Deși pentru unele cupluri poate părea un clișeu, realitatea este că Valentine’s Day este un prilej cât se poate de bun pentru o cerere în căsătorie, lucru confirmat și de unele studii de specialitate, care arată că în această zi există, la nivel mondial, milioane de cupluri care aleg să se logodească. 

Dacă rezonezi cu ideea unei cereri în căsătorie de Valentine’s Day, însă vrei ca întregul eveniment să fie inedit și memorabil, mai jos ți-am pregătit o serie de idei care să te ajute să-ți surprinzi partenera. 

Nu-ți rămâne decât să o alegi pe cea potrivită vouă și să pui la cale un plan excelent pentru a-ți duce la bun sfârșit intenția 🙂 

O călătorie cu balonul cu aer cald de Valentine’s Day

Fie că vorbim despre o destinație de peste hotare sau chiar și despre România, pentru că astfel de experiențe sunt organizate și pe meleagurile autohtone, o plimbare cu balonul cu aer cald nu are cum să fie altfel decât extrem de romantică, exceptând desigur cazul în care viitoarei tale logodnice îi este frică de înălțimi sau de zboruri.

În general, operatorii de acest tip organizează zborurile cu balonul în zone cu peisaje frumoase, așadar, cadrul în care va avea loc cererea în căsătorie ar trebui să fie unul de poveste. 

Este bine de știut însă că în caz de vreme rea, zborul cu balonul poate fi amânat sau anulat. 

Experiență romantică pe pârtia de schi 

Dacă împărtășiți această pasiune, data de 14 februarie poate fi prielnică pentru o cerere în căsătorie chiar pe pârtia de schi. Asigură-te că alegi totuși una dintre stațiunile/pârtiile care îți vor oferi o priveliște frumoasă și îndreaptă-te către un loc mai puțin aglomerat. 

Fii atent și la prognoza meteo sau sună înainte la administrația pârtiilor respective pentru a obține informații actualizate despre condițiile în care se află.  De trecut pe lista de Valentine’s Day.

Cerere în căsătorie la galeria de artă de Valentine’s Day

Dacă viitoarea ta soție iubește arta, orientează-te către o galerie de artă/muzeu cu o semnificație specială pentru ea. Poți selecta chiar și o operă de artă anume (în fața căreia să pui întrebarea), care să aibă legătură cu povestea voastră de dragoste. 

Discută înainte și cu personalul muzeului, pentru a cere permisiunea și pentru a te bucura totodată de sprijinul acestora în ceea ce privește organizarea momentului vostru special. De trecut pe lista de Valentine’s Day.

HINT: Unele galerii de artă au și tururi private organizate pe timp de seară. 

Un city break în orașul ei preferat 

Deși poate părea relativ simplu, alegerea destinației pentru un astfel de moment poate fi cu mult mai inspirată dacă ții cont de interesele și pasiunile persoanei iubite. Preferă plimbările în natură, preferă să exploreze locurile încărcate de istorie, preferă centrele urbane animate și aglomerate? 

Setează-ți din timp locul exact în care va avea loc cererea în căsătorie. Ține cont și de faptul că 14 februarie poate fi o dată aglomerată în multe dintre orașele europene, așadar, pozele realizate în aceste locuri și postate ulterior pe rețelele de socializare pot să nu corespundă întocmai cu realitatea, mai ales din punct de vedere al numărului de turișți prezenți la fața locului. 

Totodată, pentru că Ziua Îndrăgostiților este o ocazie de călătorie pentru multe persoane, asigură-te că rezervi hotelul și biletele de avion din timp. De trecut pe lista de Valentine’s Day.

Recreează prima voastră întâlnire de Valentine’s Day

Cheamă-ți partenera în locul în care v-ați văzut pentru prima oară. Gândește-te la modul în care v-ați cunoscut și la câteva dintre detaliile zilei respective și pune în practică un plan care să integreze o parte dintre aceste amintiri. 

Poți să construieșți o întreagă poveste pornind de la locul acela, un discurs sincer despre cum au evoluat lucrurile de atunci, despre cum a crescut relația voastră, iar la final, să pui întrebarea cea mare. 

Alcătuiește un traseu cu indicii prin casă 

Dacă vrei să păstrezi acest moment unic pentru intimitatea căminului vostru, vei avea oricând la îndemână și varianta unui traseu cu indicii sau cu biletele care să ducă într-un final la locul în care este ascuns inelul. Secretul este să ai timp suficient pentru a pune la cale un mic labirint pe care trebuie să-l parcurgă viitoarea ta logodnică, astfel încât întreaga experiență să fie amuzantă și memorabilă. 

Fiecare dintre aceste bilețele trebuie să facă trimitere la următorul loc în care ea are de căutat, iar dacă vei folosi un număr cât mai mare de astfel de mesaje, suspansul va crește. De trecut pe lista de Valentine’s Day.

Mesajul din sticlă de Valentine’s Day

O idee potrivită în mod special în cazul în care ai în plan să ieșiți la plimbare pe malul unei ape, fie la mare, fie în zona unui lac. Poți ascunde înainte o sticlă cu un mesaj care să conțină întrebarea „Vrei să fii soția mea?”, însă sfatul nostru este să păstrezi totuși inelul într-un loc sigur și să-l oferi după ce partenera ta găsește sticla. 

Pare un scenariu din filmele de dragoste, nu-i așa?

Alte tips&tricks pentru cererile în căsătorie de Valentine’s Day

  • planifică întregul eveniment din timp. Fiind vorba despre o perioadă aglomerată, cu multe solicitări, sunt șanse destul de mari să nu poți face rezervări în ultimul moment în locurile pe care le alegi. 
  • optează pentru idei originale, ia în considerare experiențele unice, personalizează acest moment pentru voi doi. 
  • alege un inel potrivit persoanei iubite ca măsură, dar și ca stil. Asigură-te că ți-ai făcut temele la acest capitol și nu ezita să ceri ajutorul apropiaților dacă simți că nu știi ce să cumperi. 
  • pune accent mai mult pe experiențele de suflet, decât pe cele materiale. Acest eveniment trebuie să fie marcat în primul rând de o încărcătură emoțională și mai puțin de una financiară. Cheltuielile care-ți depășesc bugetul nu au legătură cu dragostea voastră și nu-și au rostul atâta vreme cât gestul în sine simbolizează iubirea și felul în care relația evoluează.  De trecut pe lista de Valentine’s Day.