Cum alegi locatia de nunta în funcție de anotimp este o întrebare pe care ți-o pui natural atunci când ai iubit dintotdeauna culorile minunate ale toamnei sau ești fascinată încă din copilărie de mirosul dulce al pomilor care înfloresc primăvara. Fiecare perioadă a anului vine la pachet cu bucuriile și minunile sale, iar locația în care alegi să ții cea mai importantă petrecere din viața ta în funcție de anotimpul apreciat trebuie să fie perfectă din toate punctele de vedere.

O listă de criterii care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la locația nunții tale este de luat în calcul înainte de a te apuca de documentare, iar o serie de argumente pro și contra organizării nunții în fiecare dintre cele patru anotimpuri ale anului îți va oferi suport pentru a lua cea mai bună hotărâre.

Cum alegi locatia de nunta – argumente pro și contra în funcție de anotimp

1. Nunta în timpul primăverii

Nu există termen de comparație pentru euforia și peisajele aduse de acest anotimp, iar o petrecere de nuntă programată primăvara poate fi cu adevărat inedită, cu condiția să te folosești câtuși de puțin de darurile naturii din această perioadă. Orientează-te către locații cu acces la grădină sau cu vedere către natură, chiar dacă petrecerea va fi organizată în interior. Ai mari șanse ca vremea să țină cu tine, iar accesul invitaților într-un spațiu verde pe timp frumos poate crea o atmosferă magică.

Alege un loc luminos, cu pomi fructiferi și multă verdeață și joacă-te cu meniul, pentru că bunătățile proaspete ale primăverii se pot transforma în adevărate delicii culinare. Așadar, orientează-te către un restaurant cu grădină sau amplasat într-un parc cu peisaje de vis sau, de ce nu, un hambar dintr-o zonă de câmpie, care să-ți asigure însă căldura în interior.

Argumente pro: Primăvara este sezonul unora dintre cele mai frumoase și parfumate flori, iar dacă iubești liliacul, narcisele, lalelele, zambilele sau brândușele și vrei să le ai la nunta ta, este momentul ideal! Totodată, decorațiunile pe care le poți folosi pentru nuntă pot fi inspirate cu ușurință de minunile primăverii.

Argumente contra: Dacă dorești să respecți cu strictețe tradițiile și regulile impuse de Biserică, de luat în calcul este și faptul că primăvara are loc Postul Sfintelor Paști, iar în această perioadă nu se fac nunți. Așadar, vei fi puțin îngrădită din punct de vedere al alegerii unei date. De asemenea, vremea poate să-ți facă surprize, așa că trebuie să iei în calcul și că există o șansă notabilă ca în ziua nunții tale să plouă.

2. Nunta pe timp de vară

Ei bine, în cazul acestui anotimp, variantele în ceea ce privește locul perfect sunt multiple și asta tocmai pentru că, în cele mai multe dintre cazuri, vremea va ține cu voi. Dacă iubești marea, vara este, evident, anotimpul ideal pentru a ține o petrecere de nuntă la malul mării. Prin urmare, interesează-te de localuri cât mai apropiate de plajă, pentru a profita la maximum de peisajul pe care ți-l oferă apa mării. Mai mult, chiar și locațiile de la munte reprezintă o opțiune mai facilă pe timp de vară, tocmai pentru că nu prea există șanse să vă confruntați cu vreme deosebit de problematică.

Pentru că este vară, indicat ar fi să alegi un local cu deschidere către grădină sau, dacă îți place să riști câtuși de puțin (pentru că, da, există șanse infime să plouă), chiar să organizezi o petrecere afară.

Argumente pro: Evident, primul motiv pentru care ar trebui să faci nunta vara este vremea de afară. Totodată, vara îți va permite să îmbraci rochia mult visată fără să-ți faci prea multe griji despre ce anume vei pune deasupra, cât de tare îți vor îngheța picioarele sau cât de frig le va fi invitaților. Mai mult, poți opta pentru o locație outdoor.

Argumente contra: Ține cont de faptul că vara, prețurile pentru închirierea localurilor ating cel mai înalt prag. De asemenea, tot vara, mulți dintre invitații voștri au cel mai des planuri pentru concediu.

3. Toamna și cele mai bune locuri în care poți face nunta

Anotimpul acesta aduce cu sine atât de mult romantism, încât nunta ta are toate șansele să fie ruptă din povești dacă optezi pentru o locație aleasă bine. Culorile de toamnă, frunzele, bunătățile și belșugul care caracterizează această perioadă ne duc cu gândul către un hambar superb decorat sau chiar un castel, în cazul în care doriți să fiți puțini mai excentrici. În mod sigur, acest anotimp nu vă va permite o nuntă afară, așa că locul ideal ar trebui să fie unul călduros și cu o priveliște de vis.

Interesează-te care sunt conacele renovate care îți permit organizarea unei petreceri de nuntă (Heldsdorf, Domeniul Manasia, The Wedding House din Poiana lui Stângă, Hadar Chalet, Polizu sunt doar câteva opțiuni unde ai putea arunca o privire) sau castele rupte din povești (Castelul Teleki, Castelul Sturza, Palatul Cuza de la Ruginoasa sau Palatul de vară Brukenthal din Avrig).

Argumente pro: Toamna oferă peisaje de vis cu posibilitatea realizării unor ședințe foto de basm, așa că nu uita să alegi un fotograf iscusit și, totodată, este un anotimp care vine la pachet cu belșug în materie de preparate culinare.

Argumente contra: Din păcate, toamna nu vei avea garanția că ziua nunții tale va fi lipsită de ploi și vreme rece.

4. Nunta în timpul iernii

Dacă ți-ai imaginat mereu că nunta ta va avea loc într-un decor alb, rupt din basme, iarna este cu siguranță anotimpul evenimentului tău, însă alegerea locației trebuie făcută cu foarte multă grijă și documentare. Pentru început, este de la sine înțeles că veți fi interesați de o încăpere cu interior foarte bine încălzit, însă unul dintre avantajele organizării unei nunți în această perioadă îl reprezintă și doza de creativitate care vă poate face să ieșiți din tiparele nunților clasice ținute vara.

Poți alege un local rustic, o cabană cu o capacitate optimă pentru a găzdui servirea invitaților voștri, sau, oricând, unul dintre conacele sau castelele potrivite și pentru toamnă.

Argumente pro: Iarna este și perioada în care prețurile pentru închirierea spațiilor de petrecere scad destul de mult, așa că din punct de vedere financiar este posibil ca bugetul vostru să nu aibă atât de mult de suferit.

Argumente contra: În cazul în care ți-ai dorit zăpadă în ziua nunții tale sau sedințe foto cu un decor alb, trebuie să iei în calcul că există posibilitatea să nu ningă. Totodată, hainele groase nu au cum să lipsească atât din garderoba mirilor cât și din a invitaților, iar florile trebuie alese cu atenție pentru a nu suferi pe timpul transportului și/sau al depozitării.

Alte aspecte de care să ții cont

Indiferent de anotimpul în care alegi să desfășori petrecerea nunții tale, există și o altă serie de detalii care nu ar trebui să lipsească de pe lista ta. Vizitează întotdeauna mai multe locații înainte să semnezi un precontract cu una dintre ele. Asigură-te că dimensiunea locației și spațiul pe care aceasta îl pune la dispoziție este optim pentru numărul vostru de invitați și că beneficiezi de toate dotările importante pentru evenimentul vostru.

Interesează-te dacă ai nevoie de aprobări speciale pentru utilizarea unor anumite locații de nuntă (în special atunci când te orientezi către o locație ieșită din tipare sau pe un domeniu public). Clarifică din start cu reprezentanții localului dacă îți este permis să contractezi și alte servicii externe, iar în cazul în care locația se află într-un loc izolat, asigură-te că există facilități de cazare acolo sau în apropiere.

Sperăm că datorită acestui articol știi acum mai multe despre cum alegi locatia de nunta in funcție de anotimp. Casă de piatră! 😻