Fotografia de nuntă în 2024 evoluează într-un mod constant și chiar exponențial, de la un an la altul, datorită tehnologiei avansate, dar și a tendințelor din modă și a preferințelor viitorilor miri.

Anul 2024 vine cu o serie de propuneri noi în ceea ce privește pozele de nuntă, care pot fi în prezent mai diverse și mai inovatoare ca niciodată, oferindu-le practic protagoniștilor posibilitatea de a crea și a spune povești fără să utilizeze cuvinte 🙂 

Te invităm să descoperi în cele ce urmează principalele noutăți în materie de fotografia de nuntă în 2024:

Aparatele foto instant

Știi acele aparate foto cu carcase viu colorate care au capacitatea de a developa fotografia imediat ce a fost realizată? Anul acesta sunt foarte dorite în cadrul petrecerilor și chiar dacă nu reprezintă în nicio circumstanță sursa primară de fotografii la nunta ta, ele au un farmec aparte. 

În acest context, dacă ai pe acasă vreun astfel de gadget, dacă prinzi o ofertă bună sau dacă ai vreun prieten apropiat care-l poate împrumuta, este o idee binevenită să-l iei cu tine la nuntă. 

Invitații pot pleca acasă cu micuțele fotografii drept mărturii (lucru care se întâmplă și în cazul în care optezi pentru o cabină foto), iar pozele în sine au un aspect ușor vintage, stil anii 90. De trecut pe lista pentru fotografia de nuntă în 2024.

Tendințe în fotografia de nuntă în 2024: Fotografiile realizate cu drona

Dronele rămân în tendințele de fotografie și în 2024 și ceva ne spune că-și vor menține poziția în vârful clasamentului încă mulți ani de acum înainte. 

Fotografiile făcute cu drona sunt unice și din ce în ce mai calitative, iar drona rămâne singurul gadget cu ajutorul căruia poți surprinde astfel de cadre de la înălțime. 

Atunci când alegi echipa foto/video pentru nunta ta, întreabă dacă există și posibilitatea utilizării unei drone în cadrul evenimentului. De trecut pe lista pentru fotografia de nuntă în 2024.

Fotografiile de moment, spontane

Vremurile în care toți invitații stăteau așezați nemișcați, zâmbind frumos la poză, par să fi apus. Din ce în ce mai mulți fotografi caută să surprindă cât mai multe instantanee din cadrul evenimentelor, orientându-se către scene spontane, poate imperfecte, însă încărcate de emoție. 

Acestea sunt, în definitiv, micile momente care întregesc ziua nunții tale, iar felul în care sunt surprinse unele sentimente, trăiri, emoții, mișcări prin fotografie este magic.  

Tendințe în fotografia de nuntă în 2024: Umbre și siluete artistice 

Anul 2024 vine și cu această tendință a fotografilor de a se „juca” mai mult cu umbrele și cu luminile. Acestea oferă o notă mistică și foarte romantică momentelor surprinse. 

Acțiunea blurată 

Deși în mod evident, lumina este cel mai important factor în realizarea unei fotografii, umbrele pot avea un rol extrem de util în ceea ce privește definirea siluetelor. 

Știi acele poze „mișcate” pe care obișnuiești să le ștergi din telefon atunci când prinzi puțin timp? Acțiunea ușor mișcată sau oamenii surprinși în plină mișcare pot face subiectul unor fotografii excepționale de nuntă, desigur, prin obiectivul unui specialist. Practic, acest tip de fotografie reușește cumva să adauge și mișcare imaginii, făcând-o mai captivantă.

Una dintre cele mai bune modalități prin care pot fi realizate aceste fotografii este ca focusul să fie totuși pus pe fața sau măcar pe ochii subiectului. De trecut pe lista pentru fotografia de nuntă în 2024.

Fotografiile realizate sub voal 

Un al trend al fotografiilor de nuntă din 2024 este cel al pozelor realizate sub voal. 

Voalul miresei este una dintre cele mai importante și emblematice piese vestimentare, iar utilizarea sa în portretele de nuntă are un efect cu totul aparte, deosebit de încărcat de emoție și de intimitate. 

Fie că vorbim despre fotografierea celor doi miri în timp se sărută sub voal, fie despre voalul care zboară în vânt, acest mic accesoriu devine din ce în ce mai popular în realizarea pozelor de la nuntă. 

Tendințe în fotografia de nuntă în 2024: Animalele de companie, surprinse din ce în ce mai des în fotografiile de nuntă

Dacă până în prezent, se punea mai mult accent pe perfecțiune în cazul fotografiilor de nuntă, pe lângă pozele spontane, vor apărea și poze ale mirilor alături de animalele lor de companie. 

În definitiv, este vorba despre suflete extrem de dragi, alături de care vei putea împărtăși câteva mici momente din ziua ta cea mare. În plus, emoția și veselia acestor ipostaze sunt de neprețuit. 

Aceste poze vor avea loc, cel mai probabil, acasă, în timpul pregătirilor pentru nuntă și totodată în mediul în care animalul tău se simte în siguranță. De trecut pe lista pentru fotografia de nuntă în 2024.

Prezența celui de-al doilea fotograf 

Din ce în ce mai multe cupluri optează pentru un al doilea fotograf atunci când este vorba despre fotografiile de nuntă și asta nu pentru că unul singur nu ar putea face față, ci pentru că pozele pot fi făcute din mai multe perspective, cu mai multe idei, prin diferite tehnici. 

Nu strică niciodată să ai ațintite asupra ta două obiective în ziua cea mare, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o nuntă cu foarte mulți invitați, caz în care al doilea fotograf este mai mult decât recomandat. 

Tendințe în fotografia de nuntă în 2024. Fundalurile neconvenționale 

Fotografiile cu Arcul de Triumf pe fundal par, de asemenea, să apună treptat, fiind înlocuite de fundaluri mai puțin așteptate. 

Totuși, dacă vrei să optezi pentru locuri cu adevărat inedite, însă nunta ta este organizată în oraș, poate fi mai inspirat să alegi varianta unei ședințe foto pe care să o programezi înainte sau după eveniment. 

În această manieră, te vei putea îndrepta către diferite locații mai îndepărtate de casă, poate mai greu accesibile (în vârful unui munte, într-o plimbare cu barca pe mare, într-o galerie de artă, în mijlocul unui festival aflat în plină desfășurare) unde să nu fii nevoit să faci pozele pe fugă, sub presiunea faptului că trebuie să ajungi la biserică sau la restaurant. De trecut pe lista pentru fotografia de nuntă în 2024.

Iar dacă îți cauți fotograful de nuntă pentru anul acesta, pe Fotografi-Cameramani.ro, cel mai mare catalog de fotografi și videografi din România, găsești o mulțime de opțiuni, fotografi pe care îi poți sorta în funcție de locație, preț, experiență și premii.