Ți-ai imaginat mereu că nunta ta va fi cu totul diferită de nunțile organizate în stil clasic sau preferi o nuntă care să păstreze mai multe elemente tradiționale, dar care să se distingă prin idei de nunți tematice? Nunțile tematice sunt foarte populare în această perioadă, iar faptul că ai multă libertate în ceea ce privește maniera în care poate fi organizat evenimentul tău nu reprezintă decât un plus. 

Când vorbim despre o nuntă tematică ne referim la o idee sau la un concept care să dea un plus de originalitate evenimentului și care să reprezinte fie un stil preferat al mirilor, fie ceva legat de amintirile pe care le au împreună, fie un stil aflat în tendințe sau care a fost la un moment dat în vogă, fie ceva legat de o anumită destinație preferată a mirilor, fie anumite detalii cromatice, iar lista se oprește acolo unde se oprește și imaginația ta. 

Ți-am selectat mai jos câteva idei de nunți tematice în tendințele lui 2023, din care să te inspiri pentru organizarea uneia dintre cele mai importante zile din viața ta.

Idei de nunți tematice. Cum alegi tema nunții tale? 

Pentru început este indicat să descoperi cum să-ți alegi o astfel de temă, iar răspunsurile sunt cât se poate de simple. 

Tematica nunții trebuie să-i reprezinte pe miri. Atunci când invitații citesc descrierea tematicii, aceasta trebuie să le sugereze…”da, așa este mirele/mireasa”, sau ”da, asta este un lucru pe care mirii îl iubesc”. Nu alege idei de nunți tematice care să nu aibă nicio legătură cu voi ca si cuplu, care să nu vă caracterizeze. 

Stabiliți de comun acord care este tematica și asigurați-vă că această decizie conturează lucrurile pe care voi le preferați, și nu trendurile sau ideile altora, cu care însă poate nu rezonați. 

Încearcă să alegi altfel decât o face toată lumea (iubești petrecerile retro, însă două cupluri cunoscute au ales înaintea voastră să-și organizeze o nuntă în stil retro). Totodată, asigură-te din timp că poți organiza acest tip de nuntă din punct de vedere logistic (ca de exemplu, vrei să faci o nuntă cu tematica Bali – interesează-te dacă ai acces la flori și decorațiuni potrivite acestei teme, dacă există o locație cu un decor care poate fi ajustat în acest fel etc.). Nu-ți fie frică să adaugi note personale. 

Tematica nunții trebuie să poată fi descifrată de către oaspeții tăi. Dacă alegi o temă mult prea abstractă sau un trend cu care nu multă lume este familiarizată, s-ar putea ca, fără intenție, invitații tăi să nu se poată pregăti pentru petrecere în modul în care te aștepți. Așadar, ține cont și de acest aspect atunci când anunți tematica nunții, prin intermediul invitației la eveniment. De pus pe lista de idei de nunți tematice.

Nunțile cu tematică nautică 

Dacă ai în plan să-ți organizezi nunta la malul mării, în mod evident, această tematică ar putea fi mai mult decât potrivită. Toată partea de decor poate fi inspirată și presărată cu elemente precum scoici, stele de mare, bărcuțe, sticle cu luminițe și nisip, tonuri de albastru, alb-crem, bej. Alege locația cu atenție și concentrează-te pe fundalul ceremoniei, pe cadrul natural care înconjoară restaurantul. Evită orele prânzului dacă nunta are loc în mijlocul verii, pentru a nu prinde cele mai ridicate temperaturi. 

Idei de nunți tematice. Nunțile cu tematică inspirată din serialul Bridgerton

Așa cum Gossip Girl sau Great Gatsby au fost populare în anii trecuți la capitolul tematici pentru petreceri, la mare căutare în 2023 pare să fie tematica Bridgerton, serialul de succes bazat pe seria de cărți semnate de Julia Quinn. 

Vei avea nevoie de o locație care să emane eleganță, în stil georgian, care să se afle în cadrul potrivit organizării unui astfel de eveniment și care să permită decor din abundență. 

În acest caz, nuanța albastru persan și multitudinea de elemente florale nu au cum să lipsească. De pus pe ideea de idei de nunți tematice.

Nunțile de iarnă cu tematică ice blue

Dacă nunta ta are loc pe timp de iarnă, ai putea alege o locație elegantă care să permită decor în stil ice blue. Te poti inspira din elementele de design prezente în filmul animat Frozen, poți folosi un decor festiv, poți pune accent pe argintiu sau pe alte nuanțe cu efect metalic, însă este recomandat ca alte culori să fie folosite cu moderație, pentru a sublinia tema centrală: albastru înghețat. 

Idei de nunți tematice. Nunțile cu tematică desert chic (inspirație: deșertul) 

Dacă ți-au plăcut mereu cactușii și ai vrea ca evenimentul tău să fie caracterizat de o astfel de atmosferă, cu atât mai mult cu cât are loc pe timp de vară, ideile pot fi și în acest caz multiple. Stilul evenimentului poate permite mai multe traiectorii precum boho, wild west, glam sau chiar și minimalist, ceea ce-ți va oferi și mai multă libertate în alegerea decorului, dar și a outfit-ului. De pus pe lista de idei de nunți tematice.

Nunțile cu tematică anii 50

Moda anilor 50 ne duce cu gândul la ținute cu accent pe talie, la șifon, la buline, la diferite rochii care ar putea oferi o eleganță și în același timp o relaxare ieșită din comun în ceea ce privește evenimentul tău. Și în acest caz, vorbim despre o temă care-ți va permite să te joci mult cu decorul și cu nuanțele utilizate. 

Idei de nunți tematice. Nunțile cu tematică rustică 

Hambarele rămân la mare căutare și în 2023, iar avantajul acestor locații este reprezentat de faptul că pot găzdui cu succes o nuntă în stil rustic. De asemenea, și o curte care poate permite acest tip de decor ar fi o varianta potrivită, la fel cum o poate face și o cabană aflată în zona de munte. 

Felii de lemn pentru suportul farfuriilor, pânză, paie, felinare suspendate cu luminițe discrete, tonuri de crem, auriu, verde și maro – toate intră la capitolul inspirație pentru o nuntă rustică. De pus pe lista de idei de nunți tematice.

Nunțile cu tematică secret garden 

Pentru că anii 2022 și 2023 sunt despre cât mai multă relaxare și despre reîntoarcerea omului în natură, nunțile organizate în grădină vor fi, în continuare, la mare căutare. Reușita acestui tip de nuntă constă în principal în alegerea locației ideale, care să poată fi amenajată așa cum te aștepți sau care să dispună din start de un decor natural minunat. 

Locurile intime și ferite de ochii lumii sunt potrivite pentru o nuntă în stil secret garden. Fie că vorbim despre grădina unui conac, despre grădina unui restaurant – copaci înfloriți, tufe de trandafiri, plante cățărătoare, multă umbră și liniște – toate acestea vor completa tabloul perfect al nunții tale. De pus pe lista de idei de nunți tematice.