• TEMATICA: VINTAGE
  • CULORI: GALBEN

Robert Dumitru, fotograful evenimentului:

Să încep clasic? Era o zi frumoasă de vară și zorii lui 16 iulie se zăreau când am început să îmi fac bagajul ca în fiecare weekend, dar nu pentru vacanță, ci pentru o nouă zi de muncă, o nouă nuntă!

Dar nu! Ar fi greșit! 16 iulie nu a fost o nuntă oarecare, nu a fost doar o nuntă! Nunta Roxanei și a lui Bogdan a fost altceva. Motivele vi le dezvălui unul câte unul ca să vă convingeți singuri…

Pe Roxana și Bogdan i-am cunoscut prin intermediul unui alt cuplu de prieteni, cărora le fotografiasem nunta. Ea era verișoara miresei, iar mirele de la prima nuntă fusese coleg cu mine într-o altă epocă parcă, la o mare publicație cu cancanuri, nu dăm nume. 🙂 Cumetrie mare deci la mijloc, aveam totuși un pic de reținere. Începusem să o portretizez pe Roxana pretențioasă. Încercam să o încadrez undeva – încă de la primele discuții încerc să îmi încadrez clienții într-un pattern – în primul rând ca să le pot împlini așteptările.

Ea părea genul de mireasă care își face temele. Înregistrasem ceva muncă de cercetare și avea deja în minte și în agendă anumite cadre pe care și le dorea! Buuuuunnn! Știam de unde plecăm, ceea ce era bine, dar îmi imaginam deja cum vor începe să apară indicații despre poza x, poza y. Nu îmi place asta sau cealalta, etc, ceea ce nu era bine. 🙂 Îmi plac clienții pretențioși. Ridică standardul și poate asta operează inconștient cumva, dar sunt situații când se depășește limita și mirii ajung scenografi și chiar fotografi și atunci te întrebi ce mai cauți tu acolo, de ce te-au mai chemat?!

Eu văd colaborarea cu un fotograf ca o colaborare cu un oricare alt profesionist pe mâna căruia te lași, tu nefiind cunoscător, fie că e vorba de medic, instalator, programator, în care ai maximă încredere că își va face treaba, și care îți va portretiza nunta așa cum ai face-o tu, dacă ai putea să ai mai multe meserii.

Trecând peste mica paranteză și peste fobia inițială 🙂 am ajuns acasă la mirii mei, unde de cum am intrat mi-am dat seama că frica mea era total nejustificată, atmosfera era una calmă și plăcută. Am găsit-o pe Roxana la umbra boltei viței de vie din curte unde se lăsa dichisită pentru marele moment. Casa și curtea erau pline de invitații și de o atmosferă plină de voie bună, generată de dragostea tuturor pentru momentul lor.

Cățelușa lor, un cane corso de toată frumusețea, stătea relaxată în cușca ei și din când în când mai venea la Roxana ca să verifice statusul machiajului. Bogdan era la o caterincă cu băieții, așa ca de înainte de a-și pune pirostriile! Erau tare frumoși, emanau liniște și bucurie în același timp. Am simțit că au așteptat mult momentul și că fiecare lucru pe care l-au făcut era asumat, plin de caracter și de convingere.

Fiecare privire, strângere de braț sau de mijloc au fost făcute din dragoste și asta a trecut dincolo de fotografii. Nu a fost o nuntă neapărat tematică, însă s-a simțit amprenta Roxanei în tot evenimentul care a avut un fir de galben, pe care l-am regăsit la pantofii Roxanei, pe unghiile ei și la rochiile domnișoarelor de onoare; cât și flori pufoase de bumbac, pe care le-am putut remarca atât în buchetul de mireasă, cât și la lumânări și la mese în restaurant.

Ce pot să spun este insă că invitații au dansat încontinuu și s-au bucurat alături de Roxana și Bogdan cu fiecare piesă. Atmosfera pe care au avut-o în suflet s-a transpus asupra evenimentului la fiecare clipă. Pentru că până la urmă nunta este despre bucurie, veselie și împlinire mai presus de mâncare, băutură, loc, etc.

Nu puteam rata cadrele cu Tesa, câinele lor, care de fapt era o cățelușă! Talia ei mare o făcea cumva să fie puțin amuzantă cu fustița de mireasă special făcută pentru ea, însă postura și modul în care o privea pe Roxana mi-a plăcut mult! Câinii și pisicile pot crea uneori niște cadre pline de sensibilitate prin strânsa lor legătură cu stăpânii!
Așa cum spusesem inițial, Roxana își făcuse temele și strânsese probabil de-a lungul timpului cadre preferate. Mi-am dat seama din ele că îi plac detaliile și atunci am făcut vreo patru – cinci variante de detaliu la pantofi, inel și verighete. Nu trebuie să mai spun ce plăcut surprinsă a fost și bucuroasă în același timp când le-a regăsit între poze. Din discuțiile cu mirii, noi fotografii, trebuie să ne dăm seama pe ce să mizăm, ce anume să subliniem și ce nu este de mare importanță, este esențial!
Îmi place mult să lucrez cu lumina și uneori chiar cu lipsa acesteia. Spre exemplu, o scenă de la machiaj, o banală scenă de-altfel, poate căpăta o altă față dacă este realizată contre-jour și apoi editata alb-negru. Are mister și delicatețe.
Reacția miresei când își vede machiajul finalizat… priceless!
Oricând am la dispoziție uși cu dublă deschidere le folosesc. Poți crea nenumărate scene și cadre. Pentru ei am ales “spionarea pregătirii mirelui”.
Atunci cand vine vorba de pregătiri, aparatul trebuie să zbârnâie încontinuu. Emoțiile sunt autentice, glumele sunt la ele acasă și niciodată nu știi când apare o scenă amuzantă!
Așa cum spuneam și în cazul ușilor, îmi place să mă folosesc de “recuzita” de la fața locului. Aici, oglinda a fost vedetă!

De la plâns la râs nu e decât un pas. Cadrele cu părinții vor fi mereu pline de emoție și mesaj!
Cum spuneam și mai sus, îmi place să mă folosesc de lumină. La biserică am avut niște raze de soare revelatoare! Mai ales în biserică, razele de soare pot crea niște cadre pline de dramatism și emoție!
Invitații sunt ajutorul numărul unu atunci când vine vorba de poze dinamice!
Îmi place să găsesc neconvenționalul, chiar și într-un loc scorțos, cum sunt palatele (ședința foto fiind făcută la Palatul Ghica), iar de data aceasta șansa a fost de partea mea! Câteva cutii de depozitare, o roabă, câteva mături și furci și gata!
Atunci când discut cu mirii mei, încerc să îi studiez și să îi înțeleg cât mai bine, pentru ca atunci când le propun locuri pentru ședința foto să li se potrivească stilul. Am știut că Roxanei i se va potrivi Palatul Ghica. Scena de la scrin mi se pare ca turnată pentru ea!

Soarele la apus este genul de lumină pe care eu o prefer oricărui altui tip. Contururile sunt calde și umbrele te lasă să te joci în voie cu siluetele și profilurile!
Câteodată o singură fotografie poate surprinde atmosfera întregii petreceri. Trebuie să fii mereu pe fază însă ca să o surprinzi!

Roxana & Bogdan:

MOMENTE EMOȚIONANTE

Cele mai emoționante clipe le-am trait în timpul cununiei religioase și în timpului declarației de dragoste făcută de soțul meu.

SFATUL NOSTRU PENTRU CEI CE-ȘI VOR ORGANIZA NUNTA

Să nu își stabilească o perioadă foarte mare de timp pentru organizarea nunții. Să încerce să se bucure cât mai mult de petrecere și să organizeze totul după bunul plac. Noi am început planificarea cu 6 luni înainte.

Succesiunea evenimentelor este foarte rapida și de cele mai multe ori mirii uită că sunt acolo pentru bucuria lor personală și dau mai multă atenție celor din jur, ceea ce conduce la multă crispare, frustrare și oboseală. Chiar dacă în momentele respective pare că trebuie să ții cont de ceilalți, mirii ar trebui să plece pe drumul acesta gândindu-se la bucuria și plăcerea lor, pentru că este un eveniment ce îi serbează pe ei și nu pe invitați. Bucuria trebuie să fie a lor!

FURNIZORI:

Fotograf: Robert Dumitru
-> vezi site-ul

L-am ales pe Robert pentru atitudinea, implicarea și stilul său original. Mai mult de atât, aveam deja experiența participării la o ședință de fotografie de nuntă cu Robert, întrucât fusese fotograful verișoarei mele, cu un an înaintea nunții noastre.

Momentul în care am văzut pentru prima dată pozele noastre, a fost deosebit de emoționant. Ne-a impresionat foarte mult materialul prezentat, Robert a făcut mai mult decât speram și dacă va trebui să aleg un fotograf cu siguranță acela ar fi cu toată încrederea Robert.

Videograf: Sorin Militaru – Mad Video

Calitatea videoclipurilor realizate de Sorin împreună cu Mădălin au dictat alegerea noastră. Faptul că la eveniment au fost prezenți doi videografi a ajutat foarte mult la realizarea unui clip deosebit și a făcut ca filmul să fie dinamic, fiind cu adevărat un film cinematic ce îți ținea trează atenția.

Cei doi s-au comportat ca niște adevărați profesioniști, dezvoltând o relație foarte bună în timpul filmărilor. Timpul de predare a materialului a fost respectat. Cu siguranță, îi recomandăm cu toată încrederea.

Locație și meniuri: American Ballroom

Atunci când am ales acest loc am identificat câteva avantaje, cum ar fi: locația spațioasă, aranjamentul sălii este foarte frumos și modern, raportul calitate preț este foarte bun.

Rochie de mireasă: Dina Petruța designer rochii mireasă

Rochia de mireasă a fost o piesă de suflet, întrucât a fost realizată de mătușa mea. S-a pus foarte mult suflet în acea rochie, fiind unică și special făcută pentru mine. A fost o onoare să o port, iar încărcătura emoțională legată de această rochie o voi păstra toată viața în suflet. Tot ce este legat de rochia de mireasă este unic și toată viața îmi va oferi bucurie. M-am simțit grozav în ea, iar în poze și filmare s-a văzut extraordinar.

Costumul mirelui: Damat

Căutam un costum complet, cu vestă. Am găsit exact ce ne doream. Costumul și-a făcut datoria din plin.

Hair Stylist / Coafor: Alina Cotta

Alina este o adevărată profesionistă, o tipă foarte deschisa cu un stil complet diferit de ceea ce găsești în mod obișnuit pe piață. M-a impresionat complet încă de la probă. Am fost cu adevărat fericită de modul în care mi-a realizat cele două coafuri, care au rezistat exact așa cum am plecat de la salon. Pentru aranjamentul de nuntă mi-am dorit ceva diferit, ce nu am mai întâlnit și Alina mi-a oferit exact ce îmi doream. Gândindu-mă la experiența avută, nu aș mai încerca să merg în altă parte pentru o coafură de ocazie.

Entertainment: Emilia Dorobantu, Macrea Events

Aranjamente florale: Ramona Constantin, partener American Ballroom

Îmi doream pentru buchetul de mireasă și lumânări flori de bumbac, iar pentru aranjamentul sălii ne-am dorit ceva diferit, nu un aranjament obișnuit de nuntă. Ramona ne-a surprins foarte plăcut prin aranjamentul sălii. A fost surpriza ei pentru noi. Știam că vom avea niște pomișori însă nu știam cum anume și i-am dat mână liberă Ramonei, iar aceasta ne-a surprins plăcut.

Decorațiuni: Partener American Ballroom

Tort: Partener American Ballroom

Ne-am dorit ca tema tortului să fie plaja, deoarece semnifică libertatea. Nu ne-am dorit un tort clasic, sobru de nuntă, iar tortul nostru, “Tenerife Beach”, a fost exact așa cum ne doream, detaliile fiind minuțios realizate.

Invitații, mărturii, meniuri și placecard-uri: Partener American Ballroom

Verighete: Charleroy by Diana Bisinicu

Acest furnizor ne-a fost recomandat și nu regretăm alegerea făcută. Verighetele sunt deosebite, modele rar întâlnite, iar calitatea este superioară celor de pe piață. Calitatea prețului a fost perfect justificabilă. Acum, ne bucurăm să le privim în fiecare zi, sunt comode și rezistente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.