Ai ajuns la concluzia că faci nunta în altă țară și vrei să știi cum poți gestiona mai bine organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente din viața ta, chiar dacă se va desfășura la mii de kilometri distanță de casă?

Cel mai important este să-ți păstrezi calmul și să încerci să iei lucrurile pas cu pas, pentru a te asigura că totul va decurge ca la carte. Știm, o nuntă nu este ușor de organizat în mai nicio circumstanță, dar mai ales atunci când va avea loc peste hotare, însă dacă ții cont de o serie de aspecte esențiale, lucrurile nu au cum să decurgă altfel decât cum ai visat.

Iată cum să-ți organizezi nunta în altă țară în cel mai eficient mod:

Lucruri de care este indicat să ții cont atunci când decizi să organizezi nunta în altă țară

Înainte să te apuci de organizarea efectivă, asigură-te că ești la curent cu fiecare aspect de mai jos:

Legislația din țara respectivă 

Fii sigură că știi cât mai multe detalii despre legislația și cerințele locale în ceea ce privește căsătoriile și legalizarea acestora. De la o țară la alta, lista cu documente (certificate de naștere, certificate medicale, chiar și dovada rezidenței acolo în cazul ceremoniilor civile) poate fi diferită și este de preferat ca înainte să stabilești locul, să fii la curent cu toate aceste detalii.

Aspectele financiare pentru nunta în altă țară

Bugetul alocat pentru nunta în altă țară se poate să fie mai mare comparativ cu organizarea unei nunți în țară. Mai mult, pot apărea unele cheltuieli neprevăzute, care trebuie luate în calcul. Discută cu partenerul și fixați împreună un buget în care ar trebui să vă încadrați.

Invitații

Lista invitaților va fi, probabil, una mai restrânsă, deoarece este de înțeles că nu toată lumea care ar putea participa la o nuntă în țară va putea veni la nunta în altă țară. Poți privi această situație și dintr-un unghi pozitiv, în cazul în care oricum vă doriți o nuntă în format mai restrâns.

Vremea din acea destinație pentru nunta în altă țară

Chiar dacă nu poate prezice nimeni cu exactitate cum va fi vremea în ziua nunții tale, este recomandat să luați în seamă (mai ales în cazul anumitor destinații considerate exotice) că există sezon ploios/sezon cu temperaturi extrem de ridicate, așadar perioade pe care poate ai vrea să le eviți. Dacă v-ați gândit la o destinație anume, verificați și care sunt perioadele în care șansele de vreme bună sunt mai mari.

Siguranța și recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe cu privire la destinația respectivă 

Locul în care doriți să vă faceți nunta în altă țară este considerat ca fiind o zonă periculoasă, în care au loc frecvent revolte sau în care nu este recomandat din varii motive să călătorești pentru moment? Poate ar fi mai bine să mai aștepți puțin până fixezi data nunții sau poate te-ai putea reorienta către o altă destinație mai sigură.

După ce ai stabilit că niciunul dintre aspectele menționate mai sus nu reprezintă o problemă, te poți orienta către următorii pași ai organizării evenimentului.

;

Alegerea locației pentru nunta în altă țară 

Chiar dacă ai luat o decizie cu privire la destinația în care va avea loc evenimentul tău, apucă-te împreună cu viitorul tău soț de un research riguros în materie de locații potrivite pentru nuntă.

Citește recenziile restaurantelor, nu ezita să ceri informații pe mail sau pe paginile de social media ale respectivelor locuri sau chiar să suni pentru nunta în altă țară

Odată ce ai găsit un loc pe placul tău, asigură-te că data nunții voastre nu este rezervată altui eveniment și că spațiul este potrivit pentru ceea ce aveți nevoie (poate găzdui numărul vostru de invitați, se poate ajunge ușor aici, nu există probleme legate de transport, acces, etc.)

O vizită în locul respectiv înainte de nuntă 

Chiar dacă presupune un efort financiar suplimentar, o vizită în locul în care urmează să-ți faci nunta în altă țară poate fi cheia reușitei evenimentului tău. Cu siguranță la fața locului îți poți da seama mult mai bine de anumite detalii, la fel cum poți vorbi mai bine și cu furnizorii locali.

Tot în acest mod poți observa mai ușor dacă există anumite lucruri sau aspecte pe care ai vrea să le schimbi și, în orice caz, o vizită la locație înainte de nuntă îți va oferi mai multă liniște.

Contractarea unui organizator pentru nunta în altă țară

Dacă simți că situația te depășește sau dacă sunt anumite aspecte organizatorice pe care pur și simplu nu le cunoști, ar putea fi de ajutor să contractezi un organizator, fie el local, fie din țara ta și care să se ocupe inclusiv cu organizarea evenimentelor peste hotare, în locații precum cea aleasă de tine.

Sunt agenții care se ocupă cu organizarea cap-coadă a nunților în diferite țări, însă este important să te orientezi către o firmă cu recomandări, review-uri reale și pozitive și cu un portofoliu bogat pentru nunta în altă țară.

Cazarea invitaților 

În mod evident, nunta în altă țară implică și cazarea tuturor invitaților în locul respectiv, aspect care cade, de regulă, în grija viitorilor miri.

Interesează-te din timp care sunt hotelurile/unitățile de cazare apropiate de locul în care va avea loc petrecerea ta de nuntă, cere detalii suplimentare, cere oferte și, din nou, în cazul în care simți că nu te pricepi foarte bine la acest research, poți apela la serviciile unei agenții, eventual specializată pe destinația respectivă.

Flori și alte elemente locale pentru decor. Discuții detaliate cu furnizorii (online sau face to face atunci când faci o primă vizită) 

Acest lucru te va scuti pe de-o parte de cheltuieli inutile, deoarece tot ce înseamnă local va presupune și costuri mai moderate, iar atmosfera în sine va fi una autentică.

Atât voi, cât și invitații voștri, vă veți putea bucura poate de o experiență tradițională în destinația aceea, de preparate culinare delicioase, de arome noi, de culori și decoruri cu amprenta locului atât de drag pe care l-ați ales pentru evenimentul vostru.