Ți-am pregătit o listă de castele și palate din România în care îți poți organiza nunta. Visezi să-ți organizezi evenimentul într-un cadru de poveste, în interiorul unui castel sau al unui palat? România stă destul de bine la astfel de locații și practic nu-ți trebuie altceva decât o cercetare riguroasă și un buget de comun acord stabilit cu partenerul, astfel încât să vă celebrați nunta într-unul dintre locurile de basm de la noi din țară.

Ți-am pregătit mai jos o selecție a celor mai potrivite și frumoase castele și palate din România, unde îți poți organiza petrecerea de nuntă și, în unele cazuri, chiar și ceremonia religioasă.

Ia în considerare însă că e important ca înainte să alegi locul în care se va desfășura petrecerea nunții tale și să semnezi contractul, să vizionezi respectivul castel/palat și să discuți toate detaliile legate de organizarea evenimentului. Nu uita să pui întrebări suplimentare legate de muzică, nivelul la care poate fi ascultată, locurile/sălile în care aveți acces tu și invitații tăi, facilitățile puse la dispoziție și alte detalii care să te asigure că-ți vei organiza cel mai important eveniment din viață într-un loc potrivit.

Castelul Kalnoky

Domeniul acestui castel se află la 40 de kilometri de Brașov și ascunde o istorie care datează încă din secolul al XVII-lea. Curtea castelului găzduiește în prezent un cort de evenimente, un lac, iar domeniul este înconjurat de pădure. Și acesta poate fi unul dintre locurile de basm potrivite pentru tine în cazul în care îți dorești o nuntă la castel. Ține cont că grădina acestuia poate fi o locație perfectă pentru realizarea fotografiilor de nuntă.

Sursa foto

Castele și palate din România. Castelul Cantacuzino 

Castelul din Bușteni, construit în stil neoromânesc și înconjurat de un parc cu priveliști excepționale, găzduiește an de an evenimente private și pune la dispoziția doritorilor atât terasa, cât și mai multe saloane de la parter și de la etaj. În funcție de perioada în care alegi să-ți faci nunta, de numărul invitaților și de sala cu care rezonezi cel mai bine, poți să-ți organizezi nunta la unul dintre cele mai frumoase castele și palate din România din județul Prahova.

Palatul Brukenthal Avrig

Palatul Brukenthal din Avrig, județul Sibiu, se află la o distanță de 28 de kilometri de orașul Sibiu și dispune de două săli pentru astfel de evenimente private. Îți poți organiza nunta atât în interior, cât și în parcul palatului, unde poate fi amplasat un cort de evenimente.

Palatul a avut în trecut rol de reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal și a fost renovat în totalitate în anul 2011.

Castele și palate din România. Domeniul Lupas – Castelul Kintzig

Aproape de orașul Arad și la circa 600 kilometri distanță de București se află Castelul Kintzig de pe Domeniul Lupas, care găzduiește, de asemenea, evenimente private. Îți poți organiza nunta aici într-un cadru de basm, în salonul de la parterul castelului, care are o capacitate de până la 180 de locuri.

Tot aici vei găsi și sălile Tower și Cristal, destinate și ele organizării de nunți și botezuri. Castelul Kintzig a fost ridicat în anul 1903 de către un baron de origine austriacă, fiind renovat și restaurat recent.

Conacul Heldsdorf  

Acest conac de lângă Brașov poate fi o altă variantă pentru petrecerea nunții tale. Sala de nuntă de la Conacul Heldsdorf are o capacitate de 200 de persoane și o terasă, iar ceremonia religioasă se poate desfășura în foișorul din curte, care este special amenajat pentru astfel de evenimente.

Sursa foto

Castele și palate din România. Conacul Polizu

Conacul Polizu din județul Iași a fost ridicat între anii 1880 – 1887 și a fost proiectat de către o echipă de arhitecți din Italia, rezultatul fiind o combinație între o casă de vacanță și o fermă, pe domeniul moștenit de Constantin T. Ghika Deleni.

Cu o istorie aparte și cu un cadru de poveste, Conacul Polizu poate fi locul perfect mai ales pentru o nuntă în aer liber, fiind pe lista de castele și palate din România perfecte pentru nuntă.

Palatul Noblesse

Localizat în inima Bucureștiului, Palatul Noblesse este o variantă potrivită de locație de nuntă pentru cei care nu doresc să se deplaseze în afara Capitalei. Acest palat este un monument istoric din București, ridicat în anul 1881, cu o arhitectură în stil eclectic și proiectat de arhitectul Alexandru Săvulescu.

Palatul Noblesse are șase saloane amenajate pe diferite stiluri, toate localizate la parter, dar și o curte care se întinde pe o suprafață de 600 de metri pătrați.

Zabola Estate

Castelul Mikes este localizat la doar 7 kilometri de orașul Covasna și poate fi unul dintre locurile perfecte pentru o petrecere de nuntă. Poți alege să organizezi evenimentul în aer liber sau poți opta pentru una dintre variantele de spații acoperite (pavilionul din spatele clădirii Machine House, veranda Grajdului de Lux sau cortul).

Castele și palate din România. Castelul Haller

Acest castel este localizat la 22 de kilometri de Târgu Mureș, fiind ridicat în secolul al XVII-lea, în stil clasic baroc. Restaurantul Castelului Haller are o capacitate de 120 de locuri, iar în zilele de dinaintea sau de după eveniment te poți relaxa la centrul de recreere, deschis recent aici. Dacă plănuiești să-ți faci nunta în sezonul cald, poți profita de terasa amenajată în grădina castelului. De pus pe castele și palate din România pentru marele eveniment.

Palatul Bragadiru 

Situat în centrul Bucureștiului, Palatul Bragadiru se poate lăuda cu o sală de evenimente cu adevărat spectaculoasă. Interiorul și arhitectura acesteia te vor duce cu gândul către balurile din vremurile apuse, așa că dacă te numeri printre miresele care vor să creeze la nunta lor o atmosferă de epocă, Palatul Bragadiru poate fi potrivit pentru tine. Totodată, se pot organiza nunți și în grădina palatului.

Palatul Snagov 

Localizat la doar 40 de kilometri de București, Palatul Snagov poate fi un loc potrivit pentru cei care doresc să-și organizeze nunta în împrejurimile Bucureștiului, într-un loc ferit de agitația urbană. Palatul Snagov se află în apropiere de Mănăstirea Snagov, iar sălile sale sunt decorate cu mobilier în stil baroc. Ai posibilitatea de a organiza și cununia, chiar lângă lac, iar terasa palatului poate fi locul ideal în care invitații să socializeze și să iasă la o gură de aer proaspăt.

Tu ce castele și palate din România știi care să fie potrivite pentru nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.