Ai visat dintotdeauna să ai o nuntă restrânsă, într-un cadru mai intim, unde doar persoanele foarte apropiate ție și partenerului să fie prezente? Sau, din contră, ai visat la o nuntă mare, însă situații precum pandemia și ale sale restricții te-au constrâns să optezi pentru un număr mic de invitați?
Indiferent care ar fi motivul pentru care nunta ta va fi una în format restrâns, este bine să știi că astfel de evenimente se pot dovedi a fi de neuitat, deoarece îți permit să fii mult mai prezentă și să te bucuri cu adevărat de toate persoanele care-ți vor fi alături.
O nuntă restrânsă vine la pachet cu o mulțime de argumente pro, iar dacă ai emoții gândindu-te că evenimentul poate nu va ieși așa cum ți-ai imaginat, ți-am pregătit în continuare o serie de sfaturi utile care să te facă să realizezi că poți avea un eveniment cu adevărat reușit. Iată cum:
-
Nuntă restrânsă. Pune accent pe ceea ce te reprezintă
În primul rând, trebuie să-ți setezi în minte faptul că acest eveniment este despre tine și despre persoana iubită, așadar implicit despre ceea ce vă place și ceea ce vă definește. Pornește de la ideea că nunta trebuie organizată așa cum îți place ție, într-un loc cu care rezonezi și în stilul în care ți-ai dorit mereu. Nu face compromisuri dacă nu ești pregătită pentru asta și urmează-ți ideile, pentru ca totul să iasă așa cum ai visat.
Ți-ai imaginat o nuntă elegantă? Pune totul cap la cap și dă startul pregătirilor alegând locația ideală și decorul perfect. Vrei o nuntă cu o tematică relaxată, cu o petrecere în grădină, o nuntă restrânsă unde tocurile să nu aibă ce căuta? La fel, orientează-te către o locație potrivită pentru așa ceva și anunță-ți oaspeții, prin intermediul invitației, care va fi tematica petrecerii de nuntă.
-
Alcătuiește lista de invitați cu atenție
Poate părea complicat să faci o listă restrânsă de invitați pentru nunta ta, mai ales dacă tu și partenerul tău sunteți înconjurați de foarte mulți prieteni, cât și multe rude.
O nuntă restrânsă presupune însă o oarecare ajustare a listei de invitați. Puneți împreună accent pe persoanele pe care le doriți cu adevărat lângă voi în ziua cea mare și nu faceți compromisuri legate de rușine sau de sentimentul datoriei. În definitiv, această nuntă este despre voi și despre bucuria voastră.
-
Nuntă restrânsă. Alege locația potrivită
O nuntă restrânsă implică și alegerea unei locații potrivite pentru dimensiunea și tipul evenimentului tău. Este foarte important să te ocupi de acest aspect înainte să stabilești alte detalii precum decorul sau meniul, pentru că o sală foarte mare poate nu va fi potrivită unei petreceri de nuntă cu 50-70 de invitați. Poate, cine știe, vei avea în sfârșit ocazia să-ți faci petrecerea de nuntă în micuțul restaurant pe care-l adori, dar care ți s-ar fi părut neîncăpător în contextul unui eveniment de dimensiuni extinse.
-
Concentrează-te mai mult pe experiența în sine, decât pe felul în care se va desfășura evenimentul propriu-zis
Dacă te afli într-o continuă teamă că nunta ta nu va ieși așa cum ai visat, dacă te macină gândul că poate programul nu va decurge așa cum trebuie, că poate lumea nu se va simți așa cum te aștepți, că invitații nu vor păși pe ringul de dans în număr prea mare, că mâncarea poate nu e suficientă sau orice alte astfel de idei, încearcă să le elimini și să te concentrezi pe experiența în sine.
Nu uita că, întâi de toate, va fi unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta. Va fi o zi în care te vei simți mai frumoasă și mai iubită ca niciodată, în care îți vei uni destinul cu persoana iubită, în care tot ce vă leagă se va contopi printr-o ceremonie cât se poate de frumoasă – așadar, ce mai contează toate detaliile de mai sus?
-
Nuntă restrânsă. Pune accent pe calitate, nu pe cantitate
Chiar dacă este o nuntă restrânsă, multe mirese au tendința să exagereze cu felurile de mâncare, cu decorațiunile și cu alte elemente în ziua marelui eveniment. Cumva, această tendință se explică și prin nevoia de a compensa faptul că evenimentul este unul mai restrâns, cu belșugul. Ce este mult nu înseamnă neapărat că este și potrivit, iar excesul nu înseamnă întotdeauna și frumos. Optează pentru un meniu cu preparate originale, poate inedite, pentru un stil decorativ poate minimalist sau romantic, însă fără să transformi totul în ceva cu adevărat prea mult.
-
Dă frâu liber propriei imaginații și pune-ți amprenta asupra decorului
O nuntă restrânsă îți poate oferi posibilitatea de a te juca mai mult cu decorul, cu meniul de nuntă sau cu alte elemente integrate în cadrul petrecerii tale. Acest lucru va fi posibil și pentru că numărul invitaților nu va fi unul atât de mare. Astfel, dacă ai unele idei, așa cum sunt mărturiile de nuntă handmade, făcute chiar de tine și de partenerul tău, acestea pot fi puse în practică ușor pentru că nu veți avea de pregătit sute de bucăți.
-
Nuntă restrânsă. Bucură-te din plin de toți cei care-ți vor fi alături
Nu în ultimul rând, pentru că o nuntă restrânsă are acest avantaj important de a-ți permite să te bucuri de toți cei dragi care vor participa la evenimentul tău, nu uita că în acest context, vei putea fi cu adevărat prezentă acolo. Pentru toată lumea, pentru tine și partenerul tău, pentru bucuria pe care o celebrați. Nu uita să contractezi o echipă foto-video profesionistă, care să surprindă cele mai frumoase momente din timpul evenimentului tău.
Spre deosebire de o nuntă cu o listă lungă de invitați, în cazul de față, nu vei mai fi pusă în situația în care trebuie să faci tururi interminabile pe la toate mesele sau în care omiți să saluți pe cineva. Veți avea mai mult timp la dispoziție pentru a vă distra alături de cei dragi prezenți, iar nunta îți va rămâne întipărită mult mai bine în minte, pentru că vei putea să te bucuri de ea cu adevărat.
Te gândești să faci o nuntă restrânsă? Lasă-ne răspunsurile și ideile tale în comentarii.