Știm cu toții că pozele de nuntă au un scop mult mai important decât anunțarea noului statut pe rețelele de socializare și decorarea căminului, acestea fiind considerate adevărate amintirii vii ale uneia dintre cele mai importante zile din viața ta.
Fotografiile din ziua nunții sunt o amintire fizică a tot ceea ce a însemnat nunta pentru voi: emoție, fericire, momente comice, o eventuală ușoară stângăcie citită în primii pași de dans, lacrimi de bucurie, întâlnirea cu cei dragi, iar toate aceste elemente pot fi surprinse într-o manieră ideală de către un fotograf cu experiență.
Totuși, există și anumite aspecte de care mirii ar putea ține cont în ziua nunții, pentru un rezultat mai bun pentru pozele de nuntă. În acest articol regăsești câteva sfaturi importante de reținut.
1. Relaxarea, cheia principală în succesul pentru pozele de nuntă
Unul dintre elementele de bază în ceea ce privește succesul pentru pozele de nuntă este să reușești să te relaxezi. Știm că organizarea unei nunți poate fi foarte stresantă și implică o planificare riguroasă, iar în ziua cea mare vei trăi o serie de emoții destul de intense. Cu toate acestea, este important ca în ziua nunții tale să-ți dai voie să te relaxezi și să te distrezi exact așa cum simți. În această manieră, inclusiv fotografiile tale vor avea un rezultat foarte bun, pentru că vor surprinde ceea ce simți cu adevărat.
Familiarizarea cu echipa foto-video este o altă cheie pentru a fi cât mai relaxați în ziua nunții.
2. Postura mirilor
Printre secretele pentru pozele de nuntă se numără și o postură cât mai naturală. Dacă ai tendința să nu stai dreaptă în anumite momente, poate după ce ai petrecut ceva mai mult timp în picioare, stabilește alături de fotograful tău un cuvânt-cheie sau un semn, prin care acesta să-ți poată aduce aminte, discret, să-ți îndrepți spatele.
Din păcate, o postură cocoșată poate face o fotografie să pară mai puțin reușită.
3. Poziția bărbiei la pozele de nuntă
O altă greșeală pe care o fac unii dintre miri atunci când sunt fotografiați este să ridice bărbia mai sus decât este natural sau, din contră, să o orienteze prea jos. Deși ai putea crede inițial că bărbia orientată în sus poate să creeze o imagine mai avantajoasă, realitatea este că aspectul este unul total nenatural și chiar ciudat sau inconfortabil.
Discută împreună cu fotograful tău care sunt cele mai avantajoase astfel de posturi și nu încerca să mimezi ceva care nu ți se pare natural.
4. Buzunarele libere
Un subiect considerat de interes în mod particular pentru bărbați la pozele de nuntă, care în unele cazuri au tendința de a purta în buzunare fie portofelul, fie alte accesorii precum telefon, bani, cheile de la mașină sau de la casă – încearcă să le pasezi unei persoane apropiate, eventual unuia dintre cavalerii de onoare, pentru că buzunarele pline nu dau bine în fotografii. 🙂
5. Sacoul cu nasturii închiși în cazul mirelui pentru pozele de nuntă
Cel mai probabil mirele va purta costum în ziua nunții, iar pe parcursul evenimentului și în mod special în acele momente în care se fac fotografii, nasturii închiși la sacou sunt un must.
În cazul în care dorești o abordare mai casual, discută cu fotograful acest aspect și stabiliți împreună care sunt momentele potrivite pentru a renunța la sacou.
6. Micile accesorii, lăsate deoparte
Ziua nunții nu este momentul potrivit pentru a uita pe încheietura mâinii elasticele de păr, pentru a purta un smartwatch masiv sau pentru a ține în mână telefonul. Roagă pe cineva apropiat să-ți țină lucrurile importante astfel încât să le ai la îndemână și evită să apari în fotografiile de nuntă cu portofelul, geanta, trusa de machiaj și alte lucruri în mână.
Ideea este să vă simțiți cât mai liberi, cât mai puțini încărcați de diferite accesorii sau gadgeturi, pentru a obține acel efect natural atât de apreciat în fotografii.
7. Orientarea picioarelor către partener la pozele de nuntă
Unghiul picioarelor tale poate fi un alt element important pentru pozele de nuntă. Asta pentru că limbajul corpului are foarte multe de spus într-o poză, iar în momentul în care cei doi parteneri sunt îndreptați unul spre celălalt, rezultatul final al unei fotografii oferă o senzație în plus de intimitate, de sentiment natural în momentul în care sunt împreună.
8. Accent mai mult pe momentele spontane, mai puțin pe cele aranjate
Acel cunoscut obicei de a sta la pozele de nuntă, de a-ți modifica expresia feței în mod intenționat în momentul în care observi că ești fotografiat, reprezintă deprinderi pe care trebuie să le eviți în ziua nunții. Efectul lor nu este unul natural și nu are cele mai bune rezultate.
Un fotograf bun va încerca să vă surprindă chiar și atunci când nu vă așteptați, atunci când mirele calcă din greșeală mireasa pe rochie, în momentele în care chicotiți pe ringul de dans sau în care sunteți poate copleșiți de emoții înaintea dansului mirilor. Acestea sunt fotografiile care vor exprima cel mai bine tot amalgamul de stări pe care le-ați cunoscut în ziua respectivă, o zi atât de importantă pentru voi.
9. Măsurile de precauție pe care le poți lua în cazul unor evenimente neprevăzute pentru pozele de nuntă
Evident că și fotografiile pot avea de suferit dacă în ziua nunții se pornește o ploaie torențială și reușește să-ți strice machiajul sau să-ți murdărească rochia, deși, în unele cazuri, un fotograf bun știe cum să scoată cele mai bune poze și din astfel de situații.
Totuși, pentru a evita evenimentele neplăcute, este indicat să ai la îndemână, cel mai probabil în mașină, o trusă de urgență și două umbrele (de preferat transparente) foarte utile în momentele neprevăzute.
Trusa de urgență pentru pozele de nuntă trebuie să conțină medicamente pentru afecțiuni minore, dar și eventualele tratamente medicale pe care mirii le iau, plasturi pentru bătături, ac și ață, ace de siguranță, produse de make-up pentru unele retușuri. Mirele trebuie să aibă la îndemână și o cămașă de schimb, iar în ceea ce o privește pe mireasă, o a doua pereche de încălțăminte, poate mai confortabilă, ar putea fi de ajutor.
10. Alegerea unei echipe foto-video cu recomandări și portofoliu bogat
Succesul fotografiilor de nuntă ține în primul rând de experiența fotografului/echipei foto-video pentru care ați optat. În acest sens, este recomandat să alegeți pe cineva cu multă experiență, cu review-uri pozitive din partea persoanelor cu care au mai colaborat și cu un portofoliu foarte bine pus la punct.
Este esențial să rezonați perfect cu stilul fotografului și să discutați, de la început, care sunt principalele așteptări și viziuni în ceea ce privește pozele de nuntă.
Pe Fotografi-Cameramani.ro, cel mai mare catalog al fotografilor și videografilor din România, îți poți alege serviciile foto-video care ți se potrivesc cel mai bine, în funcție de locație, buget, recomandări sau experiență.