Ședința foto pre-wedding are loc înaintea nunții unui cuplu și se poate desfășura cu 2-3 luni, săptămâni sau chiar zile înaintea marelui eveniment. Data programării unui pre-wedding shooting nu are importanță, ci rămâne strict la alegerea viitorilor miri și a fotografului care o realizează.

O astfel de ședință foto este asemănătoare cu cea pentru logodnă și are ca obiectiv principal surprinderea cuplului de îndrăgostiți, respectiv imortalizarea mai multor momente din povestea lor de dragoste, în ipostaze cât mai inspirate și care să-i definească pe cei doi.

Dacă și tu ai în plan să realizezi alături de partener ședința foto pre-wedding, ți-am pregătit în acest articol o serie de detalii care te pot ajuta să faci alegerile corecte.

Fotograful potrivit pentru voi pentru ședința foto pre-wedding

În cazul în care fotograful sau echipa de fotografi care va realiza ședința foto pre-wedding este aceeași cu echipa de la nunta voastră, veți avea ocazia perfectă să vă cunoașteți mai bine și să învățați să colaborați cât mai aproape de perfecțiune. Astfel veți avea oportunitatea de a transmite ce așteptări aveți de la fotografi, însă și cum să vă simțiți bine în compania lor și să nu mai fiți stresați de obiectivul aparatului.

Este recomandat să optezi totuși pentru serviciile unor profesioniști, mai ales dacă aceștia urmează să facă poze și la nunta voastră. De aceea, este indicat să te orientezi către persoanele cu recomandări și cu un portofoliu generos, care să-ți permită să poți arunca o privire pe proiectele anterioare ale fotografului/echipei de fotografi.

Ce e important să discutați înainte 

Întâlniți-vă înainte de ședința foto pre-wedding și discutați tot ce ține de așteptări, locație, dar și scenarii precum o prognoza meteo nefavorabilă, schimbarea locației, etc. Lămurite din timp, toate aceste aspecte nu vor mai reprezenta potențiale probleme în cadrul colaborării voastre. O astfel de întâlnire este importantă și pentru că majoritatea cuplurilor necăsătorite nu au mai experimentat o ședință foto. În egală măsură, și fotograful va avea ocazia să vă cunoască mai bine, să afle ce anume vă place, care este povestea voastră de dragoste, personalitatea, hobby-urile.

În timpul ședinței foto, nu este neapărat obligatoriu să știți cum să pozați și să vă axați exclusiv pe a ieși bine în poze. Un fotograf cu experiență se poate axa și pe anumite activități care pot fi surprinse în cadre foarte frumoase. De exemplu: plimbările ținându-vă de mână, râsetele surprinse atunci când vă prinde ploaia, o „bătaie” cu apă, etc.

Felul în care vă veți îmbrăca la ședința foto pre-wedding

Un alt aspect care trebuie să vă caracterizeze și să vă reprezinte în întregime: ținutele alese pentru ședința foto. În mod evident, dacă ședința foto pre-wedding are loc pe plajă, nu vor avea ce să caute în peisaj pantofii cu toc și fracul. La polul opus, dacă ședința foto are loc într-un cadru animat, într-un club, la un eveniment – nu se vor încadra prea bine în peisaj ținutele mult prea lejere.

Însă, hainele pe care le îmbrăcați trebuie să fie cele pe care le-ați alege singuri pentru voi și cele care vă plac. Numai așa veți reuși să oferiți momente cât mai naturale, să vă simțiți în largul vostru și, evident, să ieșiți bine în poze.

Cum poți folosi pozele de la ședința foto de dinaintea nunții

În afara faptului că aceste poze vă vor rămâne amintire pentru tot restul vieții, ele mai pot fi folosite și pentru ilustrarea invitațiilor de nuntă, a mărturiilor de nuntă sau a altor detalii care țin de organizarea evenimentului vostru.

O altă variantă în care poți folosi pozele de la ședința foto pre-wedding poate fi panoul cu guest list-ul de la intrare, iar în cazul în care aveți și secvențe video de la pre-wedding photo shoot, puteți ruga echipa foto&video să vă editeze un scurt videoclip de tipul save-the-date.

Idei și locații potrivite pentru ședința foto pre-wedding 

Locația ideală este aceea care se va potrivi de minune cuplului protagonist. De exemplu, fotograful vostru vă poate propune o locație-minune, care însă nu are nicio legătură cu personalitatea voastră, motiv pentru care, atunci când vă consultați, este indicat ca tu și partenerul tău să rezonați cu locul pe care-l veți alege pentru această experiență. Locația trebuie să vă reprezinte, poate să însemne ceva pentru voi, poate să aibă o legătură cu povestea voastră, etc.

Dacă ție și viitorului soț vă place viața de noapte, puteți alege o stradă aglomerată pe timp de seară, un festival, un eveniment important, în cadrul căruia să organizați această ședință foto.

Pe de alta parte, dacă știți din start că îndrăgiți natura, vă puteți orienta fie către un parc (cea mai simplă dintre alegeri – însă spre surprinderea multora, o opțiune destul de versatilă și ofertantă), fie către o zonă de munte (râuri, cascade, pădure), fie chiar către malul mării.

Dacă v-ați cunoscut la mare, nu ar fi drăguț să faceți ședința foto pre-wedding chiar pe plajă, la răsărit sau bucurându-vă de lumina aurie de la apus?

Alegerea locului poate avea mai multe conexiuni emoționale – locul în care v-ați sărutat pentru prima dată, locul în care v-ați spus „te iubesc” pentru prima dată, locul în care ați avut parte de cea mai amuzantă experiență, etc. Ține doar de imaginația voastră bogată, condimentată câteodată și de experiența și sugestiile fotografului, pentru a alege locul ideal.

Tu unde te-ai gândit să faci ședința foto pre-wedding? Lasă-ne răspunsul în comentarii.