Monopoly, Activity, Catan și altele). Și în acest caz, vorbim despre un cadou care implică distracție, timp petrecut împreună și/sau cu prietenii. De trecut pe lista de idei de cadouri.

O ședință sau un abonament la masaj de cuplu 

Ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi după o zi grea sau după o perioadă stresantă alături de persoana iubită? Sunt o mulțime de saloane specializate, cu recomandări, care au în ofertă și astfel de variante, însă este indicat să optezi pentru o variantă flexibilă, prin care cei doi îndrăgostiți să-și poată face singuri programarea/programările. 

Idei de cadouri. Tips and tricks: 

  • Alege un cadou care să-i reprezinte pe cei doi îndrăgostiți sau dacă nu eșți suficient de apropiat de aceștia, întreabă pe cineva din familie. 
  • Gândește-te și la utilitatea cadoului, dacă ai ales ceva ce vor folosi. 
  • În cazul în care știi că adoră să se îngrijească și să se relaxeze, le poți oferi cadou o ședință de cuplu la spa. 
  • Dacă știi că obișnuiesc să facă fotografii frumoase, poți opta pentru o ședință foto. 
  • Nu uită să adaugi și un mesaj simpatic și în stil personal, eventual printr-o felicitare pe care o vei atașa cadoului. De inclus pe lista de idei de cadouri.