Nunta ta va avea loc la malul mării și pe lângă entuziasmul care te cuprinde când te gândești la acest loc superb, începi să-ți pui și câteva întrebări cu privire la coafura ideală pentru care ar trebui să optezi pentru nunta la plajă?

Știm că nunta la plajă vine la pachet și cu o mai mare lejeritate a ținutelor și chiar și a coafurilor. Bineînțeles, de luat în calcul mai sunt și vântul puternic, nisipul care poate zbura încărcându-ți părul, dar și alte câteva mici detalii care-ți pot crea probleme, însă care pot fi simplificate dacă adopți coafura potrivită.

Începând cu clasica și totodată mereu la modă coadă de cal și până la romanticele coronițe de flori, iată care sunt propunerile noastre de coafuri pentru nunta la plajă, cât și sfaturile de care ai putea să mai ții cont pentru o coafură reușită:

Lucruri de care să ții cont atunci când ai o nuntă la plajă și vrei să ai o coafură fermecătoare

Întâi de toate, noi spunem că ai nevoie de mâna și de talentul unui om priceput. Alege-ți hair stylist-ul în baza unor recomandări, a unor review-uri și a unui portofoliu cu fotografii. Așa, vei ști că-ți lași părul pe mâinile cuiva cu experiență.

Îngrijește-ți părul din timp și folosește produse de calitate (un produs care fixează părul bine poate face diferența între o coafură care rezistă toată seara și una care arată diferit după 30 de minute). Desigur, în acest caz, stilistul tău cu experiență va ști cel mai bine care sunt produsele potrivite tipului tău de păr și coafurii pe care vreți să o obțineți.

Alege ceva care să te reprezinte. Este inutil să-ți spunem că un păr aranjat mult prea pretențios are șanse să nu reziste la nunta la plajă, la fel cum este inutil să-ți spunem că părul lăsat pur și simplu liber și ușor stilizat poate avea cel mai wow efect. Coafura ideală pentru o nuntă care are loc pe plajă este coafura care te reprezintă în totalitate, care-ți place, care-ți pune în valoare trăsăturile frumoase și rochia. Așadar, optează un stil care să fie în primul rând pe placul tău, indiferent de locația nunții tale.

Exemple de coafuri pentru nunta pe plajă

Desigur, dacă simți că ai nevoie de mai multă inspirație pentru a găsi exact modelul de coafură care te-ar reprezenta perfect, ți-ar putea fi de folos și una dintre următoarele sugestii:

Păr lăsat desprins și coafat în valuri lejer stilizate pentru nunta la plajă

Acest tip de coafură poate fi ideal pentru o mireasă care are o nuntă (și implicit o rochie) în stil boho. Nu este o coafură dificilă, iar stilul în sine permite ca părul să mai fie „deranjat” pe alocuri de o pală de vânt, deoarece va fi coafat lejer, iar diferențele vor fi insesizabile.

Părul prins în coadă de cal poziționată jos, la ceafă – o variantă de coafură potrivită ținutelor minimaliste

În cazul în care ai o rochie lungă simplă și ai nevoie de idei pentru a atârna voalul la fel de simplu pentru nunta la plajă, o bună variantă poate fi o coadă de cal prinsă către spatele capului. Efectul este wow, elegant, simplu și chiar rezistent.

Părul prins într-un coc lejer pentru nunta la plajă

Dacă vizualizezi acele coafuri clasice de tip coc prins strâns și niciun fir rebel care să iasă pe afară, în cazul acesta vorbim de ceva diferit: despre un coc prins lejer, cu aspect ușor neglijent, însă deosebit de natural, ce se poate potrivi de minune unei rochii cu trenă și care poate rezista vântului puternic de la nunta la plajă.

Mai mult, dacă se întâmplă ca două-trei șuvițe să fie mai rebele și să se desprindă, look-ul tău va arăta la fel de natural și de frumos.

Împletiturile basic, prinse în formă de coroniță 

Aceasta este o altă propunere de coafură pentru nunta la plajă, cu un aspect cât se poate de natural și potrivită atât ținutelor în stil boho, cât și ținutelor tradiționale.

Desigur, ai nevoie de cineva care se pricepe foarte bine la împletituri, mai exact un stilist care a absolvit astfel de cursuri. În plus, îți poți ruga stilistul să orneze împletiturile cu floricele discrete sau cu cleme, ace de păr decorate cu elemente marine (scoici, steluțe de mare, etc).

Coadă de cal prinsă sus, eventual cu părul stilizat wavy pentru nunta la plajă

Dacă vrei ca pe parcursul ceremoniei și al petrecerii de nuntă să ai părul prins, însă o coadă de cal ți se pare prea banală, îți poți îndrepta atenția către părul coafat în stil wavy (există o placă de păr specială pentru acest efect – cu valuri mai mici sau mai mari). În această manieră, s-ar putea să te simți fix din peisaj deoarece părul tău va fi desprins parcă din valurile mării.

Părul lăsat desprins, stilizat ușor cu bucle către vârfuri și accesorizat cu elemente marine 

Și acest tip de coafură poate fi o variantă bună pentru o nunta la plajă, mai ales dacă vrei să obții un rezultat cât mai natural.

Poți opta pentru o clemă sau pentru orice alt accesoriu de păr care să fie prins lejer la spate, decorat eventual cu elemente marine.

Coafură de tip regal, accesorizată cu coroniță

Cine a zis că o mireasă care are nunta pe plajă nu poate să poarte pe cap chiar și o coroană care să susțină voalul sau fie și un astfel de accesoriu de sine stătător?

Efectul este unul uimitor, accesoriul îți va oferi un aer regal, iar tu te vei simți pentru o zi ca-n povestea cu final fericit a sirenei Ariel.

O simplă coroniță cu flori pentru nunta la plajă

Vrei să obții un efect cât mai boem și să-ți lași părul liber atunci când vei păși pe plajă pentru unul dintre cele mai importante evenimente ale vieții tale – nunta la plajă? Soluția ar putea fi o coroniță simplă cu flori delicate, în culori albe, bleu sau alte tonuri pastelate, care să se potrivească de minune cu rochia, cu buchetul de mireasă și cu decorul de vis.

Coc clasic stilizat lejer și accesorizat cu o singură floare de dimensiuni mai mari 

Dacă îți surâde varianta unui coc normal, lejer, însă simți că totuși ar mai lipsi ceva pentru a completa look-ul, nu trebuie să apelezi neapărat la coroniță, voal sau alte accesorii – ci la o simplă floare.

Te-ai gândit până acum să-ți faci nunta la plajă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.