Dacă dorești să spui “Da” într-un mod mai special și ai visat mereu la o nuntă pe plajă sau la o destinație idilică în care să îți unești destinul cu persoană iubită, atunci ar trebui să renunți la ideea de nuntă clasică și să te gândești la destination wedding.

Conceptul de destination wedding a devenit foarte popular în Statele Unite în ultimii ani, mirii preferând să facă nunta în afara orașului în care locuiesc și să petreacă practic o mini vacanță alături de câțiva invitați apropiați.

Fotografie realizată de Eugen Calotă (Costa Brava)

Locația

Posibilitățile pentru locație sunt nenumărate, trebuie doar să te pui de acord cu partenerul și să alegeți destinația care are o însemnătate deosebită pentru voi, dar ținând cont și de bugetul necesar pentru a organiza o nuntă acolo, de cât de ușor se poate ajunge sau de cât timp dorești să petreci în acel loc. Până la urmă destination wedding nu înseamnă doar Caraibe sau Bali, poate fi și o plajă pustie aflată la câteva sute de kilometri de reședinta ta, cabana de la munte unde v-ați cunoscut sau poate un castel dintr-un oraș apropiat.

Destination weddings sunt mai ușor de aranjat atunci când mirii provin din orașe diferite, însă nu numai; o astfel de nuntă este o alegere ideală și pentru cei care iubesc să călătorească sau pentru cei care se simt în largul lor în natură.

Fotografie realizată de Rareș Ion Wedding Storyteller (Paris)

Buget

Una dintre cele mai mari temeri pe care au o viitorii miri când vine vorba de destination weddings e legată de buget. Mulți și-ar dori să se căsătorească pe o insulă exotică, într-o atmosferă romantică cu lumânări, cină pe nisip și muzică în surdină, acompaniată de sunetul valurilor, însă se tem de costurile prea ridicate.

Deși destination weddings au devenit faimoase datorită vedetelor care închiriază castele în locații spectaculoase, vin cu elicopterul la nuntă și își permit tot felul de extravaganțe, ele sunt posibile și pentru cuplurile cu venituri mai mici.

Nunțile în deplasare pot fi de lux sau simple, totul depinzând de dorința și bugetul tău.

Invitații

În ceea ce privește invitații, poți alege să îi ai alături doar pe cei mai apropiați sau poți opta pentru o nuntă mai mare cu toți cei dragi. În mod obișnuit numărul invitaților e mai restrâns și aceștia își plătesc singuri transportul și cazarea, așa că uneori destination weddings pot costa mai puțin decât cele tradiționale.

Fotografie realizată de Vlad Solomon (Schloss Garvensburg, Fritzlar)

Planificarea

Un alt avantaj al unei nunți în deplasare ar fi faptul că planificarea poate fi mai puțin stresantă decât planificarea unei nunți tradiționale. Nu mai e nevoie să stai cu emoții că nu vei găsi un restaurant liber sau că nu poți programa cununia la biserică la data la care deja te-ai hotărât.

Majoritatea mirilor aleg să apeleze la un wedding planner local pentru că acesta cunoaște cel mai bine furnizorii din zona respectivă și astfel se evită problemele ce pot apărea.

Deși câștigă din ce în ce mai mult teren chiar și la noi în țară, destination weddings nu sunt o opțiune pentru toată lumea. Unii își doresc să se cunune și să celebreze momentele speciale în orașul în care au crescut, poate în aceeași biserică unde s-au botezat sau unde s-au cununat părinții, alții sunt mai tradiționaliști și își doresc să respecte obiceiurile locului de unde provin, alții vor să aibă toți prietenii și rudele aproape în ziua cea mare, așa că nu oricine e adeptul unei nunți departe de casă. Cel mai important e să te simți bine și să te distrezi, indiferent de stilul de nuntă adoptat.

Fotografie realizată de Oana Gociman (Paris)

Fotografie de copertă realizată I.D. Brothers (Veneția)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.