Visezi la rochia de mireasă și știi deja, cu mult timp înainte de nuntă, cum vrei să arate până în cel mai mic detaliu? Sau dimpotrivă, nu ai nici cea mai vagă idee ce model să alegi și preferi să mergi să probezi mai multe înainte de a te decide?

Indiferent de ce parte a baricadei te situezi, alegerea rochiei de mireasă este extrem de dificilă deoarece ai la dispoziție o paletă foarte generoasă de opțiuni în ceea ce privește stilurile rochiilor, nuanțele si materialele din care acestea sunt făcute.

Avem câteva sfaturi care te vor ajuta să îți găsești mai ușor rochia de mireasă potrivită pentru tine:

1. Documentează-te temeinic înainte de a începe căutările

În primul rând, înainte de a porni în căutarea rochiei, este important să îți formezi o viziune clară vis-a-vis de întreaga nuntă, începând de la tematică, locație, decor și până la buchetul de flori și aranjamentele florale, toate trebuie sa fie corelate.

Apoi poți începe să studiezi atât site-urile inspiraționale precum Pinterest sau Instagram, cât și site-urile de profil, ale designerilor locali pentru a verifica toate ofertele și pentru a economisi timp. Trebuie să îți faci o idee asupra unui model pe care l-ai dori pentru a ști, în mare, ce să urmărești. De exemplu o rochie cu sau fără dantelă, cu sau fără cristale, tip sirenă sau de prințesă, etc.

Fotografie realizată de Belle Photography

2. Probează cât mai multe modele

Pentru a reuși să îți alegi rochia potrivită, trebuie să probezi cât mai multe modele. Prima data când mergi în magazine ar fi bine să probezi rochii din stiluri diferite pentru a-ți putea da seama care este modelul care te avantajează cel mai bine.

Conformația ta este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea rochiei de mireasă. Poți citi acest articol pentru a vedea cum să îți alegi rochia de mireasă în funcție de forma corpului.

E bine să asculți și sfaturile consilierului si să fii deschisă la propunerile acestuia deoarece are o părere neutră și își dorește ca tu să arăți cât mai bine, indiferent pentru ce model optezi. Nu uita să faci poze cu rochiile probate pentru a le studia apoi și a alege rochia care se potrivește cel mai bine.

Fotografie realizată de Cornel Spoială

3. Bugetul alocat rochiei

Este important să stabilești de la început un buget în care ai vrea să te încadrezi și să nu încerci rochii mai scumpe decât ceea ce-ți permiți deoarece e posbil să rămâi cu gândul la ele și să simți apoi că nu ți se mai potrivește altceva.

4. Ai încredere în gusturile tale

De cele mai multe ori când mergi să alegi rochia de mireasă, mergi însoțită de rude sau de prietene apropiate, care bineînțeles că îți vor oferi sfaturi pe care este bine să le iei în considerare, însă decizia finală trebuie să îți aparțină în totalitate.

Rochia trebuie să fie ce îți dorești tu, nu mama, sora, domnișoara de onoare sau prietenele, pentru că dacă faci compromisuri pentru alții, nu vei fi fericită în ziua nunții.

Fotografie realizată de Andor Wedding

5. Renunță la ideile preconcepute!

Uneori este foarte greu, dacă nu imposibil, să găsești un model de rochie ca acela pe care l-ai visat. Sau dacă îl găsești e posibil să fie cu mult peste bugetul alocat. Ideal ar fi să nu pleci cu o idee preconcepută și să fii deschisă să încerci și modele pe care nu le-ai lua în considerare, pentru că este posibil să rămâi surprinsă.

Cel mai bine e să alegi modelul care te reprezintă, indiferent dacă e vorba de o alegere îndrăzneață ce o să îi uimească pe toți invitații sau, dimpotrivă, o rochie simplă, pe care ceilalți o pot considera banală.

Fotografie realizată de Fotostoian

6. Rochie de mireasă la comandă

Fiecare mireasă vrea să fie specială în ziua în care va spune ”DA”. De aceea, dacă consideri că nimic din ce ai văzut nu ți se potrivește, poți opta pentru o rochie făcută special pentru tine. Fie că îți dorești să combini mai multe modele, fie că selectezi materialul sau că adaugi diverse elemente precum bretele sau ornamente, rochia la comandă îți dă posibilitatea să îți lași imaginația să zboare. Poți veni cu idei în ceea ce privește croiul, materialele și aplicațiile, astfel încât rochia să fie creată după personalitea ta.

Ar fi bine să începi căutarea rochiei cu minim 6 luni înainte, deoarece majoritatea magazinelor care lucrează la comandă cer cam 4 luni pentru executarea comenzii, plus timpul necesar căutării rochiei.

Fotografie realizată de Osipov Anatolii

Ultimele retușuri trebuie făcute cu aproximativ două săptămâni înainte de nuntă. Trebuie neapărat să mai probezi rochia în apropierea nunții deoarece poți avea surpriza să te strângă sau să fie mai largă și e necesar să mai fie puțin modificată.

De asemenea, este important să porți rochia înainte de nuntă pentru a te obișnui cu ea și a te misca degajat, natural, pentru a o pune în valoare. Chiar dacă ți se pare simplu, nu porți în fiecare zi rochie lungă cu crinoline, trenă sau decolteu, așa că încearcă să faci piruete, să te așezi, să urci trepte. Poartă și pantofii pe care îi vei avea în ziua nunții ca să știi cum arată rochia cu ei și cum trebuie manevrată.

Fotografie realizată de Cornel Spoială

7. Înarmează-te cu multă răbdare!

Atunci când te hotărăști să pleci în căutarea rochiei perfecte, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, deoarece oferta este foarte mare și este greu să te hotărăști rapid la un singur model. O atitudine pozitivă și relaxată te va ajuta să găsești mai ușor rochia visurilor tale.

Fotografie de copertă realizată de Wedding Rumours