Simți că ai lângă tine persoana potrivită și eșți deja convins că vrei să-ți petreci restul vieții alături de ea? Mai mult, știi că adoră sărbătorile de iarnă, magia Crăciunului și tot ce ține de această perioadă superbă de la sfârșit de an? Iată câteva idei pentru o cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion. Este posibil să-ți fi trecut deja prin minte să o ceri de soție chiar în acest interval, însă poate simți totuși că ai avea nevoie de ceva mai multă inspirație atunci când vine vorba de ideea pusă în practică. 

În cele ce urmează găsești o serie de idei pentru cererile în căsătorie din perioada sărbătorilor de iarnă, plus câteva mici trucuri care să le facă memorabile. 

Cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion într-un cadru intim, cozy, acasă

Poate să sune clișeic, însă dacă sunteți genul de cuplu care apreciază cel mai mult momentele acasă, în intimitate și în liniște, s-ar putea ca ideea unei cereri în căsătorie chiar în mediul vostru să fie ceea ce trebuie. 

Desigur, un avantaj ar fi să aveți o vedere superbă către un cadru cu zăpadă, un decor cu beculețe de Crăciun și alte motive specifice sărbătorilor, lumânări parfumate, ciocolată caldă, etc.  De pus pe lista pentru cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion.

Prima zăpadă aduce și cererea în căsătorie 

Dacă prognoza meteo pare să-ți ofere garanția că prima zăpadă va cădea curând, ai putea să pui la cale un plan care să includă perfect aceste momente frumoase. Evident, cel mai inspirat ar fi să vă aflați undeva afară, într-un loc în care este zăpadă deja. 

Desigur, noi te sfătuim să nu te bazezi exclusiv pe asta, mai ales dacă te afli într-o locație/destinație unde nu a mai nins decât ocazional. 

Cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion. Inelul ascuns în bradul de Crăciun

O altă idee poate fi să ascunzi inelul în bradul de Crăciun, în momentul în care decorați bradul sau după ce ați terminat de împodobit. De preferat este să „echipezi” cutiuța inelului cu o agățătoare, pentru a evita situația în care aceasta cade pe jos, se desface, etc. Atenție în cazul în care aveți animale de companie (în mod special pisici) deoarece știm cu toții ce potențial au micile feline atunci când vine vorba despre redecorarea bradului de Crăciun ☺

Poți să-l lași în brad cât de cât la vedere, poți prelungi așteptarea (dacă simți că te ține răbdarea) până când iubita ta îl va repera sau poți apela la diferite trucuri pentru a o face să-l observe 🙂 P.S. nu uita să filmezi momentul. De pus pe lista pentru cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion.

Cererea în căsătorie în dimineață de Crăciun 

O altă idee care poate părea clasică, însă deosebit de romantică, aceea în care-ți ceri partenera în căsătorie în dimineața zilei de Crăciun. Poate fi chiar acel mic cadou așezat pe ascuns sub brad sau poate fi un cadou extra, așezat de „Moș Crăciun” sub brad după ce darurile au fost deja desfăcute. Acest moment poate să fie trăit fie doar de voi doi, fie împreună cu toată familia. 

Cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion. Aprinderea luminițelor în tot orașul, o altă idee de moment potrivit pentru o astfel de ocazie 

Sigur că astfel de momente implică în general și foarte multă aglomerație, însă pentru a evita într-un mod inspirat mulțimile de oameni și riscul de a nu înțelege nimic din pricina gălăgiei și a agitației, poți alege un loc anume care să-ți ofere vedere către un bulevard proaspăt luminat de sărbători. Terasa unui restaurant aflat la înălțime poate fi genul de loc potrivit, nu-i așa?  

Cerere în căsătorie la patinoar sau pe pârtia de schi 

Cererile în căsătorie au toate șansele să devină și mai animate atunci când au loc în cadrele potrivite. Dacă iubiți sporturile de iarnă, dacă obișnuiți să mergeți la patinoar sau la schi, aceste momente pot fi cât se poate de bune. 

Cadrul va fi unul tipic de iarnă, iar momentul are toate șansele să rămână memorabil. Ai grijă totuși atunci când te afli pe pârtie sau pe gheață (să nu pierzi inelul în zăpadă, să nu te accidentezi, împiedici, etc.). 

Cererea în căsătorie în noaptea de Revelion, la 00:00 

Sigur că la miezul nopții acel sărut este mai mult decât așteptat, însă cum ar fi dacă momentul ar fi însoțit și de o cerere în căsătorie ca în poveșți? În plus, există oare un mod mai frumos de a începe noul an? 

Scurtă escapadă la o cabană în vârf de munte, ideală pentru o cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion

Imaginile din videoclipul piesei „Last Christmas” – Wham pot părea cadrul absolut ideal pentru o cerere în căsătorie pe timp de iarnă. 

Desigur, în acest caz, ar fi bine să ai certitudinea că vă veți putea bucura de zăpadă din belșug, așadar, este de preferat să faci rezervarea last minute, după ce urmărești prognoza meteo. 

Cererea poate fi făcută într-un cadru intim, unde sunteți prezenți doar voi doi, sau înconjurați de familie și de cei mai dragi prieteni.  De pus pe lista pentru cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion.

Alte tips and tricks pentru o cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion:

  • Asigură-te că știi, din timp, care este măsura potrivită pentru inel. Probează pe ascuns unul dintre inelele prietenei tale sau măsoară-i cu exactitate diametrul. 
  • Prioritizează gusturile partenerei tale în materie de inele, nu ceea ce ți-ar plăcea ție. 
  • Dacă simți că nu te pricepi foarte bine la modele de inele, roagă o persoană apropiată a viitoarei tale logodnice să te ajute. 

Verifică prognoza meteo, mai ales dacă ai în plan să formulezi o cerere în căsătorie la prima zăpadă sau să planifici o vacanță la munte fix pentru această ocazie. De pus pe lista pentru cerere de căsătorie de Crăciun/Revelion. 

  • Nu te lăsa copleșit de emoții și imaginează-ți cum va decurge întreaga zi, nu numai momentul cererii în căsătorie. 
  • Încearcă să surprinzi cumva momentul și în fotografii sau video. Dacă nu reușești de unul singur (cu un telefon sau o cameră performantă ascunse cine știe pe unde), roagă un bun prieten să fie părtaș la acest moment important 🙂