Ai programat o ședință foto de logodnă în primăvară și ai nevoie de un ghid pentru ședința foto de logodnă, să știi din timp toate detaliile pe care este indicat să le ai în vedere înainte să te întâlnești cu fotograful? 

Spre deosebire de alte anotimpuri, primăvara aduce o serie de elemente foarte potrivite pentru o ședință foto cu temă romantică. Îți prezentăm mai jos un mic ghid pentru ședința foto de logodnă desfășurată în timpul primăverii.

Ghid pentru ședința foto de logodnă. Alegerea fotografului ideal

Primul pas pe care-l vei avea de făcut atunci când planifici o ședință foto de logodnă este să găsești fotograful perfect. Spunem perfect, pentru că stilul acestuia trebuie să se plieze cât mai bine cu așteptările tale în ceea ce privește fotografiile. 

De aceea, te sfătuim să te îndrepți către persoane cu recomandări, cărora să le citești recenziile în detaliu și să le consulți portofoliile. Se întâmplă să fie fotografi foarte talentați, al căror stil nu se va potrivi însă cu așteptările tale. 

Așadar, este foarte important ca în cadrul discuției să comunicați cât mai deschis și fără menajamente despre idei, propuneri de locuri, stil de fotografie și să concluzionați dacă sunteți pe aceeași lungime de undă sau nu.

Ca să-ți fie mai ușor să faci alegerea potrivită, consultă cel mai mare catalog al fotografilor și cameramanilor de nuntă din România. Informațiile sunt actualizate zilnic și poți citi testimonialele verificate ale clienților. De trecut pe acest ghid pentru ședința foto de logodnă desfășurată în primăvară.

Alegerea locației potrivite pentru ședința foto

Cadrul perfect pentru o astfel de ședință foto este mult mai simplu de ales în primăvară, deoarece natura îți va oferi o sumedenie de oportunități. 

Parcurile și grădinile botanice pot fi niște locații inspirate în acest sens, pentru că pomii au toate șansele să fie înfloriți. 

Livezile cu pomi fructiferi pot fi o altă idee de loc numai bun pentru o astfel de ocazie. Și în acest caz, te vei putea bucura de flori în nuanțe pastelate și de o mireasmă deosebită, care îți va oferi o stare de bine.

De asemenea, plajele vor fi mult mai libere. Dacă marea reprezintă un loc de suflet pentru amândoi, primăvara poate fi unul dintre cele mai oportune momente pentru a vă bucura de frumusețea naturală a malului mării.  De trecut pe acest ghid pentru ședința foto de logodnă desfășurată în primăvară.

Cadrele urbane elegante, în vogă, mai pot fi luate în considerare dacă ai de realizat o ședință foto de logodnă. Sunt o mulțime de clădiri faimoase, de cafenele și de ceainării cu iz romantic, case vechi restaurate. 

Indiferent de locul ales, asigură-te că programezi ședința la o oră lipsită de aglomerație. Este de preferat să fie cât mai puțină lume în jurul vostru atunci când vă lăsați fotografiați, atât pentru cadrul fotografiilor, cât și pentru starea voastră de relaxare.

Ghid pentru ședința foto de logodnă. Ținute potrivite pentru o ședință foto de logodnă în primăvară

Evident, primăvara ne face să pregătim și să îmbrăcăm toate acele haine în culori boeme, pastelate, cu imprimeuri florale și alte detalii vesele. O astfel de ședință foto poate fi ocazia perfectă să porți hainele care au așteptat în dulap să treacă iarna, însă cel mai important, lăsând deoparte tendințele, este ca ambii parteneri să se simtă confortabil în acele ținute. 

Un alt aspect de luat în calcul este îmbrăcămintea adecvată locului în care va avea loc ședința. Nu are sens să faci compromisuri inutile, de dragul unor efecte speciale, atâta vreme cât vei îngheța de frig. 

Cei doi îndrăgostiți pot purta ținute care să fuzioneze bine, care să creeze o legătură, însă acestea nu trebuie să fie neapărat asortate cu precizie, pentru că efectul va fi unul mult prea regizat. De trecut pe acest ghid pentru ședința foto de logodnă desfășurată în primăvară.

Îmbrăcați haine care să denote că v-ați pregătit să mergeți în același loc (așadar, haine potrivite pentru o ieșire în natură sau pentru o întâlnire la un ceai, etc.).

Frumusețea naturii, adusă la interior

În cazul în care ajungeți la concluzia că vă simțiți mult mai bine în propria casă atunci când vine vorba despre o ședință foto, nimic nu poate fi mai plăcut decât să decorați subtil interiorul cu elemente specifice primăverii. 

Îți reamintim că în materie de flori, vei avea acces facil la zambile, lalele, bujori, narcise și multe altele, pe care le poți așeza strategic în diferite colțuri ale casei. Poate fi momentul ideal și pentru o mică schimbare de decor, nu-i așa?

Ghid pentru ședința foto de logodnă. Tehnicile de fotografiere, avantajate de lumina naturală a zilelor de primăvară

Stabilește, alături de fotograf, care este intervalul orar în care puteți profita de cea mai bună lumină naturală pentru ședința foto. În general, pentru că ziua începe să se mărească pe timp de primăvară, iar natura revine la viață, lumina și cadrele pot fi deosebit de avantajoase. De trecut pe acest ghid pentru ședința foto de logodnă desfășurată în primăvară.

Alege orele dimineții pentru o lumină mai caldă și reamintește-i fotografului că se poate juca oricând și cu umbrele create de frunzele copacilor sau culorile florilor pe fundal, etc. Pentru cadre pline de romantism, alege un loc cu vegetație abundentă, cu plante proaspăt înflorite.

Ghid pentru ședința foto de logodnă. Alte Tips & Tricks pentru ședința foto de logodnă desfășurată primăvara:

  • Asigură-te că atât tu, cât și partenerul tău vă odihniți așa cum trebuie înaintea zilei în care este programată ședința foto. Nopțile nedormite se pot citi pe chip, iar acesta este ultimul lucru pe care ți-l dorești atunci când vrei să obții unele dintre cele mai frumoase poze cu voi doi.
  • Nu te feri de locurile mai puțin comune, mai puțin explorate, deoarece poți obține cadre excepționale împreună cu o experiență de neuitat.
  • Dacă optezi pentru o locație îndepărtată de casă, ia cu tine un set de haine de schimb pentru fiecare. Este posibil să aveți nevoie de ele în cazul în care la fața locului prindeți o zi ploioasă, noroi sau praf.
  • Verifică prognoza meteo cu o zi înaintea ședinței foto.
  • Alege acele ipostaze naturale, neregizate, în care să te simți confortabil lângă partener. Nimic nu poate fi mai frumos decât dragostea surprinsă în toată simplitatea și naturalețea ei. Încearcă să nu optezi pentru machiaj excesiv și pentru ținute neadecvate locației. De trecut pe acest ghid pentru ședința foto de logodnă desfășurată în primăvară.