Categoria Nunți Reale spune povestea de dragoste a mirilor din România în contextul marelui eveniment. Povestea conține două puncte de vedere: cel al fotografului de nuntă și cel al mirilor. A doua poveste include și detalii importante despre furnizorii de nuntă aleși.

Astăzi, îi prezentăm pe Viliana și Emil și povestea lor frumoasă de dragoste plecată de la o pălărie.. <3

***

Sumar furnizori:

Locație: Restaurant Laguna, fotograf: Andrei Dumitrache, videograf: Razvan Cosma (Timeless Films), rochia de mireasă: Natalia Vasiliev, costumul mirelui: Bigotti si Steilmann, hair-stylist/coafor: Lidia Anghel, entertainment: Trupa Liric, aranjamente florale & decorațiuni: Aranjamente Flower Bride si Anca Ciugaianu, tort: Cofetaria Iepurasul, verighete: Bijuteria Teilor, photobooth: instaFun;

Povestea fotografului & galerie foto Povestea mirilor & detalii furnizori

Culorile nunții: GRENA + culori complementare

Melodia primului dans: Kodaline – The One

***

Andrei Dumitrache, fotograful evenimentului:

Mi-am dat seama de la prima întâlnire că Viliana și Emil sunt acel tip de oameni alături de care știi că vei avea o colaborare de succes și alături de care aștepți cu aceeași nerăbdare să vină ziua nunții. Acest cuplu minunat trăiește o poveste de iubire la cele mai înalte cote. Și asta doar datorită lor, pentru că trăiesc fiecare clipă cu bucurie, dragoste și pasiune. Tot ceea ce se întâmplă în jurul lor este natural și vine din suflet.

Prima dată am avut ocazia să fiu alături de ei și să îi fotografiez la cununia civilă. Erau atât de emoționați și încărcați de energie pozitivă încât poți vedea micile lor gesturi de dragoste aproape în toate fotografiile.

După cununie, am decis împreună cu cei doi să dăm o fugă la Centrul de Cultură Brătianu din Ștefănești, unde am realizat o scurtă sesiune foto.

Acolo, am avut parte de un moment foarte emoționant când am văzut că cei doi aveau pregătite câteva cuvinte de dragoste pe care și le-au împărtășit cu toată sinceritatea.

Ziua nunții a fost exact așa cum și-au dorit cei doi, plină de momente frumoase și una de care să își amintească toată viața.

***

Viliana și Emil:

Nunta noastră a fost perfectă pentru noi. Nu ne așteptăm să le fi plăcut tuturor sau să nu fi găsit vreun defect, dar nici nu vrem. Tema nunții am fost noi. Am fost noi în micile detalii, în faptul că ne-am pus amprenta în decorațiuni sau în accesoriile purtate.

Un lucru care ne-a definit și a apărut în detaliile nunții noastre a fost reprezentat de pălării. Pentru că așa ne-am și cunoscut, într-o seară caldă de septembrie, într-un pub. Un prieten comun, ne-a făcut cunoștiință și de când l-am privit, mi-a părut un tip așa simpatic. Nici prin gând nu-mi trecea în momentul acela că vom fi vreodată împreună. Acel tip simpatic, purta în seara aceea o pălărie. Eu, ador pălăriile, le port de fiecare dată când am ocazia.

În seara aceea, m-am apropiat de Emil, i-am zâmbit și i-am furat pălăria, după care am zis să fiu fair play, am zis să facem și un selfie. 🙂 Așa a început totul, de la o pălărie.

Nici unul dintre noi, nu s-ar fi gândit ce avea pregătit destinul pentru noi. Ne-am găsit într-un moment în care amândoi aveam nevoie unul de celălalt și am realizat cu timpul cât de mult ne potrivim, ne completăm și ne iubim.

De aceea, dansul nostru, a început cu o pălărie, iar melodia pe care am dansat a fost cu grijă aleasă, pentru că din punctul nostru de vedere ne reprezintă atât de bine, atât versurile, cât și videoclipul. Dansul a fost nici pe departe regizat sau învățat. Ideea mi-a venit cu câteva minute înainte să dansăm. A fost cu totul spontan. Nu avusesem timp să repetăm absolut nimic.

Așa cum spuneam, fiecare detaliu al nunții a fost cu grijă ales și ne-a reprezentat pe noi. De exemplu, fotografiile făcute după cununia religioasă au fost făcute în cafeneaua noastră preferată, unde Emil m-a cerut.

Au fost niște zile minunate, presărate cu emoții și bucurii, de care ne vom aminti și le vom prețui toată viața.

Fotografia preferată a Vilianei din timpul pregătirilor, cu o încărcătură emoțională deosebită. Pe fundal se observă tatăl ei, la rândul lui emoționat, în timp ce ea își admiră rochia de mireasă pe care urmează să o îmbrace.

MOMENTE EMOȚIONANTE:

Întreaga zi a fost presărată cu emoții la orice pas. L-am întrebat pe Emil și am căzut de comun acord că unul dintre cele mai emoționante momente a fost cel din biserică, momentul când am fost legați în fața lui Dumnezeu.

Am intrat zâmbind în biserică, având inima plină de speranță și bucurie. Amândoi am așteptat acel moment cu sufletul la gură, pentru că atunci știam că uniunea noastră va fi completă și de atunci vom forma o familie atât în fața stării civile, cât și în fata lui Dumnezeu.

Am primit binecuvântarea Lui cu inima deschisă, zâmbindu-ne și spunându-ne Te iubesc! Ce poate fi mai frumos și mai pur de atât?

Un alt moment emoționant, a fost acela când eu și Emil, ne-am văzut (în sfârșit!!) ca mire și mireasă. Oh, cât am așteptat momentul acela. A fost presărat cu emoții și râsete. Am vrut să păstrăm puțină tradiție și să ne bucurăm de ea cum se cuvine. Ne-am pregătit și aranjat fiecare la casa lui, după care Emil a venit să mă ia de acasă, cu alaiul.

Inima începea să bată din ce în ce mai tare, când l-am zărit de la geam. De abia așteptam să-l văd. Mătușa mea a strigat spre mine: „Prinde-l în verighetă! Prinde-l în verighetă! Așa să-l ai toată viața lângă tine!”

Încă o superstiție nouă, dar interesantă zic eu. Am luat verigheta și m-am uitat la Emil, prin ea.

După aceea, m-am așezat cuminte, cu fața la Andrei și Răzvan (fotograful și videograful noștri), așteptându-l pe Emil. Secundele s-au transformat în minute și Emil nu mai apărea. Prima dată a sosit alaiul, care a venit pe rând, liftul fiind neîncăpător pentru atâtea persoane, trebuiau să meargă pe rând. Emil a sosit ultimul și s-a trezit cu ușa în nas. Nu avea voie să vadă mireasa! L-au primit în apartament în cele din urmă și l-au băgat repede în bucătărie, să nu mă vadă. Bineînțeles, că eu nu mai înțelegeam nimic. Îi intrebam pe băieți ce se întâmplă. Ei mi-au zis ce se întâmplă. Eu eram WHAAAT?.

Fotografiile rezultate în timpul acestei nebunii, sunt neprețuite, fața mea spune tot.
Într-un final, după ce m-a gătit nașa, m-am așezat la locul meu cu emoțiile în piept și l-am așteptat. Momentul a fost atât de încărcat de emoții și bucurie, încât nici dacă îmi imaginam nu ieșea totul așa…

A fost perfect! Perfect, pentru noi!

Emil trebuie să apară în orice moment, iar emoțiile Vilianei ating cote maxime. 🙂

Cei doi se văd pentru prima oară, iar Emil face un gest foarte frumos prin care îi arată Vilianei cât de importantă este pentru el.

SFATUL NOSTRU PENTRU CEI CE-ȘI VOR ORGANIZA NUNTA

Să își păstreze întotdeauna calmul, timp există suficient, trebuie doar un pic de lucru în echipă.

Când am început să plănuim nunta, cu maxim un an de zile înainte, am luat totul foarte sistematic și logic (pentru noi). Am început cu restaurantul, continuând cu serviciile foto, video, muzica; cele mai importante elemente ale nunții de altfel.

Despre furnizorii noștri:

Fotograf: Andrei Dumitrache

Având în vedere pasiunea mea pentru fotografie, alegerea fotografului mi s-a părut întotdeauna importantă. Am vrut să avem un fotograf care să poată surprinde momentele atât văzute, cât și nevăzute, emoțiile noastre și a celor dragi. Am reușit să-l găsesc pe Andrei pe facebook, într-o zi în care îmi pierdusem speranța că voi găsi un fotograf potrivit.

După nuntă, am fost plăcut surprinși să vedem atât de multe momente frumoase în fotografii. Au fost surprinse atâtea reacții, zâmbete și emoții, pline de culoare. Sunt fotografii pe care le vom prețui mereu.

↑ Fotografie premiată la Selecția Editorilor și la concursul anual de fotografie de nuntă din România.

Videograf: Răzvan Cosma (Timeless Films)

Pe Răzvan, ni l-a recomandat Andrei, fotograful nostru. Până în momentul acela nu găsisem nimic și nu vizionasem ceva care să ne placă sau să ne atragă în vreun fel. Am primit și am vizionat portofoliul lui Răzvan și am fost de îndată cuceriți.

Cuvintele despre calitatea serviciilor oferite de Răzvan sunt de prisos. Vă rugăm să vizionați clipul nostru, realizat de Răzvan. Atât în clipul nostru, cât și celelalte montaje realizate, sunt de o calitate superioară și îmbinate armonios.

↑ Videoclip premiat la Selecția Editorilor și nominalizat la concursul anual de videografie de nuntă din România

Locație și meniuri: Restaurant Laguna

Am căutat un restaurant cu o capacitate rezonabilă pentru nunta noastră, cu mâncare bună, cu un ring de dans încăpător, scaune comode și lumini calde, iar restaurantul Laguna le-a îndeplinit pe toate. Când am ajuns prima dată în sala restaurantului, am știut că acesta va fi locul unde vom sărbatori nunta noastră. Restaurantul este proaspăt renovat, iar desing-ul este complet schimbat față de ce era înainte.

Acum, după eveniment, putem spune că am fost plăcut impresionați, cât de bună a fost mâncarea și cât de prompți au fost chelnerii. Aceștia ne-au ajutat foarte mult, mai ales pentru că noi am dat invitaților care au plecat mai devreme de servirea tortului, tort la pachet, în niște cutiuțe. Chelnerii ne-au ajutat cu montarea acestora și aducerea cutiilor, de fiecare dată când am avut nevoie de ele.

Aranjament din flori, cu pălăria ce i-a adus împreună

Rochie mireasă: Natalia Vasiliev

Visam la rochia de mireasă perfectă, însă nu știam exact care este aceasta. Nu am fost una dintre miresele care să-și găsească rochia de la prima probă. Am probat suficient de multe rochii înainte să ajung să-mi fac o programare aici.

Am fost la salonul din București. Mi-au trebuit două programări, ca să-mi găsesc rochia perfectă pentru mine și am găsit-o. Nu am regretat nicio clipă alegerea făcută. Am fost îndrumată și ajutată de echipa de acolo, care a avut răbdare cu mine să probez toate rochițele plăcute.

Am comandat rochia anul trecut în septembrie, nunta fiind anul acesta în iunie. Între timp, a apărut un eveniment neprevăzut, eu trebuind să plec din țară, timp de două luni. Echipa s-a mobilizat în timp record pentru a putea veni la probă înainte să plec din țară. Imediat după ce am revenit în țară, am avut a doua probă.

Modificările cerute erau deja făcute, rochia arăta impecabil, iar spre surprinderea mea și a echipei, a venit ca turnată. Nu a mai fost nevoie de nicio modificare. Lucky me!  În două ore am putut să iau rochița și voalul acasă.

Impresiile mele despre rochie dupa nuntă? Rochia a fost și este superbă. A fost într-adevar rochia perfectă pentru mine. Materialele sunt deosebite. M-am simțit extraordinar de bine în ea și am putut să dansez toată noaptea. M-am simțit într-adevăr specială!

După sesiunea foto trash the dress, am dus rochița la curățătorie, pentru că am reușit să o murdăresc foarte mult, în partea de jos. Rochia mea de mireasă este destul de pretențioasă și foarte voluminoasă, având în partea de sus cusută broderii cu paiete, iar în partea de jos două straturi de tull și un strat de tafta.

La curățătorie, în urma specificațiilor de pe etichetă, rochia putea fi curățată chimic sau cu apă, însă pentru că era foarte murdară, singura soluție era cu apă. Am luat la cunoștiință faptul că există riscul ca broderia și tot ce este cusut pe rochie să cadă la spălare, din cauza centrifugarii, etc.

Vă spun cu bucurie, că rochia s-a curățat incredibil de bine, neavând nicio problemă. Este la fel de frumoasă și curată ca în ziua în care am ridicat-o din salon. <3 Calitatea materialului și munca croitorilor și-a spus cuvântul.

Costumul mirelui: Bigotti și Steilmann

Costumul de la cununia civilă a fost de la Steilmann, iar cel de nuntă de la Bigotti. Emil a ales Bigotti, datorită calității produselor și faptului că acolo a găsit fix ceea ce căuta. În plus, costumul i-a venit ca și turnat.

Hair-Stylist / Coafor: Lidia Anghel

Lidia este hair-stylista mea de când eram mai mică. A reușit de fiecare dată să-mi citească gândurile și să-mi facă cele mai frumoase coafuri. La nuntă a fost nevoie doar să-i arăt ținutele, restul a venit de la sine și am fost pe deplin mulțumită de rezultate.

Entertainment: Trupa Liric

Am primit un pont, am văzut clipul acestora de prezentare și așa ne-au cucerit. Trupa liric este una veselă și profesionistă. Au avut tot ce le-a trebuit, pentru ca nunta noastră să se transforme într-o petrece frumoasă, unde timpul a trecut pe nesimțite.

Aranjamente florale și decorațiuni: Aranjamente Flower Bride și Anca Ciuguianu

Doamna Laura Popa (Aranjamente Flower Bride) s-a ocupat de lumânări, buchete, corsaje și cocarde, iar Anca s-a ocupat de aranjamentele florale de la restaurant și din apartament.

După nuntă, pot spune că toate aranjamentele au fost extraordinar de frumoase. Pozele vorbesc de la sine, iar Anca ne-a întrecut așteptările, aceasta fiind prima ei nuntă. Am stabilit florile și cum vor fi aranjamentele împreună și cu ajutorul Pinterestului, bineînțeles. 🙂

Tort: Cofetăria Iepurașul

Pentru simplul motiv că au cel mai bun tort cu blat de bezea și cremă de ness, acesta fiind preferatul nostru. Am cerut o machetă pe cinci etaje și topperul să aibă două pălării.

Tortul a fost incredibil de gustos, nicidecum să ne dezamăgească, iar macheta în sine a fost superbă. Nu ne așteptam ca o simplă fotografie a unui tort pe trei etaje să iasă așa frumos, iar topperul cu pălăriile au avut niște detalii incredibile.

De asemenea, am avut în meniu și înghețata casei, pregătită de bucătarul restaurantului, înainte de servirea tortului. Nu am avut candy-bar sau icecream bar pentru că am considerat că nu e nevoie.

Invitații: Viliana și Emil

Invitațiile, placecard-urile și alte mici detalii, au fost realizate de noi. Eu am făcut design-ul și am comandat după aceea la tipografie, invitațiile, iar numerele de masă, cartonașele cu numele nașilor și al nostru (etc) au fost făcute și printate de noi, acasă.

Verighete: Bijuteria Teilor

Funny thing: noi ne-am găsit verighetele, în primăvară, la târgul de nunți din Pitești, când noi nici măcar nu eram logodiți. Însă amândoi, ne-am oprit la standul de bijuterii, al bijuteriei Teilor, iar ochii mei s-au oprit fix la perechea de verighete ce o purtăm și astăzi.

Ne-am îndrăgostit pe loc de ea și asta am și comandat după ce ne-am logodit! Lucky us, am mai găsit modelul!

Photo Booth: instaFun

Ni s-a părut o idee fun, să avem o cabină foto la nuntă, ni s-a părut o amintire frumoasă pentru invitații noștri.

A fost una dintre cele mai bune idei ever. Nu ne așteptam să aibe un astfel de succes. Majoritatea invitaților s-a distrat la cabină ori alături de noi, ori fără noi. Au avut astfel câte o amintire frumoasă de la nunta noastră. Bonus, copiii au stat ocupați și s-au distrat de minune cu recuzita și făcând poze.

↓ Sesiunea foto after wedding a avut loc la Kaliakra, în Bulgaria.