Institutul Pantone a desemnat Peach Fuzz ca fiind culoarea anului 2024, iar acest roz-portocaliu cuminte, așa cum este descris, a avut de-a lungul timpului un rol cât se poate de important în arta și cultura mai multor civilizații. 

Se presupune că această nuanță denumită recent „Peach Fuzz” întruchipează bunătatea sinceră și totodată dorința pentru un viitor mai liniștit. Prin urmare, am putea spune din start că poate fi una dintre cele mai potrivite culori pentru decorul unei nunți, așa-i? 

În plus, nuanța piersicii vine cu avantajul de a putea fi integrată ușor în mai multe palete și combinații de culori, în mod special în cazul nunților de primăvară și de vară, dar și de toamnă.  

Te invităm să descoperi în cele ce urmează câteva idei interesante prin care poți include culoarea anului 2024 în decorul nunții tale: 

Utilizarea nuanței Peach Fuzz în artă și decor de-a lungul timpului 

În cultură chineză, culoarea piersicii simbolizează norocul și viața lungă, fiind adesea folosită pe post de fundal în operele de artă. Aceeași nuanță se remarcă și în picturile în ulei, în special în perioada de debut a stilului rococo, simbolizând plăcerile vieții și joaca. 

Nuanțele de piersică își fac apariția și în impresionism, perioadă în care artiștii vremurilor alegeau această culoare pentru a surprinde subtilitatea luminii în picturile lor, în special în operele care înfățișau scene de la răsărit sau de la apus.   

În perioada art deco, aceeași nuanță este folosită pentru a oferi un sentiment de optimism odată cu terminarea Primului Război Mondial, fiind utilizată în picturi, pe lemn și chiar pe oglindă sau sticlă. Se spune că piersica oferea acea senzație glamour, fiind asociată cu o expresie vizuală a prosperității. 

În anii 50, nuanțele de piersică devin foarte populare și în designul interior, când din ce în ce mai mulți oameni aleg să le folosească în decorul căminului personal. Totodată, se remarcă prezența „Peach Fuzz” și în publicitatea TV și în print, targetate fiind femeile. 

Elemente de papetărie în nuanțe Peach Fuzz

Chiar înainte de a începe să faci planul pentru nunta ta, vei avea de ales modelul pentru invitații. Acesta poate fi un prim pas și un bun punct de pornire în stabilirea tematicii de decor, iar culoarea piersicii își poate face simțită foarte bine prezența, completată de alte culori precum bej, crem, maro pământiu, turcoaz (aqua blue, care poate fi considerată o nuanță complementară), roșu, violet, portocaliu, nuanțe stinse de galben, chiar și negru. 

Nu-ți rămâne decât să alegi combinația perfectă, modelul de scris ideal, iar de aici poți dezvolta idei și pentru celelalte elemente de decor ale nunții tale. 

Nu uita că în categoria elementelor de papetărie vor fi incluse și place card-urile, guest list-ul, meniurile de pe mese, eventual chiar și ambalajele mărturiilor de nuntă. 

Aranjamente florale cu inserții de Peach Fuzz

Ajungem și la una dintre cele mai boeme părți ale organizării nunții tale, centrată pe nuanța Peach Fuzz, iar una dintre primele flori care ne vine în minte este dalia, care se găsește inclusiv pe piața locală, fix în această culoare. 

Desigur, vei avea la îndemână și alte flori în culori similare: trandafiri, lalele, crini, bujori sau gladiole. Nu uita că toate aceste flori merg combinate cu oricare dintre nuanțele de mai sus 🙂 

Buchetul miresei va fi piesa centrală a aranjamentelor florale. Poți porni de la alcătuirea acestuia, pentru ca ulterior să te orientezi și către aranjamentele de pe mese, de la biserică, etc. 

Decorul meselor de la restaurant

Dacă vrei să mergi și mai departe de atât, este indicat să ai în vedere că există inclusiv fețe de mese în această nuanță, dar și veselă, suporturi de lumânări și alte accesorii de decor. Poți alege o față de masă în nuanțe Peach Fuzz și farfurii albe, crem, turcoaz sau galben stins, sau poți opta pentru o față de masă albă ori într-o nuanță complementară piersicii, punând accent pe veselă. 

Peach Fuzz are această capacitate de a se integra ușor și de a oferi un efect romantic, boem, motiv pentru care poate fi utilizată și cu luminițe/beculețe/lumânări. 

Tortul, candybar-ul și cocktail-urile potrivite 

Evident, nu ne puteam opri cu inspirația tocmai când atingem subiectul dulciurilor, iar deserturile servite la nunta ta pot avea gusturi desăvârșite și un aspect foarte apetisant, folosindu-te totodată și de această nuanță, care poate fi obținută chiar și în mod natural. 

Tort în nuanță de piersică, glazură în aceeași culoare, eclere, cake pops, cupcakes – toate pot fi realizate în culoarea anului 2024 – Peach Fuzz, iar efectul vizual va fi unul wow. 

Bineînțeles, la capitolul cocktailuri, poți opta de asemenea pentru diferite combinații de tipul gin tonic cu grapefruit sau cu piersici, margarita cu piersică, vanilla-peach bellini, sangria cu vin alb sau Kentucky peach vodka. 

Alte tips&tricks pentru folosirea nuanței Peach Fuzz în decorul de nuntă

  • rochiile domnișoarelor de onoare pot fi croite în materiale de culoarea piersicii, dacă ți-ai propus ca prietenele tale să se îmbrace în nuanțe asemănătoare 
  • accesoriile miresei, fie că vorbim despre cercei, despre o simplă fundă legată la spatele rochiei, despre sandale, colier sau accesoriile de păr – oricare dintre acestea poate fi decorat cu elemente în nuanțe Peach Fuzz. 
  • candelabrele sau alte lumini decorative te mai pot ajuta să obții efectele dorite atunci când folosești culoarea anului 2024. 
  • poți opta pentru mărturiile de nuntă, lumânările, bomboane fondante în tonuri Peach Fuzz.