Dacă te-ai logodit de curând, mai mult ca sigur ai început deja să faci planuri pentru organizarea nunții, iar atunci când vine vorba despre decor, unul dintre primele lucruri la care trebuie să te concentrezi este paleta de culori potrivită și top culori pentru nunțile din 2024.

Nunta ta va avea loc în 2024? Dacă răspunsul este afirmativ, în cele ce urmează poți regăsi principalele tendințe de culori pentru acest an, cât și diferite sugestii de combinații îndrăznețe și manierele potrivite în care să le utilizezi. 

Începând cu aranjamentele de pe masă, cu felul în care va fi decorat tortul, cu buchetul miresei, paleta de culori, toate acestea au capacitatea de a influența aproape fiecare aspect al felului în care se va prezenta nunta ta din punct de vedere estetic. 

Culori pentru nunțile din 2024. Movul liliac, un plus de rafinament și energie vizuală

Această nuanță de mov este potrivită în cazul nunților organizate în timpul primăverii, deoarece ne raportăm la o paletă foarte bogată de flori care au această culoare în mod natural. 

Vorbim în mod evident despre floarea de liliac (care poate fi însă ușor sensibilă odată ce este tăiată și depozitată în spațiile cu multă căldură), despre anemone, despre orhidee, despre lalele și lista poate continua cu superbele hortensii, cu lisianthus și altele. 

Textilele folosite pentru aranjarea meselor, invitațiile și celelalte elemente de papetărie, tortul și dulciurile – toate pot avea ca notă de bază movul liliac, care poate fi combinat cu diferite nuanțe de portocaliu, galben, roz prăfuit, verde, chiar și gri. De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2024.

Roșul – eleganță și dramatism la superlativ

Pe lângă faptul că în diferite culturi ale lumii, roșul simbolizează fertilitatea, pasiunea și norocul (de exemplu, în China se spune că roșul alungă energia negativă), iată că această culoare își găsește locul și în tendințele nunților din anul 2024. 

Vorbim despre o nuanță puternică de roșu aprins, practic sinonimă cu dragostea, cu romantismul, așadar, o posibilă alegere cât se poate de naturală pentru nunțile de diferite feluri. 

Începând cu look-ul miresei (rujul roșu aprins, unghiile roșii) și pornind în direcția decorului floral (ce poate ieși mai bine în evidență în mâinile unei mirese care poartă o rochie albă decât un buchet simplu de flori roșii?), această culoare va oferi un impuls instantaneu. 

Culori pentru nunțile din 2024. Peach fuzz, culoarea anului 2024 

În mod evident, la mare căutare va fi și culoarea anului 2024, desemnată de către Institutul Pantone. Peach Fuzz este o nuanță caldă, însă ceva mai discretă de piersică. 

Poate fi utilizată în diferite combinații, merge foarte bine cu alb, cu ivoire, cu nuanțele mai șterse de verde, dar și cu diferite motive metalice. 

În privința florilor, bucuria va fi cu atât mai mare, întrucât această nuanță se regăsește în coloritul anumitor soiuri de trandafiri, de bujori, de lisianthus, de ranunculus sau de gerbera. 

Asigură-te că folosești peach fuzz într-un mod inspirat, echilibrat, pentru a nu supraîncărca decorul nunții tale. De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2024.

Verdele lime, doza potrivită de vitalitate în cadrul petrecerii de nuntă

Această nuanță aduce un sentiment de energie, de prospețime și are zero șanse să nu fie observată de către toți participanții. 

Fascinant este că poate fi folosită atât pentru o petrecere de nuntă foarte elegantă, cât și pentru o petrecere în stil disco, retro. Deoarece este o nuanță foarte puternică, alegerea și folosirea ei în paleta de culori a nunții va veni la pachet cu un angajament destul de serios în stabilirea decorului potrivit. 

Dacă preferi nuanțe mai puțin electrizante, te poți orienta și către verdele pară sau către verdele matcha.