Nu există mireasă care să nu viseze la o înfățișare ideală în ziua nunții, iar în acest ansamblu perfect, acele coafuri joacă un rol deosebit de important. Vestea bună este că tendințele anului 2024 vin cu o serie de propuneri încântătoare, atât moderne, cât și o serie de reinterpretări sau reveniri ale unor stiluri de coafură celebre, intens purtate cu ani în urmă.

Fie că vorbim despre cocul clasic, despre coafurile cu bucle romantice, despre împletiturile complexe sau despre tendințele anilor ’90 în materie de hair style, toate se regăsesc în propunerile din prezent și pot fi alegerea perfectă pentru un look desăvârșit al miresei într-una dintre cele mai importante zile din viața sa.

Te invităm să descoperi mai jos principalele tendințe în coafura pentru miresele anului 2024:

Coafuri pentru miresele anului 2024. Cocul elegant sau sleek bun

Acest tip de coafură ocupă, se pare, locul 1 în topul tendințelor din 2024 în ceea ce le privește pe mirese. A fost purtat recent de către celebrități (Hailey Bieber, Vanessa Hudgens sau Sofia Richie) și oferă o eleganță cu totul aparte. 

Este potrivit așadar unei ținute pretențioase și poate fi realizat ușor atât pe părul lung, cât și pe părul cu o lungime medie. În plus, are capacitatea de a arăta foarte chic cu o varietate de modele de rochii de mireasă, fiind pretabil totodată într-o paletă largă de locații și de tematici. Este cunoscut în coafura internațională cu denumirea de sleek bun și în general rezistă destul de bine pe parcursul întregii zile. De trecut pe lista pentru coafuri pentru miresele anului 2024.

Bucle în stil Hollywood cu breton stilizat/ascuns

O revenire în tendințe este cea a buclelor tip Hollywood, foarte bine conturate și așezate, împreună cu acea bandă de breton stilizat, așezat într-o parte sau în alta, după ureche. Este practic un stil de coafură cu proprietăți nemuritoare, cu atât mai mult cu cât exprimă clasă, romantism și un gram de lejeritate în același timp. 

Această coafură poate fi purtată cu succes alături de o rochie boemă, în stil boho, dar și alături de o rochie mai elegantă sau chiar cu un design ușor minimalist. Hollywood waves este remarcat adesea pe covorul roșu, la diferite celebrități internaționale, oferind un echilibru aparte și o simetrie facială. Este considerat un stil glam, însă ușor abordabil.

Coafuri pentru miresele anului 2024. Bucle soft, mai puțin definite

Într-un relativ contrast cu buclele Hollywood, care sunt foarte bine definite, în anul 2024 se poartă totodată și acel tip de bucle mai soft, mai puțin stilizate. Sunt ideale pentru nunțile cu profil mai lejer, organizate în aer liber, într-o grădină înflorită, în cadrul unei nunți în hambar sau cu tematică barbeque, dar și în cadrul nunților organizate în spații și mai deschise, precum plajele. 

Îți oferă posibilitatea de a te stresa mai puțin în ceea ce privește perfecțiunea coafurii în timpul nunții și se potrivesc ținutelor mai boeme, ușor mai relaxate.

Părul pieptănat lejer pe spate

Ideal pentru acele mirese care vor să emane un sentiment de eleganță relaxată. Acest tip de coafură încadrează foarte frumos fața, îi oferă contur și, totodată, posibilitatea miresei de a opta pentru o gamă variată de modele în privința rochiei. 

Se va potrivi atât unei înfățișări romantice, cât și unui look ușor mai lejer, mai puțin axat pe detalii la linie. Este posibil să fie nevoie de fixare suplimentară sau de mici retușuri pe parcursul zilei, însă folosirea unor produse cu fixare foarte bună încă de la început este posibil să te salveze de aceste situații. De trecut pe lista pentru coafuri pentru miresele anului 2024.

Coafuri pentru miresele anului 2024. Ponytail cu fundă și bucle stilizate

Unii stiliști spun, în spirit de glumă, că vom vedea în sezonul nunților din 2024 mai multe funde decât vedem cu ocazia Crăciunului și asta pentru că acest accesoriu romantic este la mare căutare. Funda oferă volum coafurii și un aspect ludic întregii ținute de mireasă, relativ în antiteză cu acele tipuri de cozi de cal drepte și înalte care au dominat tendințele de hairstyle în ultimii ani. 

Stilul ponytail cu fundă este pentru tine dacă vrei să adaugi puțină personalitate coafurii tale de nuntă și poate fi o alegere excelentă dacă vrei să obții un look feminin și delicat.

Cocul în vârful capului

Un alt stil iconic al anilor 90, readus în prim plan în cazul coafurilor de nuntă, dar și în cazul aparițiilor de pe covorul roșu ale celebrităților precum Jennifer Lopez, Rihanna sau Kendall Jenner. Acest tip de coc este ideal pentru mireasa care vrea să-și uimească invitații cu o apariție statement, declarativă. 

Este cel mai ușor de realizat pe părul lung, însă poate fi aranjat și pe părul cu lungime medie sau cu diferite texturi. Poate fi purtat cu o rochie de mătase pe corp sau cu o rochie cu decolteu în V, fiind ușor de accesorizat cu diferite coliere masive sau cu bijuterii mai simple, chiar minimaliste. De trecut pe lista pentru coafuri pentru miresele anului 2024.

Accesorizarea coafurii cu perle

Perlele rămân în tendințele anului 2024 și asta pentru că exprimă puritate, frumusețe, blândețe, grație și eleganță. Le vei observa atât cusute pe voal, inserate în bijuterii realizate din metale prețioase, inserate în cleme de păr, în diademe și în alte accesorii. 

Se vor potrivi aproape tuturor tipurilor de rochii și te vor ajuta să completezi ținuta și look-ul unei mirese grațioase.

Coafuri pentru miresele anului 2024. Alte tips and tricks pentru coafurile mireselor din 2024

  • Odată ce stabilești coafura care ți se potrivește cel mai bine, ia legătura cu un stilist cu experiență bogată și programează o ședință de probă.
  • Programează ședința de probă și ședința pentru coafura de nuntă din vreme. Unii dintre cei mai buni stiliști au caietul de rezervări aproape ocupat, chiar și cu câteva luni înainte de sezonul nunților.
  • Alege o coafură care să fie în armonie cu rochia de mireasă și cu tematica petrecerii tale.
  • Ia în calcul și locația în care are loc evenimentul tău, dar și vremea/temperaturile de afară.
  • Ai grijă de sănătatea și de aspectul părului tău cu mult timp înaintea nunții. Aplică tratamente corespunzătoare și nu face schimbări drastice de culoare sau de lungime în apropierea nunții. De trecut pe lista pentru coafuri pentru miresele anului 2024.