Urmează ca tu și partenerul tău să aveți nunta în curând, însă parcă nu ați rezonat niciodată cu ideea unui eveniment clasic, pe parcursul căruia să respectați obiceiuri, dansuri și alte elemente regăsite în cadrul celor mai multe nunți? Cum să-ți faci nunta unică?

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața voastră și trebuie să vă reprezinte în totalitate, iar atâta vreme cât voi sunteți unici și speciali, de ce nu ar fi și petrecerea voastră la fel?

Mai jos regăsești o serie de idei neobișnuite pentru nunți care vor face nunta unică.

Hartă cu locația nunții, în loc de invitație  

Cine a zis că pentru a ajunge la nunta ta, oaspeții au nevoie de o invitație clasică? Mai ales dacă evenimentul are loc într-o locație mai puțin cunoscută, poate în afara orașului, o idee inspirată poate fi să tipărești hărți cu indicii amuzante, pentru a-i ajuta pe invitați să ajungă în locul cu pricina.

Sunt o mulțime de artiști care-ți pot crea un astfel de model de hartă, urmând ca tu să-l multiplici și să-l transmiți mai departe. Evident, pe verso poți trece orele la care are loc evenimentul, numerele voastre de telefon pentru confirmări și alte detalii.

Cum să-ți faci nunta unică. Decor vintage reinterpretat 

Dacă simți că mobilierul nou, poate scaunele chiavari și mesele rotunde nu sunt pe placul vostru, poți căuta o locație pentru nunta unică care să permită folosirea unui mobilier vintage sau care să permită aducerea anumitor piese pentru decor.

Fie și o canapea, câteva valize vechi vintage, o bicicletă veche – pot arăta absolut fascinant amplasate în aer liber și pot oferi petrecerii tale o atmosferă total diferită și unică.

Pictură sau caricaturi la nuntă 

Partea de distracție pentru nunta unică nu trebuie să presupună doar dj, band și dans. Invitații tăi se pot relaxa la o sesiune de pictură în aer liber, cu toate ustensilele puse la îndemână eventual într-un painting corner.

Dacă totuși simți că nu ai prea multe talente dornice de afirmare prin lista de invitați, poți chema un caricaturist sau un specialist în portrete, care să le poată oferi oaspeților voștri altfel de mărturii, pe post de amintiri.

Cum să-ți faci nunta unică. Decor de flori monocromatic

Vrei să alegi un decor floral ieșit din comun pentru nunta unică? Poți opta și pentru varianta unei singure culori în ceea ce privește aranjamentele.

Rezultatul final va fi spectaculos și de efect, chiar dacă ideea poate părea una simplă.

Majoritatea aranjamentelor de la nunți conțin două, trei sau chiar mai multe nuanțe și culori, așadar alegerea va fi una neobișnuită.

Buchete și rochii neasortate pentru domnișoarele de onoare

În cazul în care prietenele cele mai bune îți vor sta aproape în ziua cea mare, în rolul domnișoarelor de onoare, nu trebuie ca ținutele lor să fie la fel (conform tiparelor clasice) și nici buchetele de flori.

Poți lăsa pe fiecare să se îmbrace după cum îi poftește inima sau puteți stabili împreună un cod, o tematică sau o nuanță pentru fiecare în parte.

Nuntă prietenoasă cu mediul înconjurător și petrecere fără risipă 

Dacă iubești natura, nu-ți place risipa alimentară și vrei ca nunta unică să se distingă și prin aceste aspecte, poți apela la tot felul de metode eco-friendly prin care-ți poți organiza evenimentul.

Toate elementele de papetărie pot fi realizate din hârtie reciclată sau din hârtie plantabilă.

Știm, este posibil să fi făcut o pauză când ai citit „hârtie plantabilă” – este acea hârtie reciclată care conține semințe de flori sau de plante și care se poate planta, urmând ca mai apoi să te poți bucura de roadele gestului tău. Pentru spălarea tuturor vaselor poți achiziționa un detergent eco-friendly, iar deșeurile rămase pot fi sortate corect, cu accent pe reciclare.

Nu în ultimul rând, poți dona porțiile de mâncare pregătite în plus sau orice alte alimente păstrate în cele mai bune condiții, unui centru aflat în nevoie.

Cum să-ți faci nunta unică. Concurs de karaoke la nuntă 

Entertaining-ul altfel este la mare căutare atunci când vine vorba de petrecerile de nuntă ale anilor care urmează, pentru că lumea este dornică să petreacă mai mult timp de calitate împreună, tendință accentuată și de perioada pandemiei și ale sale restricții.

În acest sens, o idee bună pentru nunta unică poate fi și organizarea unei runde de karaoke, mai ales că un lucru vei ști cu siguranță: vă veți distra la maximum și vă veți aduce aminte de aceste clipe.

Poți schimba oricând concursul de karaoke cu un battle pe ringul de dans, mai ales dacă ai cu cine să faci echipă din acest punct de vedere. Tot la acest aspect, vă veți putea juca mai bine și cu stilurile muzicale.

Nunta într-o berărie sau în alt loc special, care iese din tipare 

Dacă ballroom-urile nu sunt pentru voi sau restaurantele clasice nu vă par cel mai potrivit loc în care puteți organiza petrecerea de nuntă, nu ar strica să vă lărgiți puțin orizonturile și să vă îndreptați atenția și către alte locuri, mai puțin comune.

Ce ar fi ca nunta ta să aibă loc într-o berărie, într-un local de tip fast food sau pe terasa unei pescării aflate la malul mării?? Atât timp cât pe tine și pe viitorul soț vă leagă ceva de un astfel de loc, iar organizarea este posibilă din toate punctele de vedere, ce v-ar putea sta în cale?

Cum să-ți faci nunta unică. Un corner dedicat copiilor prezenți la nuntă 

Pare o idee relativ comună, însă realitatea este că sunt foarte puțini cei care se gândesc că micuții prezenți la o nuntă ar trebui să aibă un corner cu activități potrivite copiilor. Succesul va fi garantat în trei direcții: copiii se vor distra categoric, părinții vor fi mai liberi, mirii vor fi mai relaxați.

Găsești pe Pinterest o multitudine de idei de nunta unică pentru un corner cu activități pentru copii, în funcție de media de vârstă, iar dacă ai totuși un număr ridicat de copii invitați la nuntă, poate ar fi mai bine să chemi și o persoană specializată (animație pentru copii, wedding babysitter, etc), care vă va oferi un ajutor nemaipomenit la fața locului.