Anul viitor se apropie cu pași repezi, iar viitoarele mirese care au nunta planificată în viitorul apropiat trebuie să știe că tendințele în materie de rochii de mireasă 2024 includ o serie de propuneri destul de surprinzătoare și de elegante. 

Începând cu rochiile de mireasă cu bretele subțiri, cu rochiile de mireasă realizate din material transparent, cu decolteurile care capătă forme atipice, toate se încadrează perfect în trendurile pentru rochii de mireasă 2024, care nu întârzie să ne surprindă și cu alte elemente interesante, pe care te invităm să le descoperi mai jos.

Rochii de mireasă 2024. Rochiile cu bretele subțiri

Fie că vorbim despre acele rochii de mireasă pe corp, clasice, care definesc silueta, fie că vorbim despre rochiile de mireasă de tip prințesă, multe dintre acestea sunt prevăzute în 2024 cu bretele subțiri, de o finețe aparte. 

Bretelele subțiri aparțin unei estetici de design clasic, care revine în tendințe și oferă o elegantă categorică miresei. Totodată, există și acei umeri largi ai rochiei care sunt lăsați să cadă pe brațe, fiind purtați cu naturalețe, mai ales în ceea ce privește rochiile potrivite pentru nunțile din sezonul cald.

Să nu uităm nici de bretelele duble, caz în care acestea își vor păstra atât rolul de susținere din partea de sus, cât și acel efect elegant al fâșiei înguste de material care cade de pe umeri. De pus pe lista pentru rochii de mireasă 2024.

Mânecile bufante sau mânecile care cad

Aparent asemănătoare cu trendul bretelelor subțiri, însă cu un efect mai boem, sunt și acele rochii prevăzute cu mâneci bufante, din materiale ușoare, poate chiar transparente. 

Acel efect de valuri dramatice oferă un impact instantaneu, iar unele rochii au mâneci detașabile, așadar, pot fi în orice moment al zilei modificate rapid într-o ținută mai comodă. 

Rochii de mireasă 2024. Materialele transparente 

Dacă te numeri printre acele mirese cărora nu le este teamă să opteze pentru o ținută ceva mai îndrăzneață, purtată eventual doar în cadrul petrecerii de seară, de după slujba religioasă, anul care vine aduce în tendințe și alte materiale. 

Apare plasa în tonuri aurii, bej, crem sau chiar de culoare albă, cu ochiuri mai mici sau mai mari, purtată cu o lenjerie în nuanțele pielii – pentru un efect scandalos de sexy. De pus pe lista pentru rochii de mireasă 2024.

Decolteurile curbate

Acele decolteuri atipice, decupate în forme pătrate sau în alte forme neconvenționale sunt, de asemenea, la mare căutare în 2024. Multe dintre acestea merg de minune cu rochiile prevăzute cu corset sau cu deux-pieces-uri, oferind mai multă originalitate ținutei tale de mireasă. 

În linii generale, aceste tipuri de decolteu sunt mai potrivite pentru nunțile cu profil elegant. Da, oferă poate ceva mai multă rigiditate, însă au un efect vizual deosebit. 

Rochii de mireasă 2024. Fundele supradimensionate

Te-ai gândit vreodată cât de multă elegantă și personalitate poate oferi o fundă supradimensionată rochiei tale? Tot în 2024, reapar și aceste accesorii atașate rochiilor de mireasă, iar efectul este foarte surprinzător. 

Designerii au propus inclusiv variante de rochii cu fundă legată la spate, fundă ce se extinde într-o trena cu efect dramatic, dar și rochii cu fundă realizată din cristale. 

În trecut, funda a jucat mai mult rol de accesoriu pentru păr, însă în prezent aceasta este considerată a fi un detaliu care adaugă o notă feminină atemporală. De pus pe lista pentru rochii de mireasă 2024.

Elemente florale în culori pastelate, inserate direct pe rochie 

Rochia de mireasă nu trebuie neapărat să fie albă și atât, lucru întărit într-o mare măsură și de tendințele anului 2024. 

Nu sunt puțini acei designeri care au prezentat în colecțiile recente rochii de mireasă cu diferite inserții: începând cu flori pictate manual direct pe rochii și până la acele rochii grandioase, împodobite cu flori brodate manual, din diverse materiale. 

Rochii de mireasă în culori pastelate

Iată că povestea nuanțelor pastelate nu se rezumă numai la mici inserții pe rochiile albe de mireasă, ci și la rochii uni – în nuanțe deschise de albastru (baby blue), roz, galben sau chiar în deja faimoasa culoare a anului 2024 – „Peach Fuzz” – acel roz/portocaliu piersică, cu o nuanță foarte deschisă. 

Acestea pot fi ideale pentru miresele neconvenționale, care vor să aleagă ceva unic pentru ziua nunții lor, fără să se simtă în niciun fel presate să poarte clasicul alb.  De pus pe lista pentru rochii de mireasă 2024.

Rochii de mireasă 2024. Stilul Hollywood Glamour

Rochiile de tip sirenă, pe corp, cu silueta accentuată, sunt o altă prezență importantă pe scena rochiilor de mireasă a următorului sezon. 

Potrivite pentru miresele care sunt dispuse să arate la propria nuntă precum o vedetă pe covorul roșu, elegante, însă mai puțin comode și practice în cazul unei nunți cu profil lejer (în grădină, pe o plajă, într-un hambar). 

Rochiile mini 

O altă revenire surprinzătoare în trenduri este rochia mini de mireasă – o alegere comodă, care desființează ideea conform căreia rochia de mireasă trebuie să fie până în pământ. 

Sunt unii designeri care au prezentat modele îndrăznețe de rochii de mireasă, care se termină undeva deasupra genunchilor sau chiar și mai sus de atât, iar pe timp de vară, această ținută poate fi ludică, sexy, dar în același timp și practică. 

Rochii de mireasă 2024.  Rochiile de mireasă cu capă

Dacă vrei să te inspiri dintr-o poveste de nuntă regală sau dacă vrei ca apariția ta să fie una cât se poate de elegantă și de impunătoare, poți apela și la varianta unei rochii de mireasă cu capă detașabilă. 

Inclusiv capa poate fi brodată cu diferite detalii florale și inserții metalice, iar pentru acele mirese care nu intenționează să poarte voal în ziua nunții – aceasta poate fi un înlocuitor perfect. De pus pe lista pentru rochii de mireasă 2024.