Unele dintre cele mai prețioase amintiri cu care rămânem de la nuntă sunt pozele și materialele video, iar videografia de nuntă a evoluat atât de mult în ultima decadă, încât ar fi păcat să nu te pui la curent cu ultimele tendințe și tehnici înainte să alegi echipa foto-video potrivită așteptărilor tale. 

Ți-am pregătit mai jos o lista a celor mai populare tendințe pentru videografia de nuntă, astfel încât să poți găsi stilul care ți se potrivește și care să te ajute să imortalizezi unele dintre cele mai prețioase momente din viața ta. 

Dronele – în continuare foarte des utilizate în videografia de nuntă

Prezența dronelor în cadrul unui astfel de eveniment oferă o serie de imagini absolut spectaculoase, de ansamblu, care pot surprinde într-un mod cât se poate de eficient detalii și cadre pe care un aparat foto sau o camera normală nu ar avea cum să le surprindă niciodată. 

Începând cu filmările aeriene realizate la biserică, la restaurantul care va găzdui petrecerea de nuntă, la cadre spectaculoase cu invitații și mirii, dronele aduc o dimensiune nouă și extrem de fascinantă în videografie, dându-ți posibilitatea să te bucuri de imagini cu adevărat unice. 

Apariția video book-urilor

În locul albumului clasic foto, în tendințe își face apariția video book-ul, un album digital, a cărui coperta poate fi personalizată. El poate fi asemănat ușor cu acele rame foto digitate, are capacitate de stocare și poate fi oferit drept dar persoanelor apropiate cum ar fi nașii sau părinții mirilor. 

În momentul de față, prețurile pentru un astfel de album pornesc de la 100 de dolari, însă pot ajunge și la sume mai ridicate, în funcție de memoria de stocare și de tipul de personalizare dorit. 

Tendințe în videografia de nuntă pentru anul 2024. Tehnica video super 8mm 

Filmul Super 8mm a devenit popular în anii 60, fiind cunoscut pentru estetica sa retro și pentru textura granulată. Revine în tendințele videografiei de nuntă ale anului 2024 și le permite cuplurilor să adauge o notă de nostalgie amintirilor create în ziua cea mare. 

Efectul poate fi obținut prin câteva trucuri de editare, iar specialiștii confirmă că această tehnică are capacitatea de a adăuga o notă de atemporalitate scenelor filmate. 

Filme de nuntă în stil documentar

Acest tip de video poate fi potrivit pentru mirii care caută mai multă autenticitate în materialele video realizate la nunta lor. Printre caracteristicile stilului de film documentar se numără surprinderea emoțiilor, a evenimentului care se desfășoară natural, lipsit de scenariu la fața locului. 

Desigur, stilul documentar nu înseamnă că vei primi filmul brut, pentru că acesta va fi în continuare editat și montat astfel încât vizionarea să fie plăcută.

Tendințe în videografia de nuntă pentru anul 2024. Live streaming pentru acei invitați care nu pot fi prezenți la eveniment 

Transmisiunea video live din cadrul nunților a devenit populară în perioada pandemiei, când oamenii s-au confruntat cu diferite restricții: distanțarea socială, izolarea celor cu simptome de boală, imposibilitatea de a pleca în călătorii sau evenimentele cu număr impus de participanți. 

De aceea, din ce în ce mai mulți miri au apelat la varianta în care persoanele dragi care nu puteau fi prezente la nuntă să se bucure de acele momente neprețuite, urmărindu-le de acasă. 

Tendința se păstrează și în prezent, iar tu poți lua în calcul această variantă în cazul în care există invitați apropiați care nu vor putea, într-un final, să te onoreze cu prezența la eveniment. 

Trailerul de nuntă

Știi acele videouri scurte de prezentare a producțiilor cinematografice? În prezent, aceasta este una dintre cele mai des întâlnite prezențe în videografia de nuntă. Este un videoclip cu câteva scene emblematice, prin intermediul căruia îi poți anunța pe cei dragi că vor primi o amintire de neuitat în urma participării la nunta ta. 

În general, trailerul are o durată de aproximativ 60 de secunde, fiind montat pe muzică și are avantajul de a putea fi livrat mai repede mirilor, care așteaptă nerăbdători să vadă câteva poze sau videoclipuri scurte de la eveniment. 

Pentru cei foarte activi în social media, acest filmuleț poate fi postat mult mai ușor, pentru că are dimensiunea potrivită. 

Tendințe în videografia de nuntă pentru anul 2024. Desemnarea unui content creator 

Pe lângă echipa foto-video, care se va ocupa de realizarea celor mai multe poze și filmulețe în cadrul nunții tale, poți să ai în preajmă și pe acel prieten priceput la foto-video, acel „creator de conținut”. 

Dacă în gașca domnișoarelor de onoare sau în familie există o persoană pasionată de fotografie sau cu un cont foarte activ pe rețelele de socializare, care postează multe fotografii și are mereu idei noi de conținut, discută cu aceasta pentru a te ajuta în crearea de conținut despre nunta ta. 

Aceste poze sau filmulețe scurte vor fi ușor de partajat chiar în ziua nunții sau în zilele imediat următoare, când mulți dintre cei apropiați, dar și mirii, vor râvni după fotografii de la eveniment.

Folosirea inteligenței artificiale în editarea filmelor de nuntă

Ne aflăm într-un moment prielnic pentru a recunoaște că unele capacități ale inteligenței artificiale din prezent pot fi utilizate cu succes și în editarea videoclipurilor de nuntă. Există algoritmi de învățare automată care pot identifica momentele cheie ale unei filmări, la fel cum există și o mulțime de alte tehnici care pot facilita procesul de editare. 

În unele cazuri, inteligența artificială poate accelera destul de mult procesul de producție și de livrare a filmelor de nuntă, fără să se renunțe la calitatea acestora. 

Tendințe în videografia de nuntă pentru anul 2024. Tips&Tricks pentru alegerea unui videograf priceput pentru nunta ta

  • interesează-te care sunt echipele foto-video cu recomandări foarte bune și consultă întotdeauna înainte portofoliile acestora, astfel încât să fii sigură că stilurile vi se potrivesc. Pe Fotografi-Cameramani găsești toți videografii din România.
  • discută împreună cu persoana aleasă toate detaliile pe care ai vrea să le surprindă în materialele realizate din timpul evenimentului
  • nu evita să pui întrebări referitoare la toate tehnicile și trendurile menționate mai sus. Un profesionist va ști să îți răspundă. 
  • verifică dacă videograful tău a mai filmat în locația respectivă. În unele cazuri, cunoașterea locului poate face o bună diferență în imortalizarea momentelor cheie. 
  • discută de la început toate detaliile legate de prețuri și semnează un contract care să includă toate detaliile plății, programul, clauze importante, detalii despre drepturi de autor și alte amănunte esențiale pentru ambele părți.