Organizarea unei nunți vine la pachet cu stresul pentru cei doi viitori miri, care poate fi resimțit destul de puternic înaintea marelui eveniment. Altfel spus, oricât de entuziasmant poate părea tot acest proces, planificarea unei nunți necesită luarea unor decizii importante, administrarea bugetului, practic, o întreagă operațiune în care jonglezi cu detalii, finanțe, diferite angajamente, contracte cu furnizorii și așa mai departe. 

Este relativ normal ca înainte de nuntă să simți o ușoară presiune cu toate aceste detalii, însă în momentul în care task-urile te copleșesc, ai nevoie să înveți cum să spui stop sau să știi unde anume să ceri ajutor.

Iată, așadar, cum poți să scapi de stresul organizării unei nunți sau cum poți să-l mai limitezi: 

Stresul organizării nunții. Nu-ți fie teamă să ceri ajutorul oricând simți nevoia

Întâi de toate, trebuie să știi să recunoști momentul în care te simți depășită de situație. Dacă știi sigur că nu ești talentată când vine vorba de realizarea aranjamentelor florale sau a altor elemente de decor pe care le vei folosi în cadrul petrecerii tale de nuntă, vei avea certitudinea că ai nevoie de cineva specializat care să se ocupe de aceste detalii.  

Dacă din considerente financiare vrei să adaugi listei tale de task-uri o serie de atribuții, în loc să contractezi diferiți furnizori, ține cont de ajutorul prietenilor sau familiei. Mai mult ca sigur vei găsi o prietenă apropiată cu care să pornești prin magazine în căutarea decorațiunilor perfecte pentru nuntă. 

Indiferent cui îi vei cere ajutorul pentru organizare nunții, fă-o cu inima deschisă, deoarece sunt șanse destul de mari să nu poți gestiona singură stresul, mai ales dacă vorbim despre un eveniment de amploare. 

Cum găsești o persoană calificată care să se ocupe de organizarea nunții tale

Dacă te-ai hotărât că ai nevoie de un wedding planner (un consultant/organizator), cu siguranță te vei întreba cum anume îl alegi pe cel potrivit. În România există deja destul de multe servicii de acest tip, însă pentru a avea certitudinea că ai ales cea mai bună variantă pentru tine, mergi la târgurile de nunți și vezi care sunt ofertele la acest capitol. De asemenea, vei găsi o selecție variată de servicii pentru nunți, dar și prețuri mai accesibile. 

În plus, atunci când cauți un wedding planner bun, ar fi indicat să citești review-urile și recomandările persoanelor cu care au mai colaborat. Nu ezita să-i pui acestei persoane toate întrebările pe care le ai în ceea ce privește organizarea evenimentului tău și eventual să-i soliciți și un portofoliu, o recomandare sau exemple foto de la alte evenimente organizate în trecut.

Stresul organizării nunții. Alocă timp pentru sănătatea ta fizică și mentală 

Nu uita că mirele și mireasa sunt piesele principale și cele mai importante persoane din cadrul acestui eveniment. O mireasă obosită, stresată, nedormită nu reprezintă tocmai ce ți-ai dorit să devii, iar asta înseamnă că indiferent de cât de multe task-uri îți asumi, nu trebuie să fii nevoită să te neglijezi. 

Dacă ai o anumită rutină (mers la sală, mișcare, o dietă echilibrată), ai grijă să nu renunți la ea înainte de nuntă, pe parcursul organizării. Asigură-te că faci în continuare ceea ce ți place, că te vezi cu prietenii, că viața ta de cuplu este una armonioasă și liniștită, nu cu stresul din cauza organizării nunții. 

Limitează consumul de cafea, alcool și tutun 

O mireasă sănătoasă este o mireasă fericită, care radiază, iar asta este exact ceea ce vrei să emani într-una dintre cele mai importante zile din viața ta. Elementele precum tutunul, alcoolul și cafeaua în exces trebuie dozate cu atenție dacă-ți dorești ca sănătatea și aspectul tău să nu aibă de suferit. 

Moderația este cheia succesului în acest caz, iar rezultatele pe care le vei avea te vor face să-ți mulțumești în ziua cea mare. 

Stresul organizării nunții. Dormi suficient și hidratează-te corespunzător

La același capitol, este la fel de important să respecți orele de somn și stilul de alimentație. Un ritm de viață alert ne face de multe ori să uităm că trebuie să consumăm un minimum de 2 litri de apă pe zi, la fel cum cele 8 ore de somn/noapte trebuie bifate.

Chiar dacă urmează să ai, poate, o petrecere a burlăcițelor, nu uita că o noapte nedormită și nerecuperată ulterior poate lăsa urme vizibile. Dacă știi că nu te hidratezi suficient, te poți folosi de o aplicație care să-ți aducă aminte, în anumite momente ale zilei, că este timpul să bei apă 🙂 

Ordonează toate detaliile într-un singur loc

Chiar dacă poate părea bizar, întocmirea unui dosar de nuntă, care să conțină toate contractele, programările, detaliile stabilite cu furnizorii, este posibil să facă destul de multă ordine în mintea ta. Alcătuiește separat și o listă a tuturor lucrurilor rezolvate. Satisfacția va fi una mare, iar gestul în sine îți poate da o stare de liniște în plus, fără stresul.

Stresul organizării nunții. Nu te suprasolicita cu exerciții fizice sau diete drastice 

Multe dintre viitoarele mirese au această stresul de a se supune unor diete mai severe, pentru a purta în ziua nunții rochia mult visată. A încerca să pierzi într-un timp scurt mai multe kilograme decât este recomandat de către medicul nutriționist este o greșeală care te poate costa destul de scump. De asemenea, când mai este puțin timp până la nuntă, nu te apuca să faci sporturi ultrasolicitante sau să petreci în sala de sport mai mult timp decât obișnuiai. 

Ia o pauză oricând simți nevoia. Există rezolvare pentru toate!

Chiar dacă au mai rămas 5 luni, 3 luni, o lună sau doar câteva zile până la nunta ta, oricând mintea sau corpul ți-o cere, ia o pauză. Alocă timp pentru tine, pentru liniștea ta, pentru partener, pentru relația voastră, deoarece toate problemele sau lucrurile rămase de făcut pentru nuntă își vor găsi rezolvarea cu calm și fără să fie nevoie să pui presiune inutilă pe umerii tăi.