O lună de miere cu adevărat memorabilă ar trebui să implice multă relaxare, armonie, liniște, însă nu în ultimul rând și locuri noi și frumoase de descoperit împreună cu partenerul. În funcție de bugetul pe care v-ați gândit să-l alocați acestei vacanțe, dar și în funcție de cele mai noi tendințe în materie de destinații pentru luna de miere, găsești mai jos câteva propuneri de locuri care te-ar putea face să-ți dorești să împachetezi deja!

Iată care sunt unele dintre cele mai cool destinații pentru luna de miere în 2023-2024: 

Destinații pentru luna de miere mai apropiate de casă

Sufletul îți spune că vrei să petreci această vacanță ceva mai aproape de casă sau vrei să te limitezi la un buget puțin mai temperat atunci când vine vorba despre luna de miere? Există o mulțime de destinații absolut perfecte și care abundă în obiective istorice, locuri romantice și peisaje naturale de excepție. În cele ce urmează găsești câteva sugestii în acest sens: 

Coasta Amalfi, Italia

Cel mai apropiat aeroport de această zonă este cel din Napoli, spre care există zboruri directe din România, urmând ca la fața locului să închiriați o mașină pentru a vă plimba prin toate aceste mici comune cu o arhitectură spectaculoasă și cu o priveliște absolut magică spre mare. 

Ce poate fi mai încântător pentru destinații pentru luna de miere decât Italia și a sa zonă de coastă de la Sorrento și până la Vietri sul Mare? 

Veți avea de vizitat foarte multe locuri, printre care și Agerola, Amalfi, Cetara, Positano, Ravello și Scala. Desigur, experiența este completată și de gastronomia locală, super delicioasă. 🙂 

Destinații pentru luna de miere. Roma, Italia 

Știm, nu ne putem despărți de Italia pentru moment. Realitatea este că Roma are un vibe aparte, cu adevărat nemuritor, iar asta se observă și în ceea ce privește tendințele actuale pentru destinațiile romantice. 

Mai ales dacă nu ați mai vizitat-o, trebuie avut în vedere că Roma are atât de multe obiective istorice impresionante, încât ar fi greu să le puteți acoperi într-o scurtă escapadă de doar câteva zile. Cu toate acestea, chiar și pentru un city break rapid, Roma s-ar putea să fie soluția perfectă. 🙂

Colosseumul, Vaticanul, Fontana di Trevi, Panteonul, Piața Veneția, Piața Spaniei și ale sale trepte, dar și cartierul Trastevere cu restaurante cu tradiție ce oferă preparate delicioase sunt doar câteva dintre locurile care trebuie bifate când ajungi la Roma.

Paris, Franța 

Pe lista de destinații cu foarte multe de oferit la capitolul turism și locuri romantice îmbinate cu restaurante cu renume și stele Michelin, perfect pentru luna de miere, este faimoasa capitală a Franței, încântătorul Paris. 

Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, celebrul bulevard Champs Elysees sunt doar câteva dintre locuri ideale pentru plimbările romantice. 

Recent, serialul îndrăgit „Emily în Paris” a stârnit o dorința și mai mare a cuplurilor tinere pentru o vacanță în Franța. 

Grecia cu insulele sale încântătoare

Grecia îți oferă o lista cu posibilități interminabile pentru a organiza o lună de miere. Apele sale de un albastru turcoaz, împreună cu multitudinea de insule care abia așteaptă să fie descoperite pot fi cadrul ideal pentru o astfel de vacanță. 

Destinații prietenoase cu bugetul precum Halkidiki, Riviera Olimpului, Thassos, dar și insule amețitor de frumoase precum Lefkada sau Santorini se numără printre variantele perfecte pentru a petrece luna de miere în Grecia.  

Destinații pentru luna de miere. Riviera Albaneză 

Pe lista de destinații pentru luna de miere în care poți ajunge relativ ușor și cu mașina poate fi Riviera Albaneză. Orașe precum Saranda (de unde poți vizita rapid și insula Corfu, luând feribotul), Ksamil, Himare sau Vlora pot fi mai la îndemâna ta, iar la capitolul plaje, îți putem spune că vei găsi unele dintre cele mai frumoase locuri de la Marea Ionică (plajele din zona Ksamil, plaja Borsh, plaja Gjipe, plaja Golfului Grama și multe altele). 

Scoția

Începând cu luna iunie și până la sfârșitul lunii august, Scoția poate fi o alegere foarte inspirată pentru destinații pentru luna de miere, mai ales că te vei bucura de temperaturi mai călduroase și vei putea explora în voie frumusețile naturii de aici. 

Sigur, este posibil ca Edinburgh să fie ceva mai aglomerat în această perioadă, însă gândește-te numai câte castele medievale așteaptă să fie vizitate și câte alte orașe mai au un potențial turistic fantastic (Stirling, Loch Ness, Valea Glencoe, Insulele Hebride, etc.)

Destinații pentru luna de miere exotice

Dacă bugetul și timpul mai lung petrecut pe drum nu reprezintă un impediment, trebuie să știi că fiecare dintre aceste destinații pentru luna de miere de mai jos poate fi absolut perfectă pentru o vacanță romantică. 

Zanzibar, Tanzania

Atunci când spunem Zanzibar, unul dintre primele lucruri care ne vin în minte este nisipul alb, atât de alb și de fin încât poate fi confundat ușor cu făina sau cu zahărul pudră. 

Palmierii înalți, plajele cu o apă turcoaz în nuanțe atât de deschise, sate fascinante unde timpul pare că se oprește în loc (Jambiani, Kendwa, Nungwi, Matemwe și altele), dar și orașul Stone Town cu o serie de atracții istorice  – toate pot fi incluse cu succes pe lista locurilor care așteaptă să fie descoperite în Zanzibar. 

Destinații pentru luna de miere. Krabi, Thailanda

Ceva mai liniștit decât apropiatul Phuket și cu foarte multe insule de dimensiuni reduse și plaje frumoase de descoperit în împrejurimi, Krabi Thailanda poate fi o altă variantă.

În general, prețurile la cazare și la mâncare sunt convenabile în această zonă, iar dacă vrei să te cazezi într-un loc ceva mai animat, cu restaurante, agenții de turism și magazine, poți alege zona plajei Ao Nang. 

Phu Quoc, Vietnam 

Rămânem pe același continent și alegem altceva de pe lista de destinații – insula Phu Quoc din Vietnam. 

Și în acest caz, vei avea de descoperit o mulțime de atracții naturale – plantațiile locale de piper, ferme de perle, insule mici cu plaje spectaculoase (cum este Fingernail Island), piețele de noapte cu preparate inedite și multe altele. 

Prețurile în această zonă sunt și mai mici, iar în ceea ce privește meniul restaurantelor, vei avea de ales dintr-o multitudine de preparate cu pește și fructe de mare. 

Destinații pentru luna de miere. Insulele Maldive

Dacă tu și partenerul preferați genul de vacanță mai statică, într-un loc cu peisaje wow, este evident că Insulele Maldive pot fi una dintre cele mai bune variante în acest sens. 

Practic, vei putea să lenevești toată ziua într-un hamac, să te plimbi la apus pe plajă, să te bucuri de cine romantice și să te relaxezi în propria vila amplasată chiar pe apă.

Tips&Tricks pentru organizarea vacanței de după nuntă

  • Nu uită să te pui la curent cu prognoza meteo și cu eventualele sezoane ploioase din destinația pe care urmează să o alegi. Chiar dacă ai găsit o oferta bună, verifică întotdeauna și care este cea mai recomandată perioadă pentru o vacanță în respectivele destinații pentru luna de miere.
  • Verifică pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe care sunt condițiile de călătorie în țara în care urmează să pleci.  
  • Interesează-te dacă actele voastre se află în termen de valabilitate și cât durează să-ți schimbi buletinul/pașaportul cu numele nou, de după căsătorie. 
  • Încheie întotdeauna o asigurare de călătorie, indiferent de destinația în care urmează să pleci. Îți va oferi o senzație de siguranță în plus și te poate scuti de cheltuieli mari în cazul unor situații neprevăzute.