Ai fost cerută în căsătorie și urmează să ai nunta în 2023, însă nu ai făcut încă un plan al stilului în care va fi decorat totul sau vrei să fii sigură că alegerile tale se regăsesc în tendințele noului an? Citeste tendințele pentru nunți 2023. 

Multe dintre viitoarele mirese folosesc internetul pentru a se inspira la capitolul decor, elemente florale, torturi, culori, meniuri, iar una dintre cele mai apreciate surse este rețeaua Pinterest. 

Aici se află inclusiv o listă pentru nunți 2023, iar ca un mic hint înainte de a începe o listă de sugestii pentru a fi în pas cu moda la capitolul nunți, îți vom spune că printre culorile viitorului an se numără tonurile de teracota, portocaliul ars, rugina, cuprul, alături de multe nuanțe, pe care te invităm să le descoperi punctual mai jos. 

Iată așadar care se anunță a fi tendințele pentru nunți 2023.

Culori și nuanțe pentru decorul și ținutele nunților din 2023

Conform unor cifre publicate de celebra platformă Pinterest, s-a înregistrat o creștere de 695% pentru decorul de nuntă în nuanțe de portocaliu ars și o creștere de 230% pentru exemple de rochii ale domnișoarelor de onoare în nuanțe de teracotă. 

Verdele smarald, movul lavandă, rozul prăfuit, verdele sage, galbenul, albastrul navy, rozul blush, dar și albastrul prăfuit se mai alătură acestor trenduri, pe lângă nuanțele pământii și portocaliul atât de prezent. De trecut pe lista cu tendințe pentru nunți 2023.

Dacă nunta ta are loc pe timp de toamnă, o bună idee de nuanță dominantă poate fi și cea a vinului roșu, mai ales că alegerea se va potrivi de minune și cu anotimpul, poate și cu partea culinară, dar și cu peisajul de afară. 

Sigur că, în definitiv, dacă simți că rezonezi mai bine cu alte nuanțe, ci nu cu noile propuneri, nunta ta trebuie să te reprezinte, la fel și decorul, motiv pentru care alegerea ta va fi cea mai potrivită 🙂 

Nunți 2023. Rochii de mireasă în nuanțe ușor colorate, cu detalii transparente, perle și ornamente din cristal 

Anul 2023 vine cu schimbări importante și la capitolul rochii de mireasă și asta pentru că unele detalii uitate vin să preia din nou ștafeta. Perlele vor reapărea în peisaj, iar rochia nu va fi singurul articol care poate fi decorat cu aceste mici obiecte prețioase din sidef. 

Pantofii, diadema, poate centura din talie, colierul, bijuteriile – toate pot reprezenta motive în plus pentru a purta un colier cu perle într-una dintre cele mai importante zile din viața ta. 

Dacă în anii trecuți eram obișnuiți să vedem rochii de mireasă în nuanțe pale de roz sau bej, se pare că albastrul pal câștigă competiția pentru 2023. Mulți designeri de renume au prezentat deja în noile lor colecții rochii de mireasă în tonuri de albastru deschis, iar printre numele care au venit cu această propunere se numără Ines di Santo și Nadia Manjarrez Studio. 

Rochiile din materiale transparente sunt iarăși o nouă idee pentru 2023, iar pentru miresele mai îndrăznețe, acestea pot fi o varianta cel puțin tentantă. Unele modele sunt decorate cu foarte multe elemente de cristal, în timp ce altele au linii asimetrice ale decolteului sau chiar lipsa acestuia (rochii pe gât). De trecut pe lista cu tendințe pentru nunți 2023.

Costumul din două piese este o altă propunere a designerilor pentru 2023, în mod special pentru acele mirese care vor să iasă din tipare, să iasă din cotidian și, în definitiv, să se simtă mai confortabil la propria nuntă. 

Ceremoniile pe timp de zi și nunțile organizate în aer liber

Pentru că perioada pandemiei ne-a învățat să ne bucurăm mai mult de natură și să ne înconjurăm de aceasta ori de câte ori avem ocazia, trendul nunților organizate afară se va păstra și pentru nunți 2023.

Mai mult, nunțile anului care vine se vor dovedi mult mai flexibile și la capitolul program de desfășurare și dată. Se vor organiza din ce în ce mai multe nunți pe timp de zi, iar nunțile în grădină, în curte sau chiar și la marginea unei păduri se numără, de asemenea, printre opțiunile viitorilor miri. 

Cu toate acestea, dacă urmează să ai nunta în 2023 și nu ai decis încă unde anume va avea loc petrecerea, pregătește-te pentru un research mai riguros și pentru o serie de compromisuri cu privire la dată, pentru că multe dintre locații sunt deja rezervate.

Nunți 2023. Cocktail-uri originale, meniu mai apropiat de natură și de proveniență locală, torturi cu arome inedite

În ceea ce privește meniul de nuntă, anul 2023 se anunță unul al gusturilor intense, al deserturilor fructate și al cocktailurilor de tip signature (unice, cu elemente originale). 

Barurile colorate, decorate în ton cu peisajul, amplasate afară și care să atragă printr-un meniu mai ieșit din comun și deosebit de inspirat, sunt la mare căutare în 2023.  Poți opta pentru băuturi potrivite cadrului în care are loc nunta ta, inspirate de anotimpul de afară sau, de ce nu, inspirate chiar de preferințele voastre. 

Torturile cu arome fructate, cu aromă de lavandă, de trandafiri, de piersici sau cele de tip red velvet se păstrează în top pentru anul care vine. 

De asemenea, o cerere destul de mare pentru micile gherete sau van-uri cu mâncare se va înregistra pentru nunți 2023., pentru că nunțile organizate într-o atmosferă de tip festival sau de tip barbeque/picnic se păstrează în tendințe. 

Sprijinul acordat micilor producători locali, folosirea fructelor și legumelor de sezon, reîntoarcerea la unele rețete tradiționale, eventual reinterpretate și dorința de a nu risipi se numără printre trendurile lui 2023 în materie de nunți. 

Fotografii naturale ce surprind momente neprețuite, cadre spontane și entertaining diferit

Tot în 2023 se va observa și o tendință a fotografilor profesioniști de a surprinde simplitatea, frumusețea naturală, momentele comice, evitând editarea în exces sau cadrele clasice de tipul fotografiilor sub Arcul de Triumf. Nu ezita să ceri asta fotografului tău sau să-l alegi după un portofoliu care-ți sugerează acest lucru, pentru că emoția acestei zile și toate elementele sale prețioase merită surprinse într-o manieră splendidă. Poți să consulți o listă cu cei mai buni fotografi și cameramani de nuntă pe https://www.fotografi-cameramani.ro/ 

Și la capitolul entertaining lucrurile pot sta diferit pentru nunțile anului 2023, pentru că apar elemente noi precum jocurile, battle-urile pe ringul de dans, diferiți artiști care oferă momente unice. De trecut pe lista cu tendințe pentru nunți 2023.