Fiecare nuntă are un caracter unic și farmec din plin, pentru că reprezintă ziua în care viitorii miri aleg să-și unească destinele. Totuși, unele aspecte, precum data în care va avea loc evenimentul, pot fi subestimate la nivel de importanță atunci când încep să planifice nunta. 

Chiar dacă ți se poate părea ușor absurd, realitatea este că există o serie de greșeli pe care unii dintre viitorii miri le fac atunci când aleg data nunții, în euforia planificărilor. Iată de ce anume trebuie să te ferești:

Greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții. Nu se consultă cu partenerul

Programarea unui astfel de eveniment se decide întotdeauna în doi. Una dintre cele mai mari greșeli este ca unul dintre miri să seteze pe cont propriu data nunții, fără să țină cont de părerea partenerului. 

Puteți opta astfel împreună pentru o dată cu o semnificație aparte pentru voi sau pentru o dată care să rezoneze cu preferințele amândurora. Este recomandat ca data să fie aleasă însă strict după dorințele voastre, nu ale celor din jur. De trecut pe lista de greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții.

Optează pentru o dată care se suprapune cu perioade de concediu, sărbători importante sau alte evenimente

Dacă nu sunteți condiționați de niciun aspect, încercați să evitați perioadele de vacanță, de concedii sau sărbătorile foarte importante atunci când setați data nunții. Asta pentru că în astfel de situații există riscul ca mulți dintre invitați să nu poată participa. 

Unii aleg să plece în vacanță cu copii, alții aleg să petreacă sărbătorile în familie, etc. În plus, dacă petrecerea este precedată de o slujbă religioasă (așa cum se întâmplă în cele mai multe dintre cazuri), sunt mari șanse să existe restricții în calendarul bisericesc, pe care ar trebui să le aveți în vedere înainte de stabilirea datei.

Greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții. Nu discută despre buget

Una dintre primele discuții pe care cei doi miri trebuie să le aibă înainte de stabilirea zilei în care va avea loc nunta este cea legată de buget. Deși poate părea irelevant în primă fază, bugetul poate fi influențat destul de mult de perioada în care va avea loc nunta. 

De exemplu, este cunoscut faptul că pe timp de vară, prețurile pentru închirierea localurilor de nuntă sunt mai ridicate, acesta fiind considerat sezonul de vârf al acestor evenimente. De trecut pe lista de greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții.

Se axează mai mult pe tendințe decât pe propriile preferințe

Sunt cazuri în care mirii optează pentru o nuntă într-un anumit sezon doar pentru că se lasă influențați de anumite trenduri, fie acestea de decor, de alegerea unei locații ideale pentru respectiva perioadă, și așa mai departe. 

Este important să discutați încă de la început care este momentul ideal pentru a organiza nunta și să porniți exclusiv de la preferințele voastre.

Greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții. Nu țin cont de sezon și de vremea de afară

Atunci când stabilesc data evenimentului, cei doi parteneri trebuie să aibă în vedere și vremea din perioada aleasă și asta pentru că, în general, condițiile meteorologice pot influența masiv toată organizarea și o mulțime de alte aspecte legate de nuntă. 

Este de preferat să se evite perioadele cu temperaturi extrem de ridicate și perioadele ploioase, desigur, folosind drept ghid media temperaturilor din ultimii ani.

Nu rezervă din timp locația petrecerii

Se poate întâmpla ca viitorii miri să aibă deja setată în minte o anumită locație pentru organizarea evenimentului. Una dintre cele mai mari greșeli este însă faptul că aceștia nu se interesează de disponibilitate din timp și merg pe premisa că vor putea rezerva acolo chiar și cu doar câteva luni înainte. 

Ultimii ani și mai ales perioada pandemiei au adus de la sine o cerere mai mare pentru rezervarea locațiilor, multe dintre nunți fiind decalate și reprogramate în anii următori. De trecut pe lista de greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții.

Fac compromisuri doar pentru a face petrecerea într-o anumită locație

Există și situația în care cuplurile preferă să renunțe la perioada ideală pentru nunta lor, tocmai pentru a organiza evenimentul într-o anumită locație, care nu are însă disponibilitate când și-ar fi dorit viitorii miri. 

Înainte de a semna un contract și de a alege o altă dată doar de dragul acelui loc, asigurați-vă că ați vizionat și alte locații, deoarece oferta este extrem de bogată.

Greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții. Nu-și verifică propriul calendar de evenimente

Ghidați de entuziasm, unii dintre viitorii miri uită să-și verifice propriul calendar atunci când setează data la care va avea loc nunta. 

Dacă există o predare importantă la locul de muncă, un proiect de amploare, o sesiune de examene, o plecare în străinătate sau un alt eveniment care nu trebuie ratat, este indicat ca oricare dintre aceste situații să nu se suprapună cu data nunții.

Aleg data fără să țină cont de tematica favorită

Dacă vreunul dintre voi a visat dintotdeauna să-și facă nunta la malul mării sau, din contra, la o cabană în vârf de munte, înconjurată de zăpadă, e limpede că data evenimentului trebuie aleasă și în funcție de tematica nunții. 

La fel și în cazul nunților care au loc peste hotare, în destinații exotice sau alte zone îndepărtate. Este important ca nunta să fie setată într-o perioadă favorabilă, așadar, nu uitați să vă interesați care este prognoza meteo în destinația respectivă, când se desfășoară sezonul ploios, etc.

Greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții. Nu țin cont de evenimente sportive foarte importante, de festivaluri care au loc în data respectivă

În cazul în care alegeți o dată a nunții care coincide cu desfășurarea unui meci important în ziua aceea și în zona respectivă sau cu organizarea unui festival/eveniment muzical anunțat de multă vreme, trebuie să aveți în vedere faptul că vă puteți confrunta cu mai multe situații neplăcute: aglomerație, lipsa locurilor de parcare, zgomot, etc. De trecut pe lista de greșeli pe care le fac viitorii miri când aleg data nunții.