Alegerea pentru inelul de logodnă perfect nu a fost niciodată o treabă ușoară, cu atât mai mult în prezent, când ofertele de pe piață sunt foarte variante încât nu știi în ce direcție să te îndrepți. 

Începând cu metalul din care este realizat, continuând cu piatra potrivită, cu măsura ideală și cu modelul care se va potrivi gusturilor iubitei tale, vom aborda toate aceste aspecte mai jos, astfel încât să știi de unde pornești atunci când alegi un inel de logodnă perfect. 

Nu cumpăra inelul de logodnă în grabă 

Știm cu toții că grabă strică treaba, iar un inel de logodnă se presupune a fi o bijuterie care urmează să fie purtată tot restul vieții. 

De aceea, deciziile spontane în ceea ce privește achiziționarea acestei bijuterii nu sunt tocmai binevenite, cu atât mai mult cu cât trebuie să te asiguri că știi care sunt preferințele persoanei iubite, care este măsura potrivită și alte multe detalii. De pus pe lista pentru inelul de logodnă.

Nu te lăsa influențat neapărat de oferte ce-ți par de nerefuzat, nici de primele modele care-ți ies în cale, ci alocă timp suficient pentru a studia mai multe variante.

Stabilește care este bugetul pe care vrei să-l aloci pentru inelul de logodnă

Suma pe care alegi să o cheltui pentru achiziționarea inelului de logodnă ține strict de posibilitățile tale și nu de trendurile sau de presupunerile care ne mai trec pe la ureche. 

Nu sunt puțini cei care spun că un inel de logodnă ar trebui să coste cât un salariu, sau cât două-trei salarii – însă acestea nu sunt decât strategii de marketing sau estimări total nerealiste care nu au nicio legătură cu gestul și momentul în sine. 

Sigur că bijuteria trebuie să fie una rezistentă și realizată dintr-un metal prețios, de calitate, însă asta nu înseamnă că este nevoie să aloci o sumă colosală pentru ceea ce simbolizează – dragostea voastră.

Optează pentru o bijuterie de calitate și îndreaptă-ți atenția către magazinele cu recomandări 

Dacă ai pornit deja în căutarea inelului de logodnă ideal, încearcă să te îndrepți către magazinele cunoscute, care au review-uri bune din partea clienților și care comercializează bijuterii din surse sigure. 

Asigură-te totodată că inelul este marcat corespunzător, că are certificat de garanție completat cu datele corecte și că nu are niciun defect. De pus pe lista pentru inelul de logodnă

Culoarea metalului pentru inelul de logodnă – ceva ce persoana de lângă tine obișnuiește să poarte

Dacă iubita ta poartă aur alb sau argint, evident că este cel mai potrivit să te îndrepți către această culoare de metal. Tot la această nuanță argintie se încadrează și platina. 

Pe de altă parte, dacă știi că persoana de lângă tine a purtat toată viața bijuterii din aur galben, este de preferat să te orientezi către această variantă. 

Ia în considerare că inelul de logodnă va trebui să se potrivească și cu verighetele  

Și pentru că vorbim despre culoarea metalului, dar și despre model, trebuie să ai în vedere și că inelul de logodnă va fi purtat, cel mai probabil, pe același deget cu verigheta. 

Dacă ai deja niște modele de verighete setate în minte, n-ar fi rău să te gândești dacă acestea se vor potrivi cu inelul de logodnă pe care urmează să-l cumperi. De pus pe lista pentru inelul de logodnă.

În linii generale, bijuteriile trebuie să fie din același metal și să aibă aceeași nuanță. 

Inelul de logodnă făcut pe comandă

Totodată, atunci când te pregăteșți să cumperi un inel de logodnă, trebuie să știi că nu vei fi limitat neapărat de bijuteriile existente deja pe piață. 

Există o mulțime de ateliere și de bijutieri care execută inele de logodnă pe comandă, ceea ce înseamnă că-i vei putea crea iubitei tale o bijuterie unică, personalizată, cu elemente pe care poate nu le-ai întâlnit în vitrinele magazinelor. 

Comoditatea bijuteriei, un alt aspect important de avut în vedere 

Modul în care este prinsă piatra sau felul în care este șlefuit inelul sunt factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când alegi această bijuterie. 

Chiar dacă la început nu-ți va părea atât de esențial, tocmai pentru că vorbim despre un inel care va fi purtat toată viața, este important ca bijuteria să nu agațe, să nu zgârie și să nu incomodeze. 

Trendurile anului – un lucru care nu trebuie în mod obligatoriu să te influențeze pentru inelul de logodnă

Te-ai uitat și pe tendințele actuale în ceea ce privește inelele de logodnă? Sigur, nu e lucru rău să te inspiri, însă ceea ce se presupune că este la modă nu este neapărat și ceea ce-i va plăcea iubitei tale. De pus pe lista pentru inelul de logodnă.

Practic, ce încercăm să-ți spunem este că e mult mai important ca inelul să fie ceva ce se potrivește stilului ei, decât ceva ce aparține de un trend dictat de alții. 

Măsura corectă și cum să o știi din timp 

Unul dintre cele mai plăcute sentimente după ce persoană iubită îți acceptă cererea în căsătorie este acela de a-i pune inelul pe deget. Sigur că nu este nicio tragedie dacă inelul nu corespunde exact măsurii potrivite, însă, în mod evident, intenția este ca bijuteria să fie potrivită din prima 🙂

De aceea, înainte să porneșți în căutarea inelului, asigură-te că știi care este dimensiunea perfectă. Ia unul dintre inelele pe care iubita ta le poartă frecvent, măsoară-i diametrul sau pune-l pe degetul tău atunci când nu te poate observa. 

O persoană apropiată logodnicei tale – un ajutor de încredere în ceea ce privește alegerea pentru inelul de logodnă

Dacă simți că nu stăpâneșți prea bine detalii legate de gusturile iubitei tale în materie de bijuterii, s-ar putea să-ți fie de folos sora, mama sau cea mai bună prietenă a ei. 

Nu ezită să ceri ajutorul unei persoane apropiate, care știe să păstreze un secret și care te poate ghida așa cum trebuie atunci când vine vorba de inelul de logodnă perfect. 

Cererea în căsătorie 

În mod evident, îți rămâne să organizezi și un moment memorabil al cererii în căsătorie. 

Locul, felul în care imortalizezi totul, cuvintele pe care le vei spune – toate trebuie să vă reprezinte și să ofere acel sentiment de unicitate, de originalitate.