Organizarea unei nunți vine la pachet cu destul de multe emoții pentru viitorii miri, mai ales atunci când ziua cea mare se apropie, iar toate task-urile de pe listă nu au fost încă bifate. Întrebări pe care și le pun mirii încep să apară imediat după stabilirea datei și chiar și în momentul alcătuirii listei de invitați și, deși la prima vedere nu pare cine știe ce filosofie să le găsiți răspunsuri rapide, realitatea este că acestea vă pot cauza destul de mult stres.

Așadar, dacă urmează să aveți nunta și vreți să știți din start care sunt cele mai comune Întrebări pe care și le pun mirii legate de evenimentul lor, găsiți mai jos o selecție cel puțin interesantă. 🙂

Întrebări pe care și le pun mirii. Este obligatoriu să invităm toți oaspeții însoțiți de pereche? 

În linii generale, dacă este vorba despre o nuntă la care numărul de invitați nu contează, ba, din contră, vreți să fie un eveniment cât mai mare, această întrebare nu o să pună prea multe probleme. Însă ce veți face în cazul în care vă doriți un eveniment mai restrâns? Țineți cont de faptul că acesta trebuie să vă reprezinte în totalitate și trebuie organizat așa cum ați stabilit și cum vă doriți. Așadar, comunicați faptul că nunta va fi una intimă atunci când faceți invitația, formulată nominal.

Trebuie să invităm colegii de la birou la nuntă? 

Acest aspect depinde atât de tipul evenimentului vostru (unul mare sau unul restrâns) dar și de relația pe care o aveți cu colegii de birou. Dacă vorbim despre un grup de prieteni nedespărțiți și în zilele libere, atunci invitația la nuntă sună mai mult decât plauzibilă, însă dacă este vorba de colegi de birou cu care relaționăm strict în acest cadru, nu, nu este obligatoriu să-i invităm la nuntă. De pus. pe lista de Întrebări pe care și le pun mirii.

Întrebări pe care și le pun mirii. Am fost la nunta unor prieteni. Este obligatoriu să-i chemăm și noi la nunta noastră? 

Deși este considerat un gest de respect reciproc, în cazul în care vă doriți ca nunta voastră să fie una intimă, puteți să treceți peste acest gest, pentru că, în definitiv, contează ca totul să iasă așa cum vă doriți.

Putem organiza o nuntă adults only? 

Bineînțeles, specificând acest lucru din start, pe invitație.

Putem să facem o excepție pentru unul sau mai mulți invitați care doresc să vină alături de copii, în contextul în care nunta este adults only? 

Dacă ați comunicat de la început că evenimentul vostru va fi unul de tip adults only, astfel de excepții sunt de evitat, întrucât vor putea apărea unele situații în care anumiți invitați se vor întreba de ce ei nu au putut să vină însoțiți de copii.

Întrebări pe care și le pun mirii. Ce trebuie să facem dacă lista noastră de invitați a suferit modificări de ultim moment? 

De regulă, restaurantele care organizează nunți oferă un răgaz destul de mare mirilor în ceea ce privește anunțarea numărului final de invitați. Aceste detalii se comunică, în general, cu 2-4 zile înaintea evenimentului, pentru a fi pregătit un număr cât mai exact de porții. Totuși, se poate întâmpla ca și în ziua nunții să apară câteva mici modificări, motiv pentru care este recomandat să discutați cu reprezentantul restaurantului despre eventualele soluții în astfel de cazuri.  De pus pe lista de Întrebări pe care și le pun mirii.

Cum ar trebui să ajutăm invitații care vin de departe pentru a participa la nunta noastră sau cum ar trebui să procedăm cu această situație în cazul unei nunți organizată peste hotare? 

Este un gest de apreciat în cazul în care îi ajutați pe oaspeți să-și găsească un hotel în vecinătatea locației de petrecere, la fel cum este și o eventuală organizare a transportului până în acea locație. Subiectul este discutabil, însă, în linii generale, orice astfel de gest este binevenit.

Dacă nunta voastră are loc într-o altă țară/alt oraș, este de așteptat ca nu toți cei invitați să poată participa, lucru care nu ar trebui să vă supere, pentru că vorbim de costuri suplimentare pentru oaspeți, dar și de mai multe zile libere necesare.

Întrebări pe care și le pun mirii. Putem să impunem un dress-code pentru nunta noastră? 

Puteți organiza o petrecere tematică sau puteți comunica un dress code pe invitație, însă nu în ultimul moment sau foarte aproape de ziua evenimentului.

Este posibil ca marea majoritate a oaspeților să respecte dress code-ul, însă vor exista și cazuri în care lumea alege să se îmbrace așa cum își dorește sau așa cum își permite, ceea ce ar trebui să fie ok, pentru că ceea ce contează este că vor fi acolo pentru voi.

Cum procedăm în cazul în care nu dorim să primim daruri de la invitați? 

Puteți comunica acest aspect tot prin intermediul invitației, eventual printr-un mesaj din care să reiasă că prezența acestora este suficientă și considerată drept cel mai de preț cadou. Totuși, având în vedere tradițiile și obiceiurile, mai mult ca sigur vor exista situații în care veți primi cadouri într-o formă sau alta, pe care este frumos să le acceptați, cu mulțumiri. De pus pe lista de Întrebări pe care și le pun mirii.

Putem să adăugăm în meniul de bar anumite băuturi mai pretențioase, chiar dacă ele nu se regăsesc în oferta localului? 

O parte dintre restaurante oferă această posibilitate, dar cel mai bine este să discutați din start, înainte de încheierea contractului, și aceste detaliile legate de bar.

Întrebări pe care și le pun mirii. Cum putem să ne luăm măsuri de precauție în caz de ploaie, dacă nunta noastră are loc afară? 

Și acest aspect poate face diferența între un eveniment reușit și unul mai puțin reușit. Pentru că vremea poate fi imprevizibilă chiar și în cele mai calde luni de vară, este indicat să lămuriți această situație cu reprezentanții restaurantului sau ai locației în care va avea loc nunta voastră. Posibilitatea amplasării unui cort afară sau existența unei terase cu copertină retractabilă pot fi niște exemple de soluții de rezervă.

Trebuie să semnăm un contract chiar cu fiecare furnizor de servicii prezent la nunta noastră? 

Da, pentru că există situații în care acele contracte vă pot asigura buna funcționare a lucrurilor și, bineînțeles, îndeplinirea respectivelor servicii până la capăt și în condițiile de comun agreate.

Întrebări pe care și le pun mirii. Cum aflăm care sunt cele mai bune oferte și cei mai buni furnizori de servicii în materie de nunți? 

Făcând mult research, mergând la târguri de nunți și alegând furnizori după recomandările apropiaților sau după review-urile pozitive pe care le primesc.

Cum ne asigurăm că o anumită locație este 100% potrivită pentru evenimentul nostru? 

În primul rând, mergând acolo. Numai așa puteți avea certitudinea că locul este într-adevăr ceea ce căutați. Ulterior, fiecare nelămurire sau întrebare pe care o aveți, trebuie discutată pe îndelete cu reprezentantul localului.

Pe mesele de la restaurant trebuie să existe obligatoriu mărturii și aranjamente florale? 

Nu. Fiecare cuplu își organizează nunta după bunul plac și după posibilități, iar aranjamentele florale de pe mese sau mărturiile pot fi înlocuite de alte elemente. De exemplu, pozele de la cabina foto pot fi considerate tot mărturii de nuntă, iar florile de pe mese pot fi înlocuite cu aranjamente cu luminițe sau cu alte idei asemănătoare.

Întrebări pe care și le pun mirii. Cum reușim să ținem cont de eventualele restricții alimentare sau alergii ale invitaților atunci când stabilim meniul? 

Atunci când primiți confirmările invitaților care vor participa la nuntă, nu uitați să puneți și această întrebare. Dacă evenimentul este unul mai restrâns, acest proces va fi destul de rapid, însă dacă evenimentul este mai mare, înarmați-vă cu răbdare și cereți totuși și aceste informații, care pot fi esențiale în anumite cazuri.

Nu uitați să comunicați aceste întrebări pe care și le pun mirii reprezentantului de la restaurant (eventual alcătuiți o listă cu numele invitatului, alergia, restricția alimentară sau felul de meniu preferat – vegetarian, ovo-lacto-vegetarian sau clasic) pe care să o trimiteți în format electronic către restaurant.