Unul dintre cele mai importante puncte din care ai putea să pornești atunci când ai de planificat o nuntă este să creezi un vision board și spunem asta pentru că în acest mod ai putea practic să schițezi harta evenimentului tău începând de la ideile de bază și adăugând toate detaliile pe care simți că ai putea să le incluzi. 

Un vision board poate fi extrem de util pentru că poți pune laolaltă toate lucrurile care te inspiră și să vezi în fața ochilor exact ce anume se poate potrivi mai bine în fiecare dintre situații. 

Aceste panouri sunt considerate a fi o modalitate utilă de a-ți organiza gândurile, întocmind de la bun început un plan care să ilustreze felul în care va arăta nunta ta de vis. 

Când începi să faci un vision board pentru nuntă?

Ideal ar fi cât mai devreme cu putință. Odată ce ai setat data nunții, mintea ta va fi oricum invadată de toate gândurile referitoare la buget, la locație și, nu în ultimul rând, la tot ce ține de decor, elemente de papetărie, corpuri de iluminat, flori și altele. 

Vision board-ul te va ajuta să profiți de creativitate, să-ți clarifici ideile și să faci întregul proces de organizare mult mai plăcut. 

În lipsa unui astfel de panou, te poți simți copleșită de toate ideile și dorințele pe care le ai și, în plus, poți uita lucruri esențiale. 

Așadar, putem spune că unul dintre cele mai potrivite momente în care să te apuci să „construiești” acest vision board este imediat ce ai stabilit data marelui eveniment și eventual înainte să dai comanda pentru invitații. 

Ce conține un vision board pentru nuntă? 

Practic vorbim despre o tablă pe care pot fi prinse hârtii cu imagini, texturi, culori, idei de decor, care pot fi folosite drept sursă de inspirație pentru nunta ta. 

Acum câțiva zeci de ani, când internetul nu era la îndemână, viitoarele mirese obișnuiau să alcătuiască un vision board decupând imagini și alte idei din revistele de modă/mirese. În prezent însă, ai infinit mai multe surse de inspirație pe care le poți explora.

Platformele de social media – Instagram, Facebook, Tik-Tok, Pinterest – sau chiar platforme de fashion cum este Polyvore cu propuneri de ținute, pot fi folosite pentru a găsi cele mai încântătoare idei care să stea la baza organizării nunții tale. 

După ce faci un research generos, selectează și salvează imaginile cu care rezonezi cel mai bine, printează-le și prinde-le pe acest vision board, pentru a vedea cum fuzionează una cu cealaltă. 

Deși se presupune că un vision board fizic, pe care-l poți regăsi cu privirea la tine în casă, pe perete, va fi mai potrivit pentru a vizualiza opțiunile pe care le ai în ceea ce privește nunta ta, vei avea la îndemână și posibilitatea de a crea un digital board, în diferite aplicații de pe internet. 

Idei pentru alcătuirea unui vision board de nuntă

Teoretic, imaginația ta este singura limită pe care o ai atunci când vine vorba de ceea ce alegi să pui pe acest vision board

Dacă nu ești încă sigură că știi de unde să începi, poți lua în calcul propunerile de mai jos: 

Fonturi de text, culori de text și modele pentru elementele de papetărie

Pentru că îți vei dori cu siguranță ca elementele de papetărie să aibă un numitor comun, este indicat să faci întâi de toate un research pentru modelul acestora. Spunem asta pentru că unul dintre primele lucruri pe care le faci după ce ai stabilit data nunții și eventual bugetul evenimentului este să trimiți invitațiile, fie acestea în format electronic sau tipărit. 

Nu uita că în cadrul unei petreceri de nuntă sunt folosite și alte elemente de papetărie precum place card-urile, meniurile, lista cu invitații și așezarea lor la mese, iar toate acestea au, în cele mai multe dintre cazuri, o temă de bază. 

Adaugă pe vision board mai multe stiluri de scris, mai multe tipuri de invitații, pentru a vedea ulterior ce merge mai bine cu tot decorul, cu florile și cu restul elementelor. 

Palete de culori, modele de printuri și texturi ale materialelor 

Dacă ai stabilit deja o culoare dominantă pentru decorul nunții tale, acum ai ocazia perfectă de a vedea care sunt celelalte culori sau nuanțe pe care le poți folosi pentru a crea paleta perfectă. 

Totodată, felul în care aranjezi mesele, culoarea farfuriilor, textura fețelor de masă și a șervetelor pot fi adăugate pe vision board pentru a selecta ulterior ce ți se pare că se potrivește mai bine. 

Diferite locații favorite 

Dacă nu ai setat încă locația nunții tale sau, din contră, știi clar că evenimentul se va ține într-un anumit loc, adaugă-l pe vision board. Vei putea avea astfel o vedere de ansamblu asupra felului în care urmează să așezi mesele, să le decorezi. 

Panoul poate fi util și în cazul în care urmează să-ți faci petrecerea de nuntă la exterior, într-o grădină/curte sau pe o terasă, pentru că în aceste cazuri intervin poate și mai multe elemente colorate pe care să le ai mai ușor în vedere (plante, pomi înfloriți, etc.)

Elemente de decor și alte detalii 

Ajungem și la tipul de veselă, la lumânări, la vasele în care vor fi așezate florile. Și în acest caz, odată ce le vei adăuga pe panou, vei avea ocazia să observi ce obiecte se potrivesc și unde sau care sunt obiectele/elementele pe care ai putea să le elimini pentru că nu sunt compatibile cu restul decorului. 

Aranjamente florale 

Florile sunt un alt detaliu atât de important de la care poate pleca, în definitiv, chiar și întregul decor al unei nunți. Avem flori la biserică, flori în buchetul miresei, flori pe mese, uneori chiar și flori care decorează candy bar-ul, florile din grădină în cazul unei nunți de exterior.

Vei vedea cum vision board-ul tău de nuntă prinde viață odată ce-l completezi cu flori, iar acest lucru te va ajuta să selectezi exact tipul de plante pe care le preferi, în nuanțele îndrăgite. 

Prezentări de modă, apariții pe covorul roșu 

Să nu uităm de ținută, deoarece știm ce înseamnă procesul de găsire a rochiei de mireasă. Dacă nu ai încă un model de rochie preferat, câteva decupaje sau printuri cu rochiile prezentate în cadrul show-urilor de modă sau cu vestimentația purtată de anumite vedete internaționale pe covorul roșu îți vor folosi drept sursă de inspirație.

Alte tips&tricks pentru alcătuirea unui vision board de nuntă

– alege să-l amplasezi într-un loc luminos al casei (în care să existe mai multă lumină naturală),        pentru a putea observa mai bine nuanțele și texturile elementelor pe care le vei folosi. 

– inspiră-te, fără îndoială, de pe rețelele de socializare și din revistele de specialitate, însă nu uita de preferințele și de dorințele tale. Orice simți că ți-ai dorit dintotdeauna să ai la propria nuntă, adaugă pe vision board, pentru a vedea mai bine dacă se poate materializa sau nu și dacă se potrivește cu restul decorului. 

– relaxează-te atunci când lucrezi la vision board. Pune-ți o muzică bună și folosește-ți creativitatea.