De obicei, când ne gândim la buchetul de mireasă ne vin în minte flori colorate în tonuri pastel, mângâiate de razele soarelui. Însă, nu contează în ce sezon alegi să te căsătorești, un buchet frumos de flori este esențial.

Buchetele de mireasă pentru iarnă sunt diferite faţă de cele folosite pentru celelalte trei sezoane de peste an, fiind uneori o provocare pentru viitoarea mireasă, dar și pentru florişti.

Pentru ca buchetul tău să aibă un farmec aparte, avem câteva sfaturi pentru a alege florile perfecte în sezonul rece:

Aspecte practice

În primul rând, este important să ții cont de factori practici, cum ar fi disponibilitatea, rezistența la frig a florilor pe care le dorești la nunta ta, dar și prețul acestora. Chiar dacă marea majoritate a florilor este disponibilă pe tot parcursul anului, buchetul la o nuntă de iarnă ar trebui să fie diferit, să amintească de magia acestui sezon.

De asemenea, ar trebui să ții cont că dacă dorești anumite flori care sunt specifice unei anumite perioade (de exemplu, bujori), sunt mai dificil de obținut și trebuie să aloci un buget semnificativ mai mare pentru buchet.

Cromatica

În al doilea rând, cromatica joacă și ea un rol important în alegerea buchetului potrivit pentru o nuntă în sezonul rece. Combinațiile de vișiniu, verde smarald, albastru deschis sau alb ca zăpada sunt perfecte. Un buchet ce combină două sau mai multe dintre aceste culori sau un buchet cu elemente specifice sezonului precum crenguțe de brad sau conuri pot oferi acel aer de sezon, o picătură din magia iernii. De asemenea, dacă vrei să optezi pentru un buchet de mireasă complet alb, cu siguranţă vei face cea mai bună alegere, acestea fiind ideale mai ales dacă dorești o nuntă tradiţională.

Cu toate acestea, trebuie să nu te lași influențată de tendințe, culoarea buchetului tău de mireasă poate fi oricare. Atunci când alegi culoarea florilor trebuie să ții cont doar de preferința ta și de asortarea florilor cu tema nunții și cu celelalte decorațiuni.

Ce flori poți alege iarna

Chiar dacă ai crede că lunile de iarnă pot fi destul de limitate din punct de vedere al opțiunilor pe care le ai în ceea ce privește florile, nu e deloc așa. Din fericire, există o mulțime de flori importate care rezistă cu brio și temperaturilor reci.

Pentru un buchet clasic, cei mai potriviți sunt eleganții trandafiri, care sunt accesibili și din punct de vedere al prețului și se găsesc într-o varietate de culori.

Amaryllis este o altă floare specifică sezonului rece și fie singură, fie combinată cu alte specii, această floare din familia crinului este o alegere minunată pentru alcătuirea unui buchet de iarnă.

Anemonele sunt și ele destul de folosite în buchetele de iarnă deoarece vin în diferite nuanțe și se combină foarte bine cu alte flori.

Magnoliile sunt flori des folosite în buchetele de mireasă din străinătate, dar nu și la noi. Datorită frumuseții delicate, ele îți vor asigura un buchet spectaculos și unic.

Freziile sunt superbe în orice anotimp, oferind un buchet parfumat chiar şi iarna.

Brunia este cu siguranță o floare ce iese în evidență datorită aspectului său și creează un contrast exrem de atractiv atât cu flori albe, cât și colorate.

Hotensiile sunt superbe în toate nuanțele, însă pentru alcătuirea unui buchet de iarnă cele mai potrivite ar fi cele albe.

Lalelele sunt foarte rezistente la temperatura rece și sunt flori extrem de versatile. Opțiunile de culoare sunt diverse de la alb, galben, rosu, până la roz și mov, iar tulpinile lor flexibile oferă posibilitatea de a crea curbe perfecte, fiind perfecte nu doar pentru buchet, ci și pentru aranjamentele florale de la nuntă.

Orhideele sau alte flori tropicale pot crea un contrast frumos în buchetul tău de mireasă.

Albă ca Zăpada (Iberis sempervirens) se combină perfect cu orice culoare, aduce aminte și de zăpadă și evocă puritate.

Alte flori de sezon ar fi: poinsetia (Steaua Crăciunului), azaleea sau camelia, care nu sunt atât de cunoscute, dar înfloresc cu predilecție iarna, sunt spectaculoase și dau o notă de eleganță oricărui buchet.

Aranjamente creative de iarnă

Înainte de a-ți comanda buchetul și aranjamentele florale ar trebui să iei în considerare și faptul că iarna înseamnă fulgi de nea, conuri și crengi de brad, gheață și mult alb. Așadar, te poţi bucura de un buchet de mireasă cu ornamente de Crăciun, fructe uscate, fulgi de nea, conifere şi multe alte accesorii deosebite.

Poți ruga pe cel care se ocupă de designul buchetului si aranjamentelor florale să includă printre flori și “fulgi de zăpadă” sau “flori de gheață”, conuri de brad și în loc de ferigă sau floarea miresei să aleagă crengi de brad sau molid.

Dacă florile de mai sus nu sunt pe placul tău și ai o anumită preferință, trebuie să știi că oricât de exotice sau rare ar fi florile tale preferate, un atelier de design floral le poate obține chiar și în mijlocul iernii, însă trebuie să te organizezi și să le comanzi din timp și să aloci un buget semnificativ mai mare decât în cazul florilor de sezon.

Fie că alegi un buchet specific iernii, fie că optezi pentru flori de vară, colorat sau alb, buchetul tău de mireasă trebuie să exprime personalitatea ta și să fie în acord cu tema nunții.

Acestea fiind zise, tu ce buchet ai alege pentru o nuntă de iarnă?

Fotografie de copertă realizată de Ciprian Biclineru