Ziua nunții tale se apropie cu pași repezi, iar tu te gândești din ce în ce mai des să nu apelezi la serviciile unui makeup artist și să-ți faci singură machiajul pentru nuntă?

Dacă știi că ești talentată în arta machiajului și cunoști noțiunile de bază, plus cum să folosești produsele de make-up astfel încât să-ți pui în valoare trăsăturile, îți poți duce planul la bun sfârșit, urmând câteva sfaturi simple.

Iată cum poți să-ți faci singură machiajul pentru nuntă și care sunt acele câteva aspecte importante de care poți ține cont:

  1. Ia în considerare că machiajul pentru nuntă nu este un machiaj de zi cu zi 

Chiar dacă îți dorești ca la nunta ta să porți un machiaj cât se poate de natural, este indicat să ții cont că machiajul pentru nuntă nu este un machiaj basic, pe care poate-l porți într-o zi de serviciu.

Un machiaj de mireasă bine făcut este acela care te va ajuta să ieși bine în fotografii, care va rezista multe ore (slujba de la biserică, pauza dintre biserică și restaurant, petrecerea nunții) și nu va fi nevoie să fie refăcut.

Prin urmare, este recomandat să nu pornești de la ideea că machiajul de mireasă va fi similar cu cel dintr-o zi obișnuită deoarece te-ai putea lovi totuși de un efect nedorit, într-un moment atât de important.

  1. Evită produsele cu textură cremoasă 

Pentru un machiajul pentru nuntă reușit va fi nevoie atât de puțină îndemânare, cât și de produsele potrivite. Evită să folosești în ziua nunții produse de make-up cu o consistență cremoasă, cum ar fi fardul de pleoape, blush-ul sau creionul de ochi de acest fel. Deși sunt foarte populare și ușor de aplicat, aceste produse au tendința de a se întinde ușor pe piele și de a se înmuia, mai ales dacă sunt expuse la căldură și umezeală, astfel riști ca machiajul să se estompeze, să-și piardă din nuanțe, din vitalitate, poate chiar să se întindă și să ajungi să-ți pătezi rochia sau să aibă un aspect neplăcut.

Alege în schimb un fard de obraz pudră și un creion de ochi cu o textură foarte solidă sau chiar de tip cariocă, astfel încât rezultatul să fie unul de lungă durată.

Sfatul este valabil și pentru rujul pe care-l vei folosi în ziua nunții. Mare grijă și la felul în care este aplicat (preferabil cu o pensulă).

-> Fotografie realizată de Mihai Roman

  1. Este indicat să începi cu machiajul ochilor la machiajul pentru nuntă

De regulă, atunci când îți faci machiajul pentru nuntă, este bine să începi cu ochii din simplul motiv că fardul de ochi, liner-ul, rimelul, au tendința să mai ajungă și pe obraz, iar dacă ai fi nevoită să ștergi urmele acestor produse după ce ai finalizat aproape tot machiajul feței, în mod evident ar trebui să iei totul de la capăt.

Așadar, începe cu machiajul ochilor, iar în cazul în care fardul de ochi s-a strecurat și pe pomeți, șterge ușor urmele cu un șervețel demachiant. Vei aplica ulterior corectorul și fondul de ten.

  1. Folosește un produs cu particule shiny numai pe o anumită zonă a feței

Vrei să folosești produse de make-up cu particule strălucitoare în ziua nunții tale? Experții ne sfătuiesc să alegem o singură zonă a feței pe care să o facem mai strălucitoare și asta pentru că, evident, ce e prea mult strică. Mai ales în ziua nunții și mai ales dacă ai o nuntă pe timp de zi și eventual o petrecere în natură, într-o grădină.

Prin urmare, dacă vrei să folosești un produs de make-up cu un plus de strălucire, rezumă-te numai la fardul de pleoape, la un gloss sau la fardul de obraz. Nicidecum la toate în același timp.

Dacă ai ales un fard de pleoape cu particule strălucitoare, poate un ruj mat ar completa machiajul pentru nuntă într-o notă cât se poate de potrivită.

  1. Ondulează-ți genele naturale, încearcă să nu le folosești pe cele false

Dacă vrei să-ți faci singură machiajul de mireasă, însă nu ești un profesionist în aplicarea genelor false, este de preferat să le pui în valoare pe cele naturale. De ce? Pentru că îți trebuie destul de multă pregătire pentru a aplica într-un mod corect genele false, fie că sunt de tip bandă, smoc sau fir cu fir (ceea ce este aproape imposibil să faci singură).

Folosește un ondulator de gene atunci când ai genele complet uscate, pentru că altfel riști ca rezultatul să reziste foarte puțin. (Ai grijă să îl folosești corect, fixându-l cât mai aproape de rădăcinile genelor și deschizându-l înainte să-l îndepărtezi).

  1. Nu folosi cremă hidratantă în exces sau cremă cu textură grasă la machiajul pentru nuntă

Hidratează-ți tenul bine în zilele de dinaintea nunții, atât la exterior, cât și din interior (consumă zilnic minimum 2 litri de apă), iar în ziua nunții utilizează doar un serum/gel-cremă hidratant cu o textură cât mai lejeră și care se absoarbe foarte repede. Dacă vor fi temperaturi ridicate, crema hidratantă în exces poate împiedica fondul de ten să se fixeze pe față.

  1. Atenție la decolteu și la diferențele de nuanțe

În mod special dacă vei purta o rochie de mireasă decoltată, este recomandat să ai grijă și la nuanța din zona gâtului când faci machiajul pentru nuntă. Este indicat să fii foarte atentă când aplici fondul de ten și să verifici că fața, gâtul și decolteul au un aspect uniform.

Chiar dacă ai impresia că diferențele nu sunt notabile sau nu vor fi observate cu ochiul liber, există riscul ca în fotografiile de nuntă acestea să fie vizibile.

Tu cum îți faci machiajul pentru nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.