Fiecare viitoare mireasă își dorește ca în ziua nunții sale să arate perfect, iar pentru multe dintre acestea, cele mai noi tendințe reprezintă o sursă de inspirație și un model după care se pot ghida atunci când aleg decorul, locația și nu în ultimul rând ținuta și chiar coafuri și machiaj.

Dacă vrei să fii la curent cu unele dintre cele mai noi tendințe în materie de coafuri și machiaj pentru nunțile din 2023 și 2024, mai jos găsești câteva idei care s-ar putea să se potrivească stilului tău. 

Desigur, indiferent de trenduri, este important ca felul în care alegi să te aranjezi într-una dintre cele mai importante zile din viața ta să ți se potrivească, să aibă legătură cu stilul tău, să te avantajeze și să te facă să te simți bine în pielea ta. 

Tendințe coafuri și machiaj pentru nunțile din 2023-2024

Contur mai soft și machiaj în note naturale 

În linii generale, machiajul de nuntă pentru sezoanele următoare se va baza pe cât mai multă naturalețe. Rămâne în tendințe conturul tenului, însă culorile vor fi cât mai apropiate de nuanța naturală, folosindu-se produse care se îmbină perfect cu pielea. Se va pune accent mai mult pe primer-urile luminoase, care oferă o strălucire discretă și pe fondurile de ten cu o textură cât mai lejeră. 

Mai ales în cazul unei nunți care are loc pe timp de vară, atunci când temperaturile sunt ridicate și senzația de disconfort termic poate fi crescută, este indicat ca baza machiajului tău să fie una mai ușoară. 

Gene și sprâncene cât mai naturale 

Dacă în anii trecuți, încă exista o cerere destul de mare pentru genele false și pentru sprâncenele stilizate absolut perfect, în prezent, noile tendințe vorbesc despre eliminarea acestor mici artificii, pentru a oferi un aspect cât mai natural chipului. 

Poți folosi un ser de bună calitate pentru creșterea și întreținerea genelor naturale, pe care să-l aplici cu minimum 3-4 luni înainte de nuntă, pentru rezultate optime. 

Coafuri și machiaj. Gloss-ul poate înlocui rujul mat

Nu sunt multe variante de ruj mat care să nu ofere un aspect uscat buzelor, iar cum anul acesta se caută cât mai multă naturalețe și hidratare, este posibil să observi cum în machiaj gloss-ul și rujurile cu efect de umplere și hidratare înlocuiesc aspectul mat. 

Unghiile cu modele glazurate

Știi acele gogoși cu glazură în nuanțe pastelate? Acesta este unul dintre cele mai noi trenduri în materie de manichiură. Bej, alb, gri, mov, roz deschis – toate în nuanțe pastel și o cu peliculă ușor strălucitoare pe deasupra, cu efect glazurat, se încadrează în tendințele anilor 2023-2024. Acestora li se adaugă și pudra chrome, care oferă acel aspect de sidef (sirenă), dar și micuțele accesorii cu perle. 

Coafuri și machiaj. Note de vanilie în parfum 

Vanilia a fost la modă în anii 90 în ceea ce privește parfumurile și iată că în prezent revine cu succes, în variante și mai sofisticate și mai seducătoare.  

Tendințe coafuri și machiaj pentru nunțile din 2023-2024

Bucle stilizate într-o parte 

Este un tip de coafură care exprimă mult rafinament și elegantă și a fost observat de-a lungul timpului și la vedete internaționale precum Jessica Chastain sau Rihanna. Printre avantajele acestei coafuri se numără și faptul că poate fi realizată ușor, dar și că poate fi accesorizată pe partea opusă buclelor cu o clemă decorată cu perle, cristale sau alte mici detalii de acest fel. 

Bucle lejere, cu aspect relaxat

O altă variantă de coafură propusă pentru sezoanele următoare este cea a buclelor ușor dezordonate, care nu au un aspect extrem de stilizat. Și în cazul de față, acest tip de coafură va oferi un aspect cât se poate de natural, mai ales că se va potrivi de minune nunților cu profil relaxat, petrecerilor organizate în aer liber sau ținutelor în stil boho-chic. 

Coafuri și machiaj. Împletiturile stilizate cu flori naturale

În cazul în care stilul rochiei îți permite acest lucru, ai putea opta pentru o împletitură lejeră, pe care să o decorezi cu flori naturale de mici dimensiuni. Pot fi chiar flori din buchetul miresei, iar aspectul acestei coafuri este de inspirație hippie și se regăsește, de asemenea, în tendințele nunților din prezent. 

Cocul strâns, poziționat mai jos 

Considerat atemporal, mereu la modă și deosebit de chic, acest tip de coc nu este foarte greu de realizat, însă necesită puțină migală întrucât niciun fir de păr nu ar trebui să iasă de la locul lui. 

Este tipul de coafură care emană simplitate și elegantă în același timp și care se va potrivi la o paletă extrem de variată de rochii de mireasă. Serul pentru strălucire și spray-ul cu fixare puternică sunt două produse care trebuie neapărat folosite în realizarea acestei coafuri, pentru a obține un finisaj perfect. 

Accesoriile cu perle 

La mare căutare în 2023 sunt și accesoriile de păr decorate cu perle. În general, perlele ocupă anul acesta un loc deosebit de important în tot ceea ce înseamnă ținută de nuntă (le vom regăsi cusute pe rochii, pe voal, folosite pentru a decora pantofii sau sandalele) și, în mod evident, chiar și montate pe accesoriile de păr precum cleme, elastice, bentițe și coronițe. 

Tips&Tricks pentru coafuri și machiaj

  • Atunci când alegi un makeup artist pentru look-ul tău de nuntă, selectează-l în funcție de recomandări și portofoliu. 
  • Același lucru ar trebui să se întâmple și în cazul hair stylist-ului.
  • Ascultă sfaturile specialiștilor și nu opta pentru o variantă de machiaj care nu se va potrivi trăsăturilor tale. Ideal este ca în ziua nunții să te simți bine în pielea ta și cât mai relaxată. 
  • Nu uita că probele sunt esențiale și în ceea ce privește coafura și machiajul unei mirese. Asigură-te că le programezi din timp și că oamenii pe care i-ai ales rezonează cu ideile tale. Mergi la probe cu minimum 1-2 luni înainte de data nunții, pentru a avea timp să te răzgândești în cazul în care ți se pare că rezultatele nu ies conform așteptărilor tale.  
  • Evită să faci schimbări radicale de look chiar înainte de nuntă. Este posibil ca o culoare nouă a părului sau o formă diferită a sprâncenelor să te scoată din zona de confort și să-ți dea mai multe emoții decât te aștepți.