Porți deja pe deget un inel de logodna primit de la cel care urmează să-ți devină soț și nu poți să nu te gândești ce tip de verighetă i se va asorta mai bine? Sau îți pui întrebarea dacă este necesar să le porți pe amandouă ulterior sau dacă are vreo importanță faptul că alegi să le porți pe mâini diferite?
Indiferent dacă alegi să porți doar inelul de logodnă pentru că ți se pare prea frumos pentru a mai fi încărcat și de o altă bijuterie sau ești în căutarea verighetei perfecte, noi îți prezentăm toate aspectele pe care ar trebui să le iei în calcul în ceea ce privește podoabele care simbolizează dragostea voastră, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie.
Inel de logodna versus verighetă – Tradiții și semnificații
Atunci când vorbim despre aspect, diferența notabilă între un inel de logodna și verighetă constă în faptul că primul dintre acestea dispune de o piatră dominantă amplasată central, înconjurată sau nu de alte pietricele mai mici. Verigheta, pe de altă parte, este alcătuită dintr-o bandă metalică simplă (cu alte ornamente sau nu, în funcție de gusturile și opțiunile mirilor) și este pusă pe deget pentru prima dată în timpul ceremoniei de nuntă.
Inelul de logodnă are, încă din cele mai vechi timpuri, semnificația unui consens al devotamentului celor doi viitori miri până la căsătorie. Ideea ca inelul de logodnă să fie așezat pe al patrulea deget al mâinii stângi pare să își aibă originea în Egiptul Antic, unde oamenii considerau că acest deget se unește cu inima printr-o venă directă.
Primul inel de logodna cu diamante înregistrat a fost, se pare, dăruit în 1477, când arhiducele Maximillian a cerut-o de soție pe iubita sa, Maria de Burgundia, acesta fiind momentul în care inelele de logodnă cu acest tip de piatră au început să capete popularitate.
Verighetele simbolizează, pe de altă parte, uniunea a două persoane și le identifică drept un cuplu, iar în religia ortodoxă se pun pe deget de către preot, împreună cu nașii, în timpul slujbei de căsătorie. Aceste bijuterii își au originea tot în Egiptul Antic, fiind create de către cupluri care doreau să-și oficializeze relațiile, dăruindu-și reciproc simbolul dragostei lor. Totodată, purtarea acestui tip de inele avea încă de pe atunci rolul de a arăta lumii din jur faptul că persoana respectivă și-a găsit jumătatea.
Cum să porți cel mai bine împreună inelul de logodnă și verigheta
Cele mai multe femei aleg să poarte atât inelul de logodnă cât și verigheta pe același deget – inelar, însă există numeroase motive pentru care acestea pot fi purtate și pe mâini diferite.
În cazul în care ai optat pentru un set de verighete care nu este neapărat în același stil cu inelul logodnă, este perfect normal să dorești să pui în valoare ambele bijuterii, iar dacă acestea nu se potrivesc una lipită de cealaltă, le poți purta pe mâini diferite, pentru că, înainte de toate, aceste bijuterii sunt simbolul dragostei și unirii voastre.
Dacă alegi însă să le porți pe același deget, există câteva criterii de care bijutierii ne sfătuiesc să ținem cont. Este important, pentru un aspect vizual plăcut, ca verigheta și inelul de logodnă să fie realizate dintr-un metal în aceeași nuanță. În cazul în care optezi pentru o verighetă din mai multe culori, ai grijă ca măcar una dintre acestea să fie cea a inelului de logodnă. Totodată, este important ca stilul celor două bijuterii să se potrivească. O verighetă lată, cu model pătrat sau pietre finisate pe formă pătrată nu se va asorta cu un inel de logodna cu finisaje rotunde.
Știai că: Mulți dintre bărbați au început să poarte verighete abia după cel de-al Doilea Război Mondial, pentru că atunci, cei plecați pe front alegeau să poarte aceste bijuterii pentru a le aminti de soțiile lăsate în urmă, acasă.
Este obligatoriu ca verighetele voastre să aibă aceași model?
Cele mai multe dintre cupluri aleg verighete cu model identic, tocmai pentru că este considerat că acestea reprezintă, în primul rând, legătura puternică dintre cei doi. Mai mult, se obișnuiește și ca respectivele bijuterii să fie gravate, fie cu data nunții și numele alesului, fie cu mesaje scurte care au o semnificație aparte pentru viitorii miri.
Cu toate acestea, există și cazuri în care cuplul alege modele diferite de verighetă, care să se plieze perfect pe personalitatea fiecăruia dintre aceștia. Sunt des întâlnite cazurile în care soțul are degetele cu mult mai groase față de soție și atunci optează pentru o verighetă puțin mai lată, care nu ar veni bine pe degetele subțiri ale soției. Într-un final, cea mai bună alegere este aceea care vă reprezintă și care vă face să vă simțiți confortabili purtând respective bijuterie pe deget pentru tot restul vieții.
Există, de asemenea, și varianta în care verigheta partenerei poate să aibă un detaliu în plus, ce îi oferă mai multă feminitate. Foarte des întâlnite sunt seturile de verighete care conțin fie un mic diamant încrustat în bijuteria doamnei, fie alte mici detalii ce o diferențiază subtil de cea bărbătească.
Inel de logodna versus verighetă – Ponturi
Alegeți un tip de verighetă comodă, care poate fi purtată oricând. Fiți atenți la finisaje, o ușoară curbură a acestora pe interior poate spori senzația de confort. Țineți cont că în perioadele mai calde, degetele au tendința să se umfle, așadar nu mergeți să probați verighete după ce ați făcut exerciții fizice, dacă afară este foarte cald sau sunteți stresați. O verighetă perfectă trebuie să intre destul de ușor pe deget, însă trebuie să fie ceva mai dificil de scos.
În special doamnele trebuie să țină cont de aspecte precum sarcina, retenția de apă sau alți factori care le pot determina să aleagă o măsură nepotrivită pentru verigheta lor.
Știai că: În anumite părți ale lumii, viitoarele soții primeau drept cadou un degetar, în loc de inel de logodna. Acesta era oferit de către parteneri pentru ca viitoarele doamne să-și poată coase mai ușor zestrea de nuntă.