Cum să-i ceri pe nași? Tu și partenerul ați început deja să faceți planuri pentru nuntă, însă chiar dacă ați discutat despre nași, nu ați găsit încă ocazia perfectă pentru a le pune întrebarea?

Nașii sunt părinții spirituali ai cuplului care urmează să se căsătorească, iar rolul acestora pe întregul parcurs al ceremoniei și evenimentului vostru este unul foarte important, rol care se va păstra de-a lungul vieții.

Pentru că nașii vor deveni astfel parte din familia voastră, momentul în care le veți adresa această rugăminte trebuie planificat cât mai frumos și, de ce nu, chiar inspirat, pentru a rămâne mereu în amintirea voastră, a tuturor.

Am pregătit câteva idei și sugestii pentru cum să-i ceri pe nași

În cadrul unui loc de care vă leagă amintiri 

Dacă nașii vă sunt prieteni apropiați, cu siguranță aveți deja amintiri frumoase din mai multe locuri, ceea ce vă va da oportunitatea să alegeți un loc sau o destinație anume pentru a pune marea întrebare.

Dacă v-ați distrat de minune la munte sau vă leagă clipe de neuitat dintr-o vacanță la mare, ce ar fi să faceți din nou planuri pentru un concediu împreună, chiar în acel loc?

Cum să-i ceri pe nași. O cină în oras și o sticlă de vin /șampanie cu mesaj inscripționat 

Întrebarea cea mare nu trebuie să vină neapărat la sute de kilometri depărtare de casă, ci poate fi pusă și într-un cadru mai clasic, la un restaurant, fără însă să pară că vă pregătiți să sărbătoriți ceva. Deci cum să-i ceri pe nași?

Poți aranja cu personalul de la restaurant ca într-un anumit moment să vă aducă respectiva sticlă de șampanie, pe care mai mult ca sigur viitorii nași o vor observa, împreună cu mesajul pe care-l transmite. Acesta poate fi un mod simplu, însă elegant, de efect, prin care îi puteți ruga pe viitorii nași să vă facă această onoare.

Mesaj ascuns în brad, chiar în ziua de Crăciun 

Cum să-i ceri pe nași? O altă modalitate prin care puteți adresa întrebarea cea mare viitorilor nași, mai ales dacă vă sunt foarte apropiați. Ziua de Crăciun este una dintre cele mai importante sărbători, iar bradul împodobit este un simbol al acestei perioade, dar și ocazia perfectă pentru a ascunde în el un glob cu mesaj, o cutie cu un cadou simbolic și o felicitare cu mesaj sau alte idei care să vă ajute să puneți această întrebare mai ușor.

Cum să-i ceri pe nași. Mesaje inspirate din celebrul film „The Godfather”

Dacă știți că viitori nași sunt amatori de filme bune, dacă obișnuiți să ieșiți împreună la cinema sau dacă aveți obiceiul să vă strângeți împreună la un film, nicio producție nu poate fi mai potrivită decât „Nașul” și ale sale replici celebre.

Prin urmare, vă puteți folosi de o felicitare personalizată cu replici din film sau puteți pune filmul pe pauză într-un moment culminant, pentru a adresa întrebarea.

Un cartonaș răzuibil 

Pe piață sunt disponibile din ce în ce mai multe tipuri de mesaje pe cartonașe răzuibile, motiv pentru care cererea voastră poate fi adresată și în acest mod.  Deci cum să-i ceri pe nași?

E suficient să-i invitați pe viitorii nași la o cină în oraș sau chiar la voi acasă, dăruindu-le într-un moment special respectivul cartonaș realizat pe comandă.

Nu uitați să filmați reacțiile celor doi în timp ce descoperă mesajul. 🙂

Cum să-i ceri pe nași. Joc de scrabble cu mesaj 

O altă variantă de „cerere” inspirată a nașilor poate fi și prin intermediul unui banal joc de scrabble, mai ales dacă sunteți obișnuiți să vă întâlniți pentru astfel de jocuri.

Fie la început, chiar atunci când vă așezați la masa de joc, fie într-un moment de pauză, aranjați pe tablă cuvintele astfel încât să formeze întrebarea cea mare.

E o modalitate amuzantă, care nu implică prea mult efort și care poate fi de efect!

Pahare de vin gravate cu numele nașilor și ale mirilor 

Tot în cadrul unei întâlniri acasă, fără să anunțați neapărat o ocazie anume, puteți să vă folosiți de paharele de vin sau de șampanie personalizate cu „Mire”, „Mireasa”, „Nașul” și „Nașa”.

Desfaceți sticla de băutură fără să spuneți nimic, turnați în pahare și așteptați să vedeți dacă vreunul dintre viitorii nași descoperă mesajul special de pe pahar.

În acel moment puteți pune și întrebarea cea mare.

Cum să-i ceri pe nași. O poezie cu versuri inspirate, amuzante și emoționante, prin care să le cereți acest favor 

Sigur că momentul în care îi veți cere pe nași nu trebuie neapărat să fie planificat în amănunt și nici să implice vreo organizare specială, departe de casă sau la un restaurant scump. Dacă vreunul dintre voi se simte inspirat la capitolul versuri sau are talent la scris, le puteți adresa un text prin care să le puneți această întrebare importantă.

Fie că vorbim despre o poezie cu versuri amuzante, fie despre un text despre gratitudine, familie și amintirile care vă leagă, cu siguranță oamenii care vă sunt apropiați sufletește vor fi impresionați de gest. Așa „da” pentru cum să-i ceri pe nași.

Sfaturi de care este indicat să mai țineți cont când plănuiți să-i „cereți pe nași”

Întâi de cum să-i ceri pe nași, luați în considerare că nașii trebuie aleși din suflet, din dorința de a avea niște persoane apropiate și mai aproape, pe tot parcursul vieții, atât pentru a vă sta alături în această zi extrem de importantă pentru voi, dar și în general și pe viitor în viață. Așadar, puneți această întrebare persoanelor dragi cu care rezonați cel mai bine din toate punctele de vedere și cu care știți că veți putea fi mereu apropiați.

Alegeți un moment care să vă reprezinte, atât pe voi, cât și pe ei, pentru a pune întrebarea. Este limpede că dacă nu vă numărați printre iubitorii de poezie, niște versuri n-ar fi neapărat cea mai inspirată alegere.

Selectați un loc și o ocazie care să aibă o semnificație pentru toți 4 și nu uitați că, în definitiv, cea mai importantă este prietenia dintre voi.