Ai programat nunta în perioada următoare și vrei să știi mai multe despre întregul proces de selecție a unui band de nuntă sau dj și care sunt cele mai importante detalii de luat în calcul înainte să semnezi o colaborare?

Descoperă în acest articol principalele întrebări și idei de care ar trebui să ții cont atunci când închei un contract cu un band de nuntă sau dj care îți va întreține atmosfera la nuntă, pentru că, de cele mai multe ori, muzica e sufletul petrecerii, nu-i așa?

Iată care sunt principalele aspecte și întrebări după care să te ghidezi înainte să alegi trupa sau dj-ul pentru petrecerea de nuntă:

 1. Selectează o echipă profesionistă de band de nuntă, cu recomandări, cu un portofoliu video, astfel încât să fii sigură că alegi să-ți lași petrecerea pe mâna cui trebuie. 

Este important ca atunci când te afli în căutarea unei trupe de muzicieni sau a unui dj priceput în a pune muzică la nuntă, să te orientezi către persoanele cu recomandări, deoarece dacă tu nu știi din start ce tipuri de petreceri au animat înainte, ce stil muzical preferă sau cum știu să întrețină atmosfera, este posibil ca la fața locului să nu rezonați, ceea ce este de preferat să nu se întâmple.

 1. Cere mai multe informații despre stilul muzical pe care obișnuiesc să-l cânte/pună la petreceri. 

În acest mod, un band de nuntă și un DJ vor putea ști din primele clipe dacă rezonează sau nu. E de la sine înțeles că nu trebuie să semnezi un contract cu astfel de prestatori de servicii până nu lămurești acest subiect. Nu uita să ceri un playlist general sau câteva materiale video în privința trupelor, pentru a-ți face o idee asupra stilului muzical.

 1. Discută din start care sunt serviciile de care ai nevoie, cine sunt persoanele care vor presta aceste servicii și durata momentelor muzicale pentru un band de nuntă / DJ

La acest capitol va trebui să dezbateți și situația echipamentului, pentru că există foarte multe band-uri/dj-i care vin cu întregul echipament, dar și situații în care un anumit dj va avea nevoie în plus de diferite piese tehnice.

Este indicat să lămuriți din timp care sunt responsabilitățile fiecărei părți, band de nuntă / DJ, dacă trebuie să întrebi și conducerea localului despre detalii cu privire la anumite componente tehnice, acustică și alte informații precum: ce se întâmplă dacă în ziua nunții tale plouă, iar evenimentul e organizat afară? Echipamentul va fi ferit de apă, etc?

 1. Vorbește despre aspectele financiare și convinge-te că acestea se încadrează în bugetul tău. Totodată, stabiliți împreună și modalitatea prin care se va face plata. 

Cel mai probabil, ți se va solicita un avans înainte și achitarea integrală în ziua evenimentului sau a doua zi după terminarea acestuia. Fixați clar modalitatea prin care se vor plăti serviciile prestate.

 1. Întreabă echipa de band de nuntă care îți va anima atmosfera mai multe detalii despre felurile de mâncare pe care ar dori să le servească, dacă există persoane cu alergii și care sunt orele la care vor putea lua masa. 

Majoritatea celor care animă petrecerile sunt suficient de manierați încât să nu dea prea mare importanță acestui aspect, însă ține cont că munca lor nu este una ușoară și că persoanele respective trebuie să ia masa/o gustare și să le fie asigurat confortul din acest punct de vedere, pe perioada evenimentului tău.

 1. Nu uita să ceri un sample/probă audio DJ-ului cu privire la felul în care face tranziția de la o melodie la alta. 

Pare un detaliu nesemnificativ în primă instanță, însă în mijlocul unei petreceri, talentul unui profesionist dintr-un band de nuntă își va face simțită prezența. Vei putea evita astfel momentele ciudate de pe ringul de dans.

 1. Întreabă înainte de semnarea contractului ce anume se întâmplă dacă dj-ul sau unul dintre membrii de band de nuntă nu poate ajunge în ziua evenimentului.

Discutați deschis care sunt variantele de rezervă și propunerile celor două părți în cazul în care apare un astfel de eveniment nedorit și care nu poate fi anticipat.

 1. Nu uita să discuți și despre varianta în care sunteți nevoiți să amânați nunta, căci perioada pandemiei ne-a învățat că acest lucru trebuie luat în calcul și că se poate întâmpla, din păcate, oricând. 

La acest capitol ar trebui să vorbiți și detalii legate despre ce se întâmplă cu avansul sau ce se întâmplă în cazul în care acest band de nuntă sau dj-ul nu vor mai fi disponibili pentru o anumită dată ulterioară, dată în care voi reușiți să vă mutați evenimentul. Este bine ca aceste aspecte să fie trecute în contractul pe care-l veți semna.

 1. Stabilește cu dj-ul sau band-ul tău dacă aceștia pot accepta cereri de melodii sau dedicații.

Pentru anumite persoane, poate deveni destul de frustrant ca unii invitați să solicite melodii care nu sunt pe placul mirilor, în timp ce poate alte perechi de miri nu doresc să audă dedicații în cadrul petrecerii lor de nuntă. Tocmai de aceea, este recomandat să lămurești din start cu echipa ta de band de nuntă dacă există anumite limite ori reguli care trebuie respectate în acest sens.

 1. Întreabă-ți dj-ul sau coordonatorul acelui band de nuntă dacă are și calitatea de MC.

Cel mai probabil vei avea nevoie de o persoană care să anunțe la microfon dansul mirilor sau alte mici detalii pe parcursul evenimentului, însă nu este obligatoriu ca echipa ta să aibă și oameni pricepuți la prezentarea anunțurilor. De aceea, este important să știi de la început dacă trebuie să cauți separat și o astfel de persoană sau dacă dj-ul ori acest band de nuntă te poate ajuta în acest sens.

 1. Discută despre situația mai puțin dorită în care lumea nu prea vrea să se ridice să danseze.

Cum vor anima atmosfera? Cum le vor propune acest lucru? Care ar putea fi melodiile care să invite lumea la dans? Nu uita că deși par întrebări poate nu atât de importante, succesul petrecerii tale poate depinde și de aceste aspecte.

 1. Întreabă-ți dj-ul sau band-ul dacă vor improviza la fața locului sau dacă există un playlist prestabilit și care este acesta. 

Nu ezita să faci anumite propuneri în ceea ce privește melodiile pe care vrei să le auzi la nunta ta, mai ales în ceea ce-l privește pe dj, pentru că tot ce va trebui să facă va fi să dea “play”. Îi poți oferi acestuia inclusiv un stick sau o listă cu melodii pe care ai vrea neapărat să le auzi în timpul petrecerii tale de nuntă.

Tu cum îți alegi DJ-ul sau band de nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.