Ziua nunții tale se apropie, iar tu te gândești din ce în ce mai des la relaxarea de care veți avea parte după marele vostru eveniment si la cateva destinații pentru luna de miere? Sau, din contră, deși nunta voastră a avut loc, încă nu v-ați decis care este locația ideală pentru a vă bucura de liniște și răsfăț?

Nu este obligatoriu să fie vară ca să vă puteți bucura de o vreme minunată, cum la fel, nu trebuie să fiți neapărat amatori de insule exotice, așadar vom analiza pas cu pas destinații pentru luna de miere deosebite și care este cel mai potrivit moment pentru a le vizita.

Fie că vorbim de nisipuri calde și temperaturi ideale pentru plajă, sau ne îndreptăm către locuri perfecte pentru o vacanță la munte sau chiar la ski, există locații care se bucură de perioade bune într-un anumit anotimp, așadar este bine să studiați cu atenție când anume este mai bine să vizitați o anumită țară și care sunt lunile în care veți avea vreme bună.

Destinații pentru luna de miere în timpul primăverii 

Pentru că media temperaturilor anuale este una foarte încântătoare, multe locații europene pot găzdui cu succes luna voastră de miere.

Spre exemplu, o lună de miere în Olanda – Amsterdam, pe timp de primăvară, va coincide cu perioada în care superbele lalele se află în plin proces de înflorire, așadar ce poate fi mai frumos decât câmpuri întregi de flori colorate și peisaje de neuitat? Amsterdamul este fermecător grație canalelor cu apă care îl traversează și clădirilor cu arhitectură specifică zonei, iar la aproximativ 30 de minute de mers cu mașina în afara orașului puteți explora peste 800 de soiuri de lalele și peste 7 milioane de bulbi care vor înflori (parcul Keukenhof).

Parisul este subiectul multor poezii sau cântece pe timp de primăvară și are și motive întemeiate pentru asta, grație eleganței desăvârșite pe care o afișează în acest anotimp. Grădinile sunt în plin proces de înflorire, cafenelele și bistro-urile încep să-și deschidă terasele, iar perioada nu este una foarte aglomerată.

Toscana, Italia – o altă variantă deosebit de potrivită pentru o lună de miere în timpul primăverii. Toată zona din jurul Florenței, piețele în aer liber, tradițiile din preajma sărbătorilor Pascale, zonele rurale, reprezintă adevărate comori vizuale și unele dintre cele mai apreciate destinații turistice pe timp de primăvară, iar dacă ne raportăm la deliciile culinare cu care vă veți răsfăța în acea perioadă, cu siguranță veți pleca de acolo încântați.

Japonia este, de asemenea, una dintre locațiile rupte din basme pentru o lună de miere în primăvară. Acest anotimp începe în Japonia odată cu înflorirea cireșilor la sfârșit de martie în zonele apropiate de Kyoto şi Tokio și la început de aprilie în insula Hokkaido. Floarea de cireș este un simbol național al Japoniei, iar întreaga țară se mândrește cu acest eveniment deosebit de plăcut și vizat de către turiști.

Luna de miere în timpul verii 

Vara este anotimpul care vine la pachet cu cea mai plăcută vreme în Europa, dar și în alte destinații pentru luna de miere.

Grecia este una dintre cele mai ofertante țări în cazul în care iubiți marea și plaja, iar frumusețea insulelor sale face istorie de mii de ani. Lefkada este una dintre insulele care se bucură de un albastru divin al apei și este de preferat să fie vizitată la începutul verii, tocmai pentru a nu vă lovi de temperaturi prea ridicate. Creta, Mykonos, Santorini, Corfu sau Zakynthos sunt, de asemenea, locații excelente din Grecia pentru o lună de miere de neuitat.

Croația este, la rândul său, foarte potrivită pe timp de vară, cu temperaturi perfecte mai ales în luna iunie, iar Parcul Național Lacurile Plitvice, orașul Split sau Dubrovnik sunt locuri de neratat dacă ajungeți în această țară.

Sardinia, celebra insulă din Marea Mediterană care este situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei, este bine de vizitat pe timp de vară, în special în luna iulie. Marea de un albastru azuriu, posibilitatea de a face scufundări și de a vedea formațiuni de rocă spectaculoase și cafenelele romantice cu terase vor face din luna voastră de miere o vacanță de vis.

Dacă sunteți amatori de locuri exotice, Madagascar este una dintre locațiile foarte ofertante pe timp de vară. Aflată în oceanul Indian, insula găzduiește multiple specii de plante și animale unice în lume și oferă peisaje rupte din paradis. Insula Madagascar este uriașă (a patra insulă ca mărime din lume) și se bucură de parcuri naționale și locuri cu adevărat de neratat. Printre acestea, enumerăm Ile Sainte Marie, parcul național Isalo, Tsingy de Bemaraha, „Bulevardul” Baobabilor sau satul pescăresc Ifaty.

Destinații pentru luna de miere pe timp de toamnă 

Lunile septembrie și octombrie sunt ideale pentru a vizita, spre exemplu Tanzania sau insula Zanzibar, grație temperaturilor suportabile și perioadei ideale pentru excursii de tip safari. Dacă aveți în plan ca în luna voastră de miere să vedeți lei, elefanți sau leoparzi, Tanzania este una dintre cele mai spectaculoase destinații din Africa, iar zborurile către această destinație nu sunt extrem de lungi.

Marocul este, de asemenea, una dintre destinațiile de succes pe timp de toamnă și asta pentru că încă se bucură de temperaturi plăcute în septembrie și octombrie (începând cu luna noiembrie și până în martie, temperaturile scad). Ideală este o lună de miere mai puțin statică în Maroc, tocmai pentru că există numeroase locuri de neratat, așadar este bine să vă achiziționați o vacanță tip circuit care să includă mai multe destinații precum Fez sau Marrakech.

Turcia sau Cipru se bucură totodată de temperaturi ceva mai ridicate pe timp de toamnă, iar dacă doriți ca luna voastră de miere să nu presupună neapărat și un buget foarte ridicat, aceste locații sunt ideale. Luna octombrie poate fi încă potrivită pentru relaxare la plajă, iar locurile extrem de populare pe timp de vară vor fi, toamna, cu mult mai libere.

Luna de miere în timpul iernii 

Dacă tu și soțul tău sunteți amatori de schi, o lună de miere într-o stațiune montană din Elveția, Austria sau Bulgaria este ideală, iar iarna este singurul anotimp, cu mici excepții, în care vă veți putea bucura cu certitudine de zăpadă și senzații tari pe pârtie.

Pentru cei care adoră locurile exotice, iarna se transformă în vară în locuri precum Belize, Maldive, Bahamas, Filipine, luând în considerare, desigur, un buget ceva mai ridicat.

Doriți să încercați un loc cu adevărat spectaculos? Insula Palawan din Filipine este una dintre cele mai exotice si uimitoare locuri pe care le-ați putea alege, mai ales dacă sunteți iubitori de natură. De neratat în acest loc sunt insula Șerpilor, plaja Ascunsă, plaja Nacpan sau insula Entalula, toate situate în zona El Nido.

Dubai este, de asemenea, o destinație potrivită pe timp de iarnă și ceva mai apropiată de România, așadar dacă doriți să vă petreceți luna de miere într-un loc cald, însă nu foarte departe de casă, încântătorul emirat poate fi una dintre cele mai bune opțiuni.

Ce destinații pentru luna de miere se află pe lista ta? Lasă-ne ideile tale în comentarii.

Fotografie realizată de Blanche & Bogdan