Ten deschis la culoare? Fiecare mireasă ar trebui să opteze pentru un aspect cât mai natural în ziua nunții, care să nu-i schimbe înfățișarea într-un mod dramatic și care să o facă să se simtă confortabil în fiecare clipă, deoarece acest eveniment este despre ea și despre cel care-i va deveni soț.

Confortul din ziua nunții are legătură cu vestimentația aleasă, accesoriile purtate, dar și cu machiajul. Un make-up prea încărcat sau un look foarte diferit în comparație cu ce este obișnuită mireasa să poarte în mod normal, o pot face să se simtă ciudat.

În privința machiajului, există multe mirese cu ten deschis la culoare care vor ca în ziua nunții să pară mai bronzate, motiv pentru care fie apelează la câteva ședințe de solar, fie la autobronzant sau la un make-up care să le închidă nuanța tenului cu câteva tonuri.

În general, sunt puțini make-up artiști cărora le este cerut să pună în valoare frumusețea naturală a tenului deschis la culoare, fără să se dorească măcar un mic efect de bronz, însă cum procedăm dacă totuși mireasa vrea să-și păstreze tenul de porțelan intact în ziua nunții?

Ten deschis – de ce tenul bronzat nu este cea mai bună soluție în anumite cazuri 

Produsele bronzante sau machiajul cu efect bronzant sunt unele dintre cele mai populare cosmetice din această industrie, pentru că multe femei cu ten deschis presupun că un ten bronzat este întotdeauna mai aspectuos, mai ales în ceea ce privește momentul în care îmbracă o rochie de mireasă albă.

Nimic mai fals, susțin specialiștii în make-up, care sunt de părere că nu toate tipurile de ten se potrivesc din punct de vedere estetic cu nuanțele portocalii-maronii ale unui bronz. Solarul are dezavantajele sale și efectele nocive asupra pielii, produsele autobronzante (spray-uri, creme) necesită o aplicare temeinică, iar pielea poate rămâne cu pete dacă nu este exfoliată cum trebuie înainte.

Rochia de mireasă se poate murdări în orice clipă dacă autobronzantul folosit nu este unul de calitate, iar dacă mireasa alege să-și închidă culoarea tenului (evident, și a decoteului, pentru a nu crea diferențe prea mari de nuanțe) cu ajutorul fondului de ten/pudrei/blush-ului în exces, pe lângă aspectul care nu pare natural, apare în mod evident și riscul murdăririi rochiei.

Un make-up artist priceput va ști cum să pună în valoare frumusețea tenului tău deschis în ziua nunții, astfel încât să arăți minunat, iar fotografiile de nuntă să iasă perfect.

Tenul predispus la acnee și roșeață

Tenul deschis la culoare și predispus la roșeață poate fi îngrijit zilnic și chiar cu mai multă atenție în perioada de dinaintea nunții, pentru ca problema să fie ținută sub control. Hidratarea corespunzătoare, evitarea expunerii prelungite la căldură și aplicarea unor spray-uri pe bază de apă termală te vor ajuta să ții sub control tendința de înroșire pentru un ten deschis.

Acneea însă este o problemă care necesită ceva mai multă atenție, cu minimum 3-6 luni înaintea nunții. Tratarea acneei presupune un tratament facial regulat și de lungă durată, iar o vizită la medicul dermatolog îți poate da soluții salvatoare în acest sens, însă este important să nu iei această măsură cu puțin timp înaintea evenimentului, pentru că rezultatele nu vor fi cele așteptate.

Îndepărtarea părului cu o zi înaintea nunții sau chiar în ziua cu pricina este o altă mișcare greșită pe care o fac unele dintre mirese, mai ales cele cu un ten care se înroșește ușor. Această procedură trebuie făcută cu minimum 2-3 zile înaintea evenimentului, pentru a scăpa de aspectul iritat al pielii după epilat.

Machiajul unui ten deschis la culoare, pentru ziua nunții 

Atunci când îți alegi make-up artistul și respectiv în ziua în care faci proba pentru machiaj, discută cu exactitate felul în care vrei să arăți în ziua nunții și specifică dacă vrei ca aspectul tău să fie unul cât mai natural. Sunt mirese care nu vor să mai facă și proba de machiaj pentru nuntă, însă această ședință de make-up este recomandată, astfel nu te vei trezi cu surprize în ziua cea mare.

Make-up artistul tău trebuie să fie suficient de calificat încât să obțină un finisaj superb pentru ten deschis fără să-l încarce excesiv și fără să-i închidă nuanța, în cazul în care tu nu dorești acest lucru. O persoană cu experiență va știi exact cum să corecteze zonele cu roșeață, cum să ascundă cearcănele și cum să-ți contureze trăsăturile și să evidențieze ce este mai frumos.

Rujul în nuanțe pale trandafirii și blush-ul în nuanțe de roz fad pot pune în valoare frumusețea naturală a tenului tău deschis la culoare, fără să fie nevoie să aplici produse de machiaj cu efect de bronz.

Machiajul corporal – evitarea nuanțelor portocalii 

Dacă este cazul să folosești câteva trucuri pentru a pune în valoare și partea de sus a corpului sau pentru a oferi puțină strălucire picioarelor, evită să folosești tonuri portocalii-maronii, pentru că vei risca întâi de toate să-ți murdărești rochia, iar aspectul poate fi unul total artificial.

Asigură-te că te hidratezi foarte bine în perioada de dinaintea nunții și aplică în mod regulat creme sau geluri hidratante și hrănitoare. În ziua nunții, poți opta pentru o cremă hidratantă cu absorbție rapidă, poate o cremă tip spray sau un gel, pentru că aspectul unsuros al pielii nu te va face să te simți prea confortabil. Mai mult, dacă nunta ta are loc într-o zi foarte călduroasă, crema hidratantă rămasă neabsorbită îți poate da o senzație de piele lipicioasă.

Poți opta pentru o cremă cu particule perlate. Pielea palidă are nevoie de strălucire pentru a arăta perfectă și pentru a ieși bine în fotografii. Aplică machiaj corporal (cremă cu pigment slab, fard de corp) pe zonele care nu intră în contact puternic cu rochia (exteriorul brațelor, decolteul și gâtul, spatele) și optează pentru un produs rezistent la transfer.

Ten deschisCum alegi rochia de mireasă

Dacă vrei să ții cont de acest aspect atunci când îți alegi rochia de mireasă, trebuie să știi că există o serie de reguli care se aplică în acest sens.

De exemplu, miresele cu un ten în tonuri reci (vene violet/albastre) care se pot remarca ușor pe sub piele, sunt sfătuite de specialiști să opteze pentru rochii în nuanțe puțin mai calde, nu neapărat alb clasic, ci nuanțe de fildeș, crem, alb murdar, nud sau șampanie. Acestea vor completa într-o manieră foarte plăcută din punct de vedere vizual aspectul tenului tău.

Pe de altă parte, mireselor cu un ton cald al tenului li se vor potrivi mai bine nuanțe precum albul pur, roz pal, lavanda sau tonurile foarte deschise de albastru.

Tu ce machiaj și rochie alegi pentru un ten deschis? Lasă-ne răspunsul în comentarii.