Știm cu toții că în ziua unei nunți, toți ochii sunt ațintiți în mod special către mireasă și, de ce nu, chiar și asupra mâinilor sale, către manichiură. 

Pare destul de ciudat să te gândești tocmai la acest aspect atunci când ești în plin proces de organizare a evenimentului tău, însă există o serie de clipe unice în care manichiura impecabilă a miresei poate face diferența. 

În timpul cununiei civile (atunci când semnezi actele), în timp ce ții buchetul, în timp ce preotul îți pune verigheta, în timp ce tai tortul alături de proaspătul soț – toate aceste momente vor fi surprinse în detaliu atât de către echipa foto-video, cât și de către toți cei prezenți. 

Așadar, manichiura unei mirese trebuie să fie, în mod categoric, impecabilă, la fel ca întreaga apariție. 

Iată câteva sfaturi și idei de manichiură potrivite pentru mirese: 

Când ar trebui făcută manichiura unei mirese? 

Specialiștii recomandă ca manichiura mireselor să fie realizată cu 1-2 zile înaintea evenimentului, pentru ca aspectul unghiilor să fie unul fresh și nedeteriorat înainte de nuntă. 

Sigur, sunt toate șansele ca ziua care precedă nunta ta să fie oricum suficient de aglomerată pentru a mai avea timp de manichiură, prin urmare, o idee destul de inspirată poate fi să mergi la salon cu două zile înaintea evenimentului (mai ales dacă optezi pentru o manichiură cu ojă semipermanentă sau cu gel – alternative mult mai rezistente față de oja clasică). 

Cum alegi modelul de manichiură potrivit? 

În primul rând, în funcție de preferințele tale. Lăsând la o parte toate tendințele și culorile care se poartă în prezent, important este ca în ziua nunții tale să te simți confortabil, inclusiv cu acea culoare pe care o vei purta pe unghii. 

Apoi, te poți inspira fie din stilul nunții tale, fie din culorile anotimpului în care are loc nunta, fie analizând modelul rochiei de mireasă. 

Într-un final, îți rămâne la dispoziție și varianta în care cauți inspirație pe rețelele de socializare, folosind hashtag-uri specifice precum #weddingnails, #bridalnailart, #manicure2024, #weddingmanicure și altele sau urmărind diferiți specialiști din domeniu. 

Idei de manichiură potrivite pentru mirese

Dacă simți totuși că nu ai găsit încă modelul perfect de manichiură pentru ziua nunții tale, mai jos poți să descoperi câteva idei: 

Manichiura cu mici detalii florale aplicate

Una dintre cele mai potrivite tipuri de manichiură pentru mirese este cea cu detalii aplicate. Acestea pot fi și sub forma unor stickere, dar și sub forma unor desene realizate din pensulă sau cu ajutorul șabloanelor. 

În general, se vor vedea bine, însă discret, pe unghiile acoperite cu o culoare naturală (fie aceasta ojă simplă, bază sau gel) și pot avea diferite forme, inclusiv ușor în relief. 

Pentru un look vintage și mai elegant, poți opta pentru aplicarea unei dantele stilizate pe unghii, evident tot sub formă de desen/șablon. 

Manichiura perlată sau cu inserții asemănătoare perlelor

Perlele se mențin în tendințele nunților din 2024, iar partea de beauty nu trebuie să facă o excepție în acest sens, atâta vreme cât știi să le folosești într-un mod inspirat.

Manichiura cu efect perlat este la mare căutare, iar în acest caz există mai multe idei pe care le poți utiliza: poți opta pentru o ojă cu pigment perlat sau poți alege varianta unui pigment tip pulbere, care se aplică pe unghii în penultimul pas, înainte de finish coat. 

Dacă niciuna dintre variantele de sus nu ți se potrivește, există întotdeauna și varianta de a aplica direct pe unghii jumătăți de perle, eventual în zona de bază a patului unghial, pentru un efect de poveste. 

Manichiură în culoarea anului 2024 – peach fuzz 

Nu numai că vorbim despre culoarea anului, ci și despre o nuanță extrem de potrivită pentru manichiura mireselor. Poate fi opțiunea ideală pentru o manichiură delicată și caldă în același timp, oferind eleganță și rafinament. 

În plus, această nuanță de piersică este în general flatantă pentru majoritatea tipurilor de piele, plus că se va potrivi foarte bine cu o întreagă paletă de culori (poate chiar și cu acele nuanțe regăsite în buchetul tău de mireasă). 

Manichiura cu ombre delicat

Și aceasta poate fi o idee de luat în calcul pentru manichiura din ziua nunții. Pornind de la un roz delicat, degradeul se va duce treptat către un alb, eventual spre vârful unghiilor. 

În acest mod, poți încorpora mai multe nuanțe în coloritul manichiurii tale, iar ombre-ul merge de minune pe unghiile lungi, fără prea multă grosime. 

Manichiura albă clasică

Dacă rochia ta este de un alb imaculat, acesta poate fi genul de manichiură cu care nu ai cum să dai greș. Fie că alegi un alb-cretă, fie un alb-lăptos, efectul vizual va fi unul fresh și elegant în același timp. 

În cazul în care alegi un alb-cretă, asigură-te că aplici înainte o bază care să uniformizeze unghia, astfel încât să eviți efectul de striații. 

Manichiură în nuanțe metalice

Potrivită în orice moment al anului, însă cu precădere pe timp de iarnă, aceasta poate fi una dintre alegerile mai îndrăznețe, cu un efect glam. 

Sfatul nostru este să alegi culoarea metalizată în funcție de nuanța inelului de logodnă și a verighetei, respectiv argintiu în caz de argint sau aur alb și auriu în cazul în care bijuteriile vor fi realizate din aur galben. 

Manichiura în tonuri portocalii

În 2024, portocaliul se află la mare căutare pentru decorurile de nuntă, iar dacă florile alese, în mod special cele din buchetul miresei, te îndrumă către această direcție, poți opta pentru unghiile portocalii, evident, în nuanța potrivită.

De exemplu, pe timp de vară, este în regulă să te îndrepți către o nuanță mai aprinsă, în timp ce vara poți să alegi un portocaliu pastelat (eventual în direcția peach-fuzz). 

Toamna poate fi ocazia perfectă pentru a purta pe unghii un portocaliu stins, în ton cu frunzele ruginii de afară. 

Mvanichiură cu ojă roșie, o declarație de romantism, de pasiune și de eleganță

În cazul în care nunta ta are un profil mai pretențios, iar rochia aleasă este una destul de sexy, poate chiar tip sirenă, turnată pe corp, poți accentua și mai mult efectul elegant prin alegerea unui lac de unghii roșu. Și în acest caz, va trebui să găsești nuanța potrivită sezonului și tematicii nunții tale.