Perioada pandemiei ne-a învățat că, uneori, chiar și evenimentele importante precum nunțile pot suferi amânări sau anumite restricții impuse, în momente în care nu ne-am fi așteptat sau care nu țin de noi. De aceea, ai nevoie de platforme de streaming online.

În ultimii ani, o mulțime de cupluri au învățat să-și readapteze unul dintre cele mai importante evenimente din viață după o serie de reguli, restricții sau măsuri de siguranță, de aceea, transmiterea nunții printr-o platformă de streaming online nu mai este o necunoscută.

Motivele pentru care poți folosi platforme de streaming online pentru a-ți transmite nunta pot fi multiple:

  • îți organizezi nunta într-o locație îndepărtată de casă, iar mai multe persoane dragi nu vor putea să participe;
  • în perioada în care are loc nunta ta există restricții legate de pandemie;
  • ai optat pentru o nuntă restrânsă, din varii motive, însă vrei ca și alte persoane dragi să-ți fie cumva alături în ziua respectivă;
  • există anumiți membrii ai familiei sau alte persoane dragi care nu pot participa fizic la nuntă din motive de sănătate/precauție/restricții.

Iată care sunt cele mai bune platforme pe care să-ți transmiți nunta:

LoveStream – este una dintre cele mai cunoscute și utilizate platforme de streaming onlines, concepută special pentru era nunților virtuale. Platforma oferă posibilitatea unui număr nelimitat de participanți, are o configurare simplă și mai multe opțiuni pentru vizualizarea transmisiunii, plus alte detalii extra, precum planificatorul virtual pentru nuntă, închiriere de echipamente profesionale pentru streaming, etc.

Zoom – Una dintre cele mai cunoscute platforme din prezent, fiind folosită în toate domeniile de afaceri, în special de când au fost introduse restricțiile din timpul pandemiei, când foarte mulți dintre angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă, dar să rămână și conectați cu echipa de la birou. Zoom poate fi folosit la fel de bine și pentru transmiterea live a unei ceremonii sau petreceri de nuntă.

Mai mult, Zoom a devenit una dintre cele mai faimoase platforme de streaming online de acest tip, motiv pentru care este posibil ca mulți dintre invitații tăi virtuali să fie deja familiarizați cu ea. Tot ce ai de făcut este să creezi o întâlnire, să o programezi și să partajezi link-ul persoanelor care vor să participe (plus detalii referitoare la parola de acces generată). Poți să configurezi orice dispozitiv cu webcam pentru a-ți transmite nunta în direct și să-l înmânezi persoanei desemnată să se ocupe de acest lucru.

Zoom permite 100 de participanți gratuit, însă apelurile sunt limitate la 40 de minute. Poți face un upgrade pentru a putea include mai mulți oaspeți virtuali și apeluri mai lungi.

Wedfully, o altă platformă de care te-ai putea folosi în acest context, colaborează cu Zoom și oferă diferite pachete pentru nunțile virtuale. Poți opta pentru un MC, pentru invitații electronice, pentru închiriere de echipamente, suport tehnic și multe alte opțiuni.

Facebook Live – Și în cazul Facebook-ului, te poți folosi de o platformă care permite transmiterea live a evenimentelor cu un număr nelimitat de participanți și o durată de 8 ore consecutive de streaming.

Simply Eloped, tot o platformă de live streaming, unde poți beneficia și de un ofițer care-ți poate oficia legal căsătoria, dar și de asistență tehnică, consultanță, înregistrarea ceremoniei tale și alte servicii.

YouTube Live – Aici ai ocazia să-ți creezi chiar și propriul „canal” de nuntă, așadar și această platformă poate rămâne o opțiune de platforme de streaming online. Poți folosi camera telefonului sau a unui computer pentru a transmite în flux live, poți salva filmarea pentru a o viziona și o poți distribui oricând dorești.

Married Livestream – o platformă care permite ca fluxul tău live să arate extrem de profesional. Married Livestream îți oferă posibilitatea de a avea videoclipuri profesionale din ziua nunții tale, cu filmări din mai multe unghiuri și sunet de înaltă calitate.

Instagram Live – Evident, să nu uităm de celebrul Instagram, pentru că și în acest caz îți poți transmite live nunta, iar prietenii, familia și urmăritorii tăi pot fi cu ochii pe tine. Nu vrei ca toată lumea de pe Instagram să fie martoră la evenimentul tău? Poți crea o lista de prieteni apropiați, pentru a transmite filmarea în flux numai către aceste persoane pe platforme de streaming online.

WedSites – Un site de nunți care facilitează încorporarea unui link către evenimentele virtuale de nuntă, fie acestea și cereri în căsătorie, petreceri de logodnă, nunți.

Powder&Pearls a fost concepută în primă fază pentru cuplurile din Marea Britanie, care au la dispoziție o echipă de specialiști în crearea de videoclipuri de nuntă live pentru cuplurile care vor să-și transmită evenimentul în acest mod.

Lovecast – o altă variantă simplă și gratuită. Este o aplicație de mobil care are inclusiv opțiunea de a trimite notificări oaspeților voștri, atunci când este momentul să sărbătorească alături de voi. Aplicația este construită în așa fel încât toți participanții să aibă acces ușor, iar numărul acestora este nelimitat. Totodată, nu este necesară descărcarea aplicației. Tot în Lovecast ai și opțiunea de chat live și o calitate video 1080 HB.

Știai aceste platforme de streaming online? Le-ai folosi?