Tendințele care definesc rochiile de mireasa in 2020 vin cu o serie de noțiuni extrem de curajoase și ieșite din tipare, ușor de adaptat inclusiv pentru amatoarele unui stil clasic.

Marile case de modă și, practic, viziunea celebrilor creatori care stau în spatele acestora, dau tonul în fiecare an unor noi trenduri la capitolul rochii de mireasă, iar ideile apărute de la un sezon la altul pot încânta până și cea mai pretențioasă dintre viitoarele mirese.

Rochia pe care vei alege să o porți în cea mai importantă zi din viața ta trebuie, fără doar și poate, să te definească, iar marile case de modă au pus accent pentru acest an, tocmai pe acest aspect și anume: individualitatea. Rochia de mireasă nu a mai fost privită ca pe o apariție tradițională sau ca fiind acel „ceva” care stârnește un sentiment de deja vu, prin urmare, pregătește-te să vezi detalii precum mâneci bufante, dantelă, crăpături pe picior și foarte mult romantism.

Rochiile de mireasa in 2020 – Cele mai populare modele

1. Rochia de mireasă cu crăpături

La prima vedere, orice mireasă s-ar putea gândi că o astfel de rochie poate fi cu mult prea îndrăzneață, însă designeri celebri precum Reem Acra, Jenny Packham sau Galia Lahav au expus în cele mai recente colecții lansate rochii de mireasă de o eleganță ieșită din comun.

Fie că vorbim de rochii cu croi tip sirenă sau de cele tip prințesă, bufante, crăpătura pe picior arată superb în foarte multe variante, așa că dacă găsești o mică doză de curaj în alegerea ta, fii sigură că o astfel de variantă este în tendințele viitorului an.

Adâncimea crăpăturii râmâne, evident, la latitudinea viitoarei mirese, însă efectul unei rochii cu un asemenea croi va fi, în mod categoric, magic!

2. Rochia de mireasă cu mâneci bufante sau supradimensionate

Tonul acestui tip de rochie a fost dat anul acesta de case de modă precum Vera Wang, Viktor&Rolf Mariage, Monique Lhuillier și alte nume importante, care propun, la rândul lor, o „altfel” de mireasă.

Mâneca voluminoasă a fost o prezență constantă de-a lungul anilor pe podiumuri și a staționat extrem de mult în tendințele diferitor sezoane, iar acum pare să se potrivească de minune unei mirese care dorește să afișeze o personalitate puternică. Putem să ne aducem aminte, la acest capitol, de rochia de mireasă purtată chiar de către Prințesa Diana în ziua nunții cu Prințul Charles.

Deși mâneca bufantă poate duce cu gândul și către o inspirație din zona prințeselor Disney, o parte dintre designeri au ales să o poziționeze sub umăr, astfel încât efectul să fie unul cu mult mai boem și natural.

3. Costumul de mireasă

Ei bine, dacă până acum nu ai îndrăznit să te gândești la o astfel de apariție deși stilul tău nu se încadrează poate în tiparele unei mirese clasice sau, și mai mult, te-ai gândit la varianta în care în ziua nunții tale nu vei purta o rochie, ci un costum, tendințele anului vin cu vești foarte bune!

Mireasa anului 2020 poartă, pe podiumurile celor mai celebre case de modă, costum. Cu linii clasice, cu aplicații și motive florale superbe, creat din dantelă sau mătase, costumul alb definește foarte bine femeia. Aruncă o privire pe colecțiile lansate de Viktor&Rolf Mariage, Cushnie, Pronovias sau Danielle Frankel.

Imaginează-te pășind către altar cu pantofi stiletto sau sandale cu toc cui și îmbrăcată într-un astfel de costum de un alb pur. Cine și-ar putea lua ochii de la o astfel de apariție?

4. Rochia de mireasă și penele

Evident că atunci când vorbim de alegeri nonconformiste la capitolul rochii de mirese, nu puteau să lipsească penele. Iar dacă acest tip de accesoriu alăturat unei rochii ce definește cea mai importantă zi din viața ta îți poate da sentimentul de prea mult sau de prea împopoțonat, propunerile pentru anul 2020 îți vor dovedi contrariul.

Celebrul designer Zuhair Murad s-a folosit de aceste accesorii pentru a da viață unor rochii absolut divine și de-o eleganță amețitoare, iar Oscar de la Renta sau Jenny Packham sunt doar alte câteva nume care ne demonstrează că mireasa anului 2020 este magică și că da, penele au ce căuta pe rochia de mireasă și arată demențial de bine!

O mică doză de curaj și o alta de originalitate pot face din rochia ta de mireasă cel mai rememorat obiect vestimentar al anului, așa că nu uita să arunci un ochi și la acest capitol.

5. Rochia cu scântei sau rochia de mireasă cu aplicații glitter

Deși la prima vedere, chiar și simpla idee de a purta o rochie de mireasă sclipicioasă îți poate da furnicături, în practică, lucrurile nu stau chiar așa. O rochie cu aplicații glitter nu înseamnă neapărat prea mult, în special dacă vorbim despre un material de bună calitate și paiete/cristale/decorațiuni de dimensiuni mici, care nu „fură” tot peisajul.

O rochie de genul poate să te ducă cu gândul la o atmosferă de basm, mai ales dacă petrecerea nunții tale are loc seara, într-un loc cu o lumină mai puțin puternică.
Cu toate acestea, este ideal ca în cazul în care alegi să porți o rochie glittery să nu exagerezi cu accesoriile pentru că, să fim serioși, genul acesta de rochie face aproape totul, iar un colier supradimensionat, o tiară prea sclipicioasă sau niște cercei masivi care lucesc prea tare pot da ținutei tale o tentă de exagerat.

Consultă ultimele colecții lansate de Berta sau Inbal Dror pentru a-ți face o idee despre cum este prezentată rochia de mireasă sparkly.

***

Sfat: Indiferent de ceea ce se evidențiază în tendințele anului privind rochiile de mireasa in 2020, cel mai important este stilul care te definește pe tine, astfel încât tu, și doar tu, să simți că minunăția pe care o vei îmbrăca în cea mai specială zi te reprezintă în totalitate. Încearcă să nu combini mai multe elemente precum cele de mai sus pe aceeași rochie și vezi care dintre aceste noi idei se pliază mai bine pe gusturile și pe înfățișarea ta.

Îți dorim cât mai multă inspirație! 😊

PS. rochiile din imagini nu au caracter de prezentare