Dacă și tu te numeri printre viitoarele mirese a căror nuntă se apropie cu pași din ce în ce mai repezi și vrei să aloci mai mult timp unui regim complet de frumusețe înainte de nuntă, astfel încât să radiezi în ziua cea mare, cu siguranță vei fi interesată de sfaturile de mai jos.

Discutăm în cele ce urmează despre tot ce înseamnă un regim complet de frumusețe înainte de nuntă pentru o viitoare mireasă, dar și despre câteva trucuri care se pot dovedi a fi extrem de utile.

Iată care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te îngrijești de frumusețea ta, în calitate de viitoare mireasă:

Pregătirea tenului într-un regim complet de frumusețe înainte de nuntă

În general, rutina de îngrijire a tenului nu ar trebui să fie schimbată doar pentru că se apropie nunta ta, decât dacă există o anumită problemă pe care intenționezi să o remediezi. În cazul în care te confrunți cu o anumită afecțiune a tenului, este de preferat să apelezi la indicațiile unui medic dermatolog. Vizita ar trebui făcută cu minimum 6 luni înaintea evenimentului tău, pentru a avea mai multe șanse să rezolvi problema care te supără.

Demachierea tenului reprezintă un proces zilnic peste care nu ar trebui să sari la un regim complet de frumusețe înainte de nuntă, nici măcar în acele zile în care nu ai purtat machiaj, deoarece tenul atrage o mulțime de impurități, mai ales în zonele urbane, aglomerate și poluate. Nu uita că în fiecare seară, înainte de culcare, este indicat să-ți cureți tenul corespunzător.

Hidratarea reprezintă un alt proces prin care ar trebui să treci zilnic, exceptând situațiile în care dermatologul îți recomandă alte proceduri/tratamente pentru rezolvarea diferitor probleme. Ia în calcul că hidratarea vine din exterior (cu crema/serumul potrivit tipului tău de ten) și mai ales din interior, așadar amintește-ți să bei cei doi litri de apă/zi.

Bineînțeles, și orele de odihnă sunt importante. Somnul este foarte prețios, mai ales înainte de nuntă, prin urmare încearcă să dormi cele 8 ore pe noapte în săptămânile de dinaintea nunții, pentru că îți vei mulțumi în ziua cea mare.

Îngrijirea corpului 

Rutina de îngrijire a pielii corpului nu trebuie să lipsească dintr-un regim complet de frumusețe înainte de nuntă, cu atât mai mult dacă urmează să pășești spre altar.

Sportul este unul dintre cei mai buni aliați ai bunăstării corpului nostru, însoțit de o alimentație sănătoasă și echilibrată. Dacă ai un target pe care vrei să-l atingi înainte de nuntă, ține cont că este indicat să te apuci de dietă din timp, nu pe ultima sută de metri, pentru că riști să te supui unui regim alimentar mult prea drastic, iar rezultatul final să fie dezamăgitor. Și în acest caz, odihna, dar și hidratarea își vor spune cuvântul atunci când vrei să te bucuri de rezultate.

Regim complet de frumusețe înainte de nuntă: dantura perfectă

Este recomandat ca înainte cu minimum 6 luni de eveniment să mergi la un control stomatologic, chiar și dacă te afli în situația în care nimic nu te supără. În acest mod vei putea trata eventualele probleme dentare descoperite de specialist, fără să-ți faci probleme că acestea nu se pot rezolva până la data nunții.

Dacă ai în plan o albire dentară, ține cont că această procedură poate sensibiliza pentru câteva zile dinții – așadar este recomandat să o faci cu 1-2 luni înaintea nunții. În cazul în care intenționezi să-ți îndrepți dantura, este necesar să consulți opinia unui ortodont chiar și cu 1 an, 1 an și jumătate înaintea nunții, pentru a te asigura că există suficient de mult timp la dispoziție. Este posibil să ai nevoie de un aparat dentar și multă răbdare, căci lucrurile nu vor avea rezolvare peste noapte. Desigur, rezultatul te va face probabil să consideri că așteptarea a meritat.

Tratamentele potrivite pentru părul viitoarelor mirese

Din rutina ta dintr-un regim complet de frumusețe înainte de nuntă nu trebuie să lipsească nici procedurile de îngrijire a părului. Dacă vrei să faci schimbări radicale în ceea ce privește culoarea părului, ar fi de preferat să faci aceste teste din timp, pentru a putea remedia situația în cazul în care rezultatul nu te mulțumește.

În plus, cu 1-2 luni înainte de eveniment ar trebui să scapi de vârfurile tocite și să urmezi sfaturile stilistului tău cu privire la îngrijirea părului acasă. Este de preferat să te orientezi exact către produsele potrivite tipului tău de păr și să le folosești conform recomandărilor.

P.S. Există și măști naturale pe care le poți face acasă, din alimente precum gălbenuș de ou, lămâie, miere și alte ingrediente mai puțin costisitoare, însă este indicat să te ghidezi după acele rețete potrivite tipului tău de păr.

Regim complet de frumusețe înainte de nuntă: manichiura și pedichiura miresei

Mâinile și picioarele tale trebuie să fie răsfățate, iar în acest context, manichiura și pedichiura perfecte nu trebuie să lipsească din look-ul final. Desigur, acestea vor fi perfecte numai în contextul în care și pielea mâinilor și a tălpilor arată impecabil, iar pentru acest rezultat este nevoie de exfoliere și de hidratare.

Aplică produse de gomaj ușor, ulei pentru cuticule, cremă puternic hidratantă pentru călcâie și cremă de mâini din belșug, din timp, astfel încât mâinile și picioarele tale să arate perfect în ziua nunții.

Machiajul miresei 

Machiajul ideal de mireasă va fi acela care te va reprezenta în totalitate și care îți va scoate în evidență frumusețea naturală și trăsăturile speciale. Este recomandat ca și în acest caz (mai ales în acest caz), să apelezi la serviciile unui profesionist. Asigură-te că rezonezi cu make-up artistul tău, că îi cunoști portofoliul și stilul și că acesta poate să-ți ofere ceea ce îți dorești.

Nu sări peste proba machiajului de mireasă la un regim complet de frumusețe înainte de nuntă. Aceasta poate fi ocazia perfectă de a observa dacă există anumite detalii pe care poate trebuie să le discutați.

În același timp, nu te aventura să faci proceduri invazive sau care presupun schimbări radicale în apropierea nunții (tatuarea sprâncenelor, conturarea buzelor, peelingul chimic, etc). Dacă ai în plan o asemenea intervenție, interesează-te care este timpul de vindecare și încearcă să o programezi din timp, astfel încât să nu existe vreun risc ca înfățișarea ta din ziua nunții să aibă de suferit.

Bineînțeles, machiajul unui ten sănătos și îngrijit va fi mai aproape de perfecțiune, așa că nu sări peste rutina zilnică de îngrijire a tenului, de curățare și de hidratare.

Tu ce regim complet de frumusețe înainte de nuntă? Lasa-ne raspunsul in comentarii.