Una dintre cele mai mari temeri ale mirilor în ceea ce privește ziua cea mare este legată de vremea de afară și în mod special de ploaie în ziua nunții. În mod evident, nu prea se găsește o mireasă care să fie plăcut surprinsă de faptul că în ziua nunții sale se anunță vreme ploioasă, mai ales în cazul în care prognoza se schimbă într-un mod radical și total neașteptat, peste noapte.
Ce faci, așadar, dacă apare o ploaie în ziua nunții? Principalul sfat este să-ți păstrezi calmul și să te concentrezi asupra bucuriei pe care acest eveniment o aduce în viața ta. Mai mult, se spune că ploaia în ziua nunții este un simbol al norocului, iar pentru toate celelalte detalii legate de ținută, machiaj, locație, există soluții de back-up.
Iată ce ar trebui să faci vine o ploaie în ziua nunții, cum poate fi interpretată această vreme și care sunt măsurile de precauție pe care să le iei din timp pentru a preveni micile neplăceri:
Ce semnificație are o ploaie în ziua nunții
Dacă ești superstițioasă, ia în considerare că vorbele din popor spun că o ploaie în ziua nunții este un semn bun. De exemplu, în tradiția hindusă, ploaia în timpul nunții semnifică o căsătorie de durată, în timp ce în alte tradiții și culturi, această vreme reprezintă un nou început pentru tinerii însurăței, curățând toate amintirile neplăcute din trecut.
În plus, ploaia mai este asociată și cu fertilitatea, belșugul și bogăția, așadar, din această perspectivă, toate veștile sună cât se poate de bine. Nu-ți mai rămâne decât să iei umbrela cu tine, să tragi aer în piept și să te bucuri de una dintre cele mai importante zile din viața ta.
Ce măsuri de siguranță să-ți iei înainte de nuntă
Chiar din momentul în care începi să planifici nunta, te poți gândi și la o serie de elemente de siguranță în caz de ploaie în ziua nunții.
Sigur, dacă ai decis împreună cu partenerul tău că veți face nunta în sezonul tomnatic, este de la sine înțeles că vă veți asuma și acest risc, deoarece în acest anotimp se înregistrează cele mai mari șanse de ploaie. Însă vremea ploioasă te poate surprinde în oricare dintre celelalte anotimpuri și chiar și în cea mai călduroasă zi de vară.
Locația pe care o alegi pentru petrecerea evenimentului tău reprezintă unul dintre factorii principali la acest capitol.
Se înțelege de la sine că dacă party-ul va avea loc la interior, toți invitații vor fi feriți de vremea rea, indiferent de anotimp. Pe de alta parte, dacă alegi să organizezi o nuntă în aer liber, situația va fi total diferită. În acest caz, este indicat să discuți cu reprezentantul locației despre variantele de back-up în caz de ploaie și să te asiguri că această situație nu ar putea să creeze un disconfort participanților la marele eveniment.
O terasă cu copertină retractabilă, posibilitatea amplasării unui cort în locația aleasă, chiar și în ultimul moment, mese prevăzute cu umbrele generoase, posibilitatea de a reloca evenimentul la interior – oricare dintre aceste variante îți poate oferi mai multă liniște dacă ziua respectivă se anunță a fi una ploioasă.
În București există deja o serie de locații pentru evenimente în aer liber care oferă, în caz de ploaie în ziua nunții, acest serviciu de amplasare a unui cort în spațiul în care urmează să aibă loc petrecerea.
Interesează-te din timp care sunt costurile, de cât timp este nevoie pentru ca structura cortului să poată fi amplasată și nu ezita să mai pui și alte întrebări suplimentare furnizorilor, mai ales dacă aceste detalii îți asigură liniștea și pacea de care ai nevoie înaintea marelui eveniment.
Un alt detaliu de care ar fi indicat să ții cont este și sistemul de scurgere cu care este prevăzut respectivul spațiu în aer liber, în cazul nunților organizate undeva afară. Pare destul de greu de imaginat că ar trebui să-ți pui și o astfel de problemă, însă cui i-ar plăcea ca locul în care-și organizează nunta să se transforme într-o băltoacă uriașă sau, mai rău, într-un loc plin de noroi?
Alte lucruri pe care e bine să le ai la îndemână în ziua nunții, dacă apare o ploaie în ziua nunții
Pe lângă măsurile pe care să le ai în vedere indiferent dacă ai certitudinea că apare sau nu o ploaie în ziua nunții, există și alte câteva obiecte care ți-ar putea asigura confortul.
Asigură-te că în mașina cu care veți merge către biserică și către restaurant există prosoape absorbante și umbrele mai generoase. Unii specialiști în planificarea nunților recomandă umbrelele transparente, pentru că oferă un aspect vizual mai plăcut și ajută în același timp și fotografii să surprindă mai bine anumite cadre, chiar și pe vreme ploioasă.
Întreabă dacă există un uscător de păr la locație (eventual montat în toaletă sau în vestiar), iar în cazul în care răspunsul este unul negativ, pune-l și pe acesta în bagajul din mașină.
Pantofii de rezervă pentru mireasă ar trebui să-și aibă locul în acest bagaj în egală măsură și indiferent de prognoza meteo. Mai ales dacă există șanse de ploaie în ziua nunții, asigură-te că ai la tine a doua pereche de încălțăminte.
Roagă o persoană apropiată să te ajute cu trena rochiei de mireasă și încearcă să stai cât mai multă vreme la interior, mai ales dacă afară plouă torențial. Majoritatea rochiilor de mireasă nu sunt realizate din materiale impermeabile, iar picăturile de apă ar putea să le șifoneze sau să le degradeze aspectul.
Nu în ultimul rând, gândește-te și la invitați. Dacă sunt șanse destul de mari de ploaie în ziua nunții tale, poate ar fi mai bine ca toți cei prezenți să aibă la îndemână umbrele. (P.S: există posibilitatea să gravezi inițialele voastre pe umbrelele achiziționate special pentru eveniment, pentru un efect mai special).
Dacă prognoza meteo anunță totuși ploaie în ziua nunții tale, nu ar strica să ai în mașină și o pereche de cizme de cauciuc (stai liniștită, le vei găsi și în variantă albă) pe care să le poți folosi strict pentru deplasările pe afară. Adaugă și câteva pelerine transparente, eventual cele de unică folosință care se despachetează ușor și nu ocupă mult loc.