Urmează să ai nunta iarna, însă nu te bucuri pentru moment de prea multă inspirație la capitolul coafuri pentru mireasă? Avem vești bune, cu atât mai mult cu cât iarna îți va permite să te bucuri în general de o coafură mai bine fixată, dar și de modele la care poate nu te-ai fi gândit. 

Chiar dacă iarna poate să nu fie neapărat cel mai popular anotimp pentru evenimente precum nunțile, cu siguranță este unul dintre cele mai frumoase. În plus, printre avantajele sale se numără faptul că aerul rece și lipsa umidității vor ajuta coafura să reziste mai bine. 

Să descoperim împreună unele dintre cele mai potrivite coafuri pentru miresele iernii: 

Nunta iarna. Coafura cu valuri stilizate, în stil old Hollywood

Exceptând situația în care te vei confrunta cu o furtună de zăpadă sau cu o ploaie torențială, acest tip de coafură are toate șansele să reziste mai mult la o nunta iarna, din motivele mai sus menționate. 

Este una dintre cele mai „greu de stăpânit” coafuri pe timp de vară, din pricina umezelii, a căldurii și a transpirației, și poate fi cât se poate de potrivită în cazul în care porți o rochie cu umerii goi. 

Valurile stilizate te vor face să te simți sexy, însă confortabil în același timp cu părul desfăcut, iar stilul este cât se poate de elegant. 

Un coc modern, care avantajează umerii și decolteul miresei

Acest tip de coc ușor nestilizat (în mod intenționat, evident), este ales frecvent de către mirese pentru nunta iarna. Este genul de coafură ce se potrivește mai multor tipuri de rochii, însă în mod particular celor croite pe corp, cu mâneci dantelate, rochiilor de tip sirenă, etc. 

Cocul modern va fi ușor de purtat, ușor de păstrat și cât se poate de confortabil, cu atât mai mult cu cât aspectul său ușor imperfect, nestilizat, îți va oferi acel sentiment de relaxare. 

Nunta iarna. Coadă împletită, prinsă cu fundă 

O altfel de idee de coafură, care va oferi acea senzație de „effortless”, ideală pentru nunțile de iarnă, nunțile cu profil boho, nunțile în hambar, intră în categoria coafurilor potrivite pentru nunta iarna.

Desigur, vorbim despre stilizarea cu o panglică (dintr-un material potrivit – mătase, catifea, satin) a unei cozi împletite, care să cadă elegant peste ceafă și spate. 

Accesorii de păr cu cristale și perle

Ce perioada poate fi mai potrivită pentru purtarea unor astfel de accesorii, ce amintesc de basmele cu zăpadă? Iarna va fi unul dintre momentele-cheie în care te poți folosi de bentițe, diademe, cleme, ace de păr, voalete – decorate cu cristale, perle și alte inserții metalice. 

Nunta iarna. Cocul în stil chic – stilizat

Dacă evenimentul tău este mai pretențios și ținuta impune o coafură mai elegantă, perfectă, poți opta și pentru acel tip de coc stilizat, deoarece așa cum am precizat și mai devreme, aerul rece de afară va fi de partea ta în tot procesul de fixare. 

Sunt în general șanse mai puține ca firele de par răzlețe să iasă din coc, iar o mulțime de rochii încântătoare se potrivesc cu acest tip de coafură.

Coada de cal în stil elegant, sleek 

La fel de potrivită poate fi și acea coadă de cal stilizată, mai ales dacă sunt folosite produse de fixare și un spray de finish cu efect strălucitor. În general, această coafură îți va oferi un aspect chic, elegant și merge perfect cu rochiile mai pretențioase. 

Părul prins pe jumătate

Știi acel stil de coafură observat în cazul multora dintre nunțile regale, în care mireasa are doar părul din partea de sus prins și stilizat într-o coadă, iar partea de jos este lăsată liberă? 

Și în acest caz, putem vorbim despre o coafură adecvată pentru o nunta iarna. Oferă eleganță și lejeritate, comoditate în același timp, iar părul poate fi purtat în această manieră și cu voal, dar și cu un simplu accesoriu cu detalii metalice sau inserții de cristale, prins la spate. 

Nunta iarna. Voalul miresei – în tendințele anului 2024

Și dacă tot am abordat subiectul accesoriilor, nu trebuie să uităm nici de voal, care capătă din ce în ce mai mult teren în ceea ce privește nunțile anilor următori. 

În 2024, se pune accent pe toate tipurile de voal (un plus îl au voalurile mai scurte), dar și pe voalete montate pe diferite accesorii. Așadar, dacă modelul rochiei îți permite, ia în calcul că poți purta voal și pentru nunta iarna, fără prea mari probleme. 

Tips and tricks pentru alegerea coafurii de mireasă pentru nunta iarna: 

  • Nu uita să apelezi la serviciile unui stilist cu recomandări și review-uri bune.
  • Programează, indiferent de situație și de recomandări, acea ședință de probă, chiar și cu o lună sau două înaintea evenimentului tău. Vei ști astfel dacă rezultatul este cel dorit de tine sau dacă este cazul să te orientezi către alt stilist. 
  • Acordă îngrijire specială părului tău pe în timpul iernii. Părul este afectat de frig, de temperaturile scăzute și are nevoie să fie hidratat corespunzător și tratat cu produse de calitate. 
  • Asigură-te că vârfurile tale au fost tunse la momentul potrivit, pentru că mai ales în sezonul rece, părul are tendința să se degradeze destul de ușor. 
  • Încearcă să previi expunerea părului tău la temperaturi scăzute, chiar înaintea nunții. Poartă o căciulă, glugă sau alte accesorii care ar putea să-ți ferească părul de vremea rea. 
  • Evită, în același timp, dușurile fierbinți. Deși pot părea plăcute, căldura și aburii fierbinți pot deshidrata firul de păr. 
  • Îngrijește-ți scalpul la fel de bine precum îngrijești părul pentru nunta iarna. Pielea scalpului are nevoie, la rându-i, de atenție specială. Dacă nu ești sigură că folosești produsele potrivite, cere sfatul medicului dermatolog sau farmacistului.