Ai nunta programată în 2022 și încă ți-a mai rămas suficient timp cât să pui la cale un decor de poveste? Dacă vrei să te inspiri din cele mai noi tendințe pentru nunțile din 2022, trebuie să știi că serialul de succes Bridgerton poate fi una dintre surse, dar și ținutele ieșite din comun, nuanțele ruginii, nunțile din timpul săptămânii și multe altele.

Le poți descoperi punctual mai jos, alături de câteva propuneri concrete care să te ajute să planifici o nuntă de neuitat. Iată care sunt tendințele pentru nunțile din 2022:

Tendințe pentru nunțile din 2022: Evenimentele în timpul săptămânii

Spre deosebire de anii trecuți, când o nuntă în timpul zilelor lucrătoare era oarecum scoasă din calcul, anul acesta, orice este permis în materie de zi potrivită pentru un astfel de eveniment pentru nunțile din 2022.

Pandemia ne-a învățat să fim mai flexibili, iar în definitiv, o nuntă care are loc într-o zi de luni-vineri va dura mai puțin și va fi și mai prietenoasă cu bugetul.

Simți că evenimentul tău va fi mai puțin convențional? Este posibil să rezonezi cu ideea organizării nunții într-o frumoasă seară de miercuri.

Nunțile care se întind pe parcursul unui weekend întreg

La polul opus se află cei care simt nevoia să petreacă mai mult ca de obicei – dorință la fel de explicabilă având în vedere perioada restrictivă pe care am traversat-o cu toții.

Vei observa nunțile din 2022 vin la pachet și cu evenimente restrânse și scurte, dar și cu evenimente de amploare, a căror durată se întinde pe parcursul mai multor zile. Practic, vorbim de o nuntă tip festival – care va oferi tuturor participanților oportunitatea de a petrece mai mult timp de calitate împreună.

Tendințe pentru nunțile din 2022: Decorurile eco – friendly 

Tot pandemia ne-a învățat și să îndrăgim mai mult natura, de care ne-a fost atât de dor în timpul restricțiilor, motiv pentru care nunțile cu decoruri prietenoase cu mediul înconjurător se află printre tendințe pentru nunțile din 2022.

Anul acesta vor fi la mare căutare plantele în ghivece, în locul florilor tăiate din aranjamentele florale pentru mese, dar și florile de proveniență locală și de sezon.

Vei observa că din ce în ce mai mulți furnizori și companii oferă alternative ecologice: invitații din hârtie reciclată, mărturii care pot fi reutilizate, feluri de mâncare provenite din agricultura locală a micilor producători.

Nuanțele pământii și ruginii, cât mai apropiate de natură 

La mare căutare în acest an sunt nuanțele care oferă un efect retro, respectiv nuanțele apropiate de culoarea ruginie. Pentru a obține un contrast de efect, acestea pot fi combinate cu succes chiar și alături de negru, dar și de albul imaculat.

Totuși, se disting și alte noutăți printre nuanțele aflate în tendințe la nunțile din 2022, una dintre acestea fiind culoarea evergreen fog, un gri deschis cu o aproape insesizabilă tentă de verde în compoziție. Este perceput tot ca o culoare nostalgică, derivată din natură, ideală pentru a fi combinată alături de multe alte nuanțe precum albul-crem, albul pur, verdele-mentă, etc.

Albastrul soft (soft-blue – o nuanță de albastru extrem de deschisă), a cărei prezență poate fi remarcată și în decorul serialului Bridgerton, este o altă propunere a specialiștilor pentru nunțile lui 2022.

Nu lipsesc nici galbenul-muștar, movul-liliac, portocaliul-piersică și diferitele tonuri de alb combinate cu nuanțe stinse de verde.

Tendințe pentru nunțile din 2022: Rochii de mireasă din două piese, corsetul și motivele florale 

Spre deosebire de anii trecuți, la nunțile din 2022 piesele vestimentare versatile sunt la mare căutare și asta este valabil și în ceea ce o privește pe mireasă.

Mireasa trebuie să se simtă confortabil, să poarte ceva care-i permite să facă o tranziție rapidă de la ținuta purtată la ceremonia religioasă către o ținută mult mai confortabilă pentru petrecerea de după.

În acest sens, vei remarca din ce în ce mai multe rochii de mireasă din două piese, fie cu trenă ajustabilă, fie cu corset și fustă, fie cu o fustă care se modifică transformând rochia bufantă într-o rochie de tip sirenă.

Corsetul este iarăși o piesă de rezistență pentru nunțile din 2022. Oferă-i o șansă atunci când mergi să probezi rochii de mireasă, mai ales dacă simți că rezonezi cu o astfel de ținută.

Elementele florale aplicate pe rochia de mireasă și dantela cu diferite modele nu lipsesc, la rândul lor, din tendințele lui 2022.

Torturile de nuntă decorate cu arcadă 

La mare căutare în 2022 vor fi și torturile de nuntă altfel – vei observa că există propuneri de torturi stilizate cu o arcadă de flori sau cu o ramă metalică (dreptunghiulară, pătrată sau în formă de cerc, decorată într-o parte cu elemente florale).

Practic, vorbim de două direcții în acest caz, pentru că o astfel de ramă permite decorarea tortului fie într-un stil boem, romantic, cu o mulțime de flori (de inspirație Bridgerton), dar și într-un stil basic, minimalist (caz în care rama de metal sau de lemn rămâne simplă).

Decorațiuni luminoase, ghirlande de becuri cu efect de basm 

Anul acesta, petrecerile de nuntă care au loc în grădină au un element comun: luminițele cu efect magic.

Sunt la mare căutare atât ghirlandele (perdelele de lumini), cât și decorațiunile iluminate care pot fi agățate în copaci, așezate pe masă, etc. (de exemplu, sticle cu leduri pe baterii).

Orice ai alege, odată cu venirea serii, efectul este unul wow și nelipsit din trendurile anului 2022.

Tendințe pentru nunțile din 2022: Detalii și elemente pictate manual 

Tot anul acesta se vor remarca și multe astfel de detalii delicate pictate manual. Viitorii miri caută originalitate, caută elemente personale, de suflet, autentice, așadar se vor observa în tendințe panglici pictate manual (folosite pentru a lega buchetul miresei, pentru a decora lumânările de la biserică), dar și articole de papetărie decorate astfel, prăjituri din candy bar, șervete sau mărturii de nuntă.

Mesele la restaurant, așezate atipic 

Există și situații în care miri vor opta pentru o amplasare diferită a meselor de la restaurant. În tendințe se află atât mesele lungi, cât și mesele grupate în formă de infinit sau în formă de T.

În definitiv, orice vi se pare inedit și vă reprezintă poate fi potrivit petrecerii de nuntă, atâta vreme cât se potrivește cu stilul vostru.

Care este trendul tău preferat pentru nunțile din 2022? Lasă-ne răspunsul în comentarii.